Tarih: 01.01.0001 00:00

Öğrencilerimizin Hayatına Bir Yıl Daha

Büyükçekmece Mesleki Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Şehit Münir Alkan Fen Lisesi konferans salonunda Büyükçekmece Mesleki Eğitim Tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Öğrencilerimizin Hayatına Bir Yıl Daha

Lise Diploması Almak İsteyenlere Müjde!

Büyükçekmece Mesleki Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Şehit Münir Alkan Fen Lisesi konferans salonunda Büyükçekmece Mesleki Eğitim Tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda mesleki eğitimin ve meslek liselerinin önemine değinilirken herhangi bir sebepten lise bitirememiş kişilere mesleki eğitimle hem uluslar arası ustalık belgesi hem de lise diploması alınabileceğinin müjdesi verildi.

Büyükçekmece Şehit Münir Alkan Fen Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Tanıtım toplantısına başta İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Özel olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Mustafa Büyükdede, Büyükçekmece Esnaf Odası Başkanı Rahmi Yazıcı, Mesleki Eğitim Müdürü Ramazan Ulutan, Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı M. Mustafa Karayün, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Pınar Didem Atalay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve öğretmenler katıldı.

Ayrıca toplantıya katılan ilçe genelindeki Mesleki Teknik ve Anadolu liseleri projelerini sergileyerek, okullarında verdikleri eğitimler hakkında bilgiler verdiler.

“Herkesi Mesleki Eğitimde Yer Alması İçin Teşvik Ediyoruz”

Mesleki eğitimin önemine değinen Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Dr. Mehmet Özel; “Bugün Büyükçekmece ilçemizde mesleki eğitimin önemine binaen farkındalık yaratmak üzere sanayi ve diğer meslek kuruluşlarımızın temsilcileriyle bir araya geldik. Büyükçekmece’de her türlü mesleki alanla eğitim vermeye devam ediyoruz. Tabi bu eğitimlerin verilmesinde özellikle sanayi ve eğitim iş birliğini sağlamak önem arz ediyor. Bu noktada da hamillerimize ve özellikle İstanbul Ticaret Odası Başkanlığımız ile Yönetim Kurulu Üyelerine, İstanbul genelinde sahip olunan değerleri ortaya çıkarma konusunda meslek liselerimizle koordineli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca bireysel olarak da hayırsever vatandaşlarımızın bu okullarımıza sahip çıkması sayesinde mesleki eğitimin önümüzdeki dönemde toplum tarafından daha da önem arz edeceğini görüyoruz.  Biz herkesi mesleki eğitimde yer alması ve velilerimizin mesleki eğitimin öneminin farkına varması için teşvik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilerimizin Hayatına Bir Yıl Daha Katmak İstiyoruz”

Okul terki yapan öğrencileri yeniden eğitime katmayı amaçladıklarını söyleyen Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun; “Bugün Büyükçekmece’de mesleki eğitim merkezlerinin tüm meslek liselerimizde açılmasını duyurmak üzere bir program gerçekleştirdik. Burada alanlarıyla birlikte meslek liselerimizi tanıtma imkânı bulduk. Okul terkini en aza indirmek ve okulunu terk etmiş olan öğrencilerimizi yeniden eğitime katarak, öğrencilerimizin hayatına bir yıl daha katmak istiyoruz” dedi.

“Gençlerimiz Çalışmak İstemiyor”

Nitelikli eleman bulma sıkıntısına değinen Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneği (BÜYGİAD) Başkanı M. Mustafa Karayün; “Üyelerimizin ve esnaflarımızın sıklıkla bizlere ilettiği ara eleman sıkıntısı hat safhaya çıkmış durumda. Bu anlamda devletimizin çok güzel çalışmalar yaptığını görüyoruz fakat bizim bu çalışmaları ailelere, çocuklara ve gençlere iyi anlatmamız lazım. Maalesef şuan derneğimizin üyesi olan işletmelerin yüzde sekseni çırak, kalfa ve usta bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Gençlerimiz çok fazla getirisi olan alanlar olmasına rağmen atölye alanında çalışmak istemiyor. Bu konuda çocukların teşvik edilmesi lazım.” dedi.


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

GÜZEL BİR BEŞ YIL OLACAK

Serenay Sarıkaya'nın yeni dizisinin fragmanı yayınlandı

AK Parti ve CHP’de değişim rüzgarı!

Altay ; Yarım Kalan İşleri Tamamlayacağız.

Aydilge sözünü tuttu

Gümrük'ten 8 Milyar TL'lik rekor yakalama!

İşsizlik verileri açıklandı

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi  

Stratejik Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.