Tarih: 01.01.0001 00:00 135

Hayatları İyileştirmek İçin Geldik

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Demirtaş, Gürpınar Siteler Bölgesi 1.Etap Kentsel Dönüşüm sürecine ilişkin basın mensuplarıyla bir araya geldi. Pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleşen toplantıda büyük bir öz

Hayatları İyileştirmek İçin Geldik

Demirtaş, İlçedeki Kentsel Dönüşüm Sürecini Kamuoyuyla Paylaştı

 

Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Demirtaş, Gürpınar Siteler Bölgesi 1.Etap Kentsel Dönüşüm sürecine ilişkin basın mensuplarıyla bir araya geldi. Pandemi koşullarına uygun şekilde gerçekleşen toplantıda büyük bir özveriyle yürütülen kentsel dönüşüm sürecinin tüm detaylarını aktaran Demirtaş, “Beylikdüzü Belediyesi olarak üzerimize düşen her şeyi, hatta fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Beylikdüzü’nü daha dayanıklı hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü’nde olası bir depremde can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla kapsamlı bir kentsel dönüşüm hareketi başlatan Beylikdüzü Belediyesi, ilçe genelindeki riskli yapılarla birlikte yıllardır çözüm bekleyen Gürpınar Siteler Bölgesi’nde de büyük bir hassasiyetle çalışmalarını sürdürüyor. Kamuoyunu süreçle ilgili tüm şeffaflığıyla bilgilendirmek adına Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Demirtaş, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Pandemi koşullarına uygun şekilde Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Demirtaş, Gürpınar Siteler Bölgesi’nde büyük bir özveriyle yürütülen kentsel dönüşüm sürecinin son durumunu tüm detaylarıyla aktardı.

“Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini siyasi emel uğruna tehdit ediyorlar”

Depremin İstanbul’un en büyük gerçeklerinden biri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Demirtaş, “17 Ağustos 1999 depremi toplumumuzu derinden sarstı. İnsanlarımız o travmaları atlatabilmiş bile değilken, bu kentte yeni travmaların yaşanmasına izin vermeyeceğiz. 1999 depreminden sonra kanun ve yönetmelikler değişti. Örneğin öncesinde bodrum kat zorunluluğu yokken, yeni yönetmelikte yapılması şart koşuldu. Beton sınıfı ve etriye sıklığı gibi konularda değişiklikler oldu. Sadece bunlar değil ekonomik değişiklikler de binaların dönüşmesinde en büyük rolü oynamakta. 2011 yılında ton başına demir fiyatı 1.110 TL, m3 başına düşen beton fiyatı 90 TL idi. Ama nedense bazı çevreler bunu hep göz ardı etmekte; 5 yıl önceki beton ve demir fiyatıyla bugünkü aynıymış gibi provakatif söylemleri sahada geliştirmekte, komşularımızın kafasını karıştırarak can ve mal güvenliğini siyasi emel uğruna tehdit etmektedir” dedi.

“Biz bu göreve hayatları iyileştirmek için geldik”

Kentsel dönüşüm için büyük bir mücadele verdiklerini vurgulayan Demirtaş, 2014 yılından bu yana yürütülen süreci, teknik bilgileri ve kanun ile yönetmelik değişikliklerini de tüm detaylarıyla aktardı. Süreç boyunca çeşitli engellerle de karşı karşıya kaldıklarını belirten Demirtaş, “Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’ın ve bizlerin tek derdi; vatandaşlarımızın yaşam hakkının ve güvenli konutlarda oturma hakkının devam edebilmesidir. Bizler bunları dert ediniyorken sahada komşularımızın aklını bulandırmaya devam ediyorlar. Tek amaçları, bu kentsel dönüşümü bugünün Beylikdüzü Belediyesi’nin, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve bizlerin gerçekleştirmesini engellemek. Biz bu göreve, insanlarımızı ölümle burun buruna yaşamaya mahkum etmek için değil, hayatları iyileştirmek için geldik. Sözünü ettiğim bu tutumlar haksız, vicdansız ve art niyetlidir. Tüm komşularımız güvenli yaşam alanlarına kavuşana dek, onlar ne yaparlarsa yapsınlar durmayacağız.” ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.