GÜNCEL 11.11.2021 14:27:11 71 0

“7 Şehit Verdik”

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı Hürbakış programının konuğu İSİYAD Genel Başkanı Cemal Çoban oldu.

“7 Şehit Verdik”

FETÖ Önümüzü Kesiyordu

Adom Medya bünyesinde yayın hayatını sürdüren Start TV ve Start Türk’te yayımlanan moderatörlüğünü Nezir Karayün’ün yaptığı Hürbakış programının konuğu İSİYAD Genel Başkanı Cemal Çoban oldu.

Nezir Karayün ile Hürbakış programına katılan İSİYAD (İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği) Genel Başkanı Cemal Çoban dernek çalışmalarını ve Türkiye’de sanayinin durumunu değerlendirdi.

 “İş Dünyasına Katılmalarında Öncülük Ettik”

Derneğin kuruluş amacını ve çalışmalarını anlatan İSİYAD Genel Başkanı Cemal Çoban; “İSİYAD (İstanbul Sanayici ve Yatırımcı İş Adamları Derneği) 2010 yılında kuruldu. Kuruluş amacı Türkiye’de ve İstanbul’da özellikle sanayi profili olan iş adamlarını bir araya getirmek, KOBİ’ye hitap eden, KOBİ sınıfını kalkındıran, İstanbul’un kültür, sanat ve ticaretini geliştirmek için kurulan bir dernek. Yerli ve milli bir derneğiz. Rozetimize dahi Türk bayrağı koyduk. Derneği ilk kurduğumuz dönemde ilk önce girişimcilik kurslarına başladık. KOBİ sınıfında olan üyelerimize devletimizin verdiği imkânları hizmetlerine sunduk. Yaklaşık 850 girişimci kardeşimize KOSGEB ile iş birliği yaparak dükkânlarını açmalarını sağladık ve iş dünyasına katılmalarında öncülük ettik.

“7 Şehit Verdik”

2014 yılından sonra sanayicilere hitap etmeye başladık. 2014 yılından 2016 yılına kadar aktif çalışıyorduk ama o dönemlerde FETÖ denen hainlerin kurmuş olduğu dernekler önümüzü kesiyorlardı çünkü onlar bizim onlara katılmamızı istiyorlardı. Tabi biz onların hain olduklarını biliyorduk ve cemaatçi derneklerle işimiz olmadı. Biz yerli ve milli bir derneğiz, bizim siyasetle ve cemaatle asla bir diyalogumuz olmaz. Onlar devletin içine yayıldıkları için bizim faaliyetlerimizin önü kesiliyordu. KOSGEB bize bir veriyorsa onlara beş veriyordu. Biz bunları raporluyorduk ama 2016’daki hain darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onları temizlemesiyle önümüz açıldı. Darbe gecesi Cumhurbaşkanının konuşmasından sonra biz hemen hemen 2 bin üyemizle sokağa çıktık. Sabaha kadar bayraklarımızla darbeye dur dedik ve üyelerimizden 7 şehit verdik. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

 “Hedefimiz Güçlü Ekonomi Ve Üreten Türkiye”

Girişimci arkadaşlarımdan sonra sanayiye ağırlık vermeye başladık. Üye sayılarımızı günden güne arttırarak iş adamlarımızın daha rahat iş yapabilmesi ve devletimizden nasıl teşvik alabileceklerine dair çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar sonucunda üyelerimizin yüzde yetmişini sanayiciler oluşturmaya başladılar. Biz ‘Hedefimiz güçlü ekonomi ve üreten Türkiye’ sloganıyla yola çıkan bir dernek olduğumuz için diğer derneklerden farkımız vardı. Tekirdağ’da Saray bölgesinde Milli Emlak’tan bir arsa alarak, yakında 350 fabrikamızın temelini atacağız inşallah” dedi.

Herkes Üniversite Okuyor Ama Hiçbir Şey Bilmiyor

Türkiye’de sanayinin durumunu ve eleman sıkıntısını değerlendiren Çoban; “Meslek okullarının kapatılmasıyla yetişmiş eleman bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Eleman bulup yetiştirmek istiyoruz. Şimdi herkes üniversite okuyor, iş beğenmiyor ama hiçbir şey bilmiyor. Türkiye’de sanayinin ne kadar gelişmiş olduğunu dünyadaki herkes gördü. Fransa bir makine satıyor 30 bin dolara biz bir makineyi 12 bin dolara satıyoruz ve bunun farkına vardılar. Türk yatırımcılar yurt dışına değil, kendi ülkesine yatırım yapmalı. Ülkemiz şuan ekonomik anlamda çok güçlü çünkü yapılan birçok saldırılara, ihanetlere karşı dimdik ayakta.” ifadelerini kullandı.


Eröz, Bayrağı, Doğru’ya Teslim Etti…

Kacır’dan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi

Özkan, Çatalca İçin Hayallerimiz Var…

MHP'den "Vakit Tamam" Mesajı…

Kadın Liderliği Yerelden Yükseliyor...

Türkiye ile Katar arasında 8 anlaşma

Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de buluştu

İYİ Partili Akalın, çiftçinin TMO'daki sıkıntısını gündeme getirdi

Türkgenç’ten Aday Adayları İçin Kritik Değerlendirme

İmamoğlu, Kıydı Özel ve Çaykara Mesaj Verdi

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…


SABAHATTİN FİDAN GÜVEN TAZELEDİ

ÇAKIR'DAN MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA MESAJI

Çatalca’da Eğitime Yakından Takip

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ – 20 ARALIK

İBB İŞARET DİLİ UZMANLARI YETİŞTİRECEK

İSTANBUL’DA ERBAİN SOĞUKLARININ ETKİLİ OLMASI BEKLENİYOR

KENT LOKANTALARI'NDA GÜNÜN MENÜSÜ-21 ARALIK

BÜYÜKŞEHİR’DEN AĞAÇLARA KIŞ BAKIMI

Yılbaşı Festivali Cam Piramit'te başladı

Başkan Kaya, sendika temsilcileri ve işçilerle bir araya geldi

Cittaslow Türkiye Ulusal Ağ Toplantısı Ordu’da yapıldı

GİRİŞİMCİLERE MARKALAŞMA SERÜVENİ ANLATILDI

Büyükşehir’in 5 merkezine ‘Erişebilirlik Belgesi’

Çanakkale Belediyesi Çocuk Meclisi Başvuruları Başlıyor!

AKDENİZ BELEDİYELERİNDEN ALTINORDU ÇIKARMASI

LİMA’DA 9. VE 10. SINIF ÖĞRENCİLER İÇİN “DİL OKULU” BAŞLIYOR

BÜYÜKŞEHİR GENÇLİK MECLİSİ, KOMEDYEN YASİN ÇAM’I ÜNİVERSİTELİ GENÇLERLE BULUŞTURDU

Trafik Park’ta Sona Yaklaşıldı

Hangar yeni yıl coşkusuna hazır

Mevlana Keçiören’de anıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.