Tarih: 01.01.0001 00:00

Yaşlı Bakım Evi’nin Temeli Atıldı

Yaşlıların ikinci baharını yaşayacağı içinde her türlü sosyal imkânın yer aldığı Bağcılar Belediyesi Yaşlı Bakım Evi’nin temeli yaşlıların katıldığı törenle atıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, “Bu te

Yaşlı Bakım Evi’nin Temeli Atıldı

Bağcılar’da Yaşlı Bakım Evi’nin Temeli Atıldı

Yaşlıların ikinci baharını yaşayacağı içinde her türlü sosyal imkânın yer aldığı Bağcılar Belediyesi Yaşlı Bakım Evi’nin temeli yaşlıların katıldığı törenle atıldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, “Bu tesis yaşlılarımızın bakımlarının yapılacağı sonra da sevdiklerinin yanına gidecekleri farklı bir tesis olacak” derken; heyecanlı gözlerle programı takip eden ulu çınarlara seslenen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Burası değerlerimiz olan yaşlılarla değer verdiklerimiz olan gençlerimizin buluşma noktası olacak” diye konuştu. 

Bağcılar Belediyesi’nin, yaşlılara daha kaliteli ve ulaşılabilir imkânlar sunması amacıyla hayata geçirdiği Yaşlı Bakım Evi projesinin temel atma töreni düzenlendi. Konuk olarak katıldığı programda; Bağcılar Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle marka şehir olduğunu dile getiren AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Yaşlı Bakım Evi’nin önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi: “Bu tesis yaşlılarımızın bakımlarının yapılacağı sonra da sevdiklerinin yanına gidecekleri farklı bir tesis olacak. Büyüklerimiz inancımız için, değerlerimiz için ve kadim medeniyetimiz için çok önemli. Yaşlı Bakım Evi’nin varlığı da o kadar önemli. Burada kıymetli büyüklerimizin bir taraftan bakımları yapılırken bir taraftan sosyal tesis imkânlarından yararlanacaklar. Akşam da yuvalarına evlatlarının yanında olabilecekler. O yüzden ayrı bir önem taşıyor. İnşallah bu harikulade tesisin açılışında olmak kısmet olur. Temel atmanın herkese hayırlı olmasını ve hayır getirmesini yürekten diliyorum.”

Yaşlılar için güzel bir proje olduğuna dikkat çeken Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Burada hem temizlik ve barınma gibi günlük ihtiyaçları karşılanacak hem de sözlü tarih çalışması yapılacak. Büyüklerimiz gençlerimize çocuklarımıza tarihi anlatacak. Nesilden nesle kültürümüzü aktaracak. Bunlar takdire şayan çalışmalar” dedi.

Değerlerimiz İle Değer Verdiklerimizin Buluşma Noktası Olacak

İlçede kalıcı eserler kazandırmaya devam ettiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Büyüklerimize yaşlılarımız demiyorum. Onlar bu toplumun hafızası ve değerleri. Eğer onları bu toplum ihmal ederse geleceği zor görür.  İnşallah burada bu eserle birlikte onlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşarken bu hizmet de kurumsallaşmış olacak. Burayı sadece Yaşlı Bakım Evi gibi görmeyin. Burası değerlerimiz olan yaşlılarla değer verdiklerimiz olan gençlerimizin buluşma noktası olacak. Gençlerimiz değerlerimizle buluşacak ve dedelerinin ninelerinin kültürünü, geleneğini, göreneğini öğrenecekler” diye konuştu.

Hep Hayalim Buydu

Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte butona basarak Yaşlı Bakım Evi’nin temeline ilk harcı attı. Programda yerlerini alan mahalle sakini yaşlılar da Yaşlı Bakım Evi’ne kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadı. 80 yaşındaki Recep Yıldırım, “Çok şahane bir yer olacak. Hep hayalim buydu. Bağcılar’da tüm hizmetler vardı bakım evi yoktu artık o da olacak. Yaşlı arkadaşlarımızla buraya gelip sohbetler edeceğiz, dertleşeceğiz. Yapanlardan Allah razı olsun” şeklinde duygularını dile getirdi.

Coşkulu temel atma törenine; AK Parti İstanbul İl Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanı Kamil Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Hürcan, İlçe Müftüsü Celal Büyük, meclis üyeleri ile muhtarlar da katıldı.

Örnek Projelerden Biri Olacak

7 ay içinde bitirilmesi planlanan 5 katlı Yaşlı Bakım Evi’nde dinlenme, fizik tedavi, egzersiz, beslenme ve diyet odaları yer alacak. Yaşlılar torunlarıyla birlikte kütüphane, el işi, müzik, takı, hobi, akıl oyunları, resim ve sanat atölyelerinde kaliteli zaman geçirecek. Tam donanımlı ve kullanışlı binada kuaför salonları, kafeler, duş alanları da olacak. Bağcılar’a değer katacak binada sağlık görevlisi, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi uzmanı, yaşlı bakım elemanları görev yapacak. Geniş yeşil yerleşke içinde yürüyüş yolları, dinlenme amaçlı oturma grupları, süs çiçekleri, ağaçlar, park ve havuz bulunuyor. Ayrıca bahçede çocuk oyun alanı ile küçük bir amfi tiyatro da bulunuyor.


Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

RİSKSİZ İSTANBUL İÇİN MURAT KURUM‘U SEÇİN…

Seçer, Amatör Spor Kulüpleri İle Bir Araya Geldi


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde

Başkan Büyükkılıç’a “AVM” ziyaretinde gençlerden yoğun ilgi

SGM sakuralar eşliğinde bir bahar rüyasına davet ediyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 20. Hafta sonuçları

İpsala’da 1085 tarihi eser ele geçirildi

İstanbul Üsküdar'da Demokrat'tan AK Parti'ye 600 katılım

Erdoğan’dan Geçmiş olsun telefonu

Trump’ın olası zaferi, Filistin’i daha güç bir duruma sokabilir

Karbon ayak izini azaltmamanın yıllık maliyeti 3.3 milyar Euro

Metin'den Mezbaha Projesi inşaatında inceleme

Edirne Amatör Liglerde haftanın sonuçları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.