Tarih: 01.01.0001 00:00

Eğitim Sadece Sınav Kazanmak Değil!

Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Köksal Küçükaydın, eğitimin sadece sınav kazanmak olmadığını, önemli olanın öğrencileri topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

Eğitim Sadece Sınav Kazanmak Değil!

Eğitim Sadece Sınav Kazanmak Değil!

Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Köksal Küçükaydın, eğitimin sadece sınav kazanmak olmadığını, önemli olanın öğrencileri topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

Öğrencilerimiz Belli Bir Kalitenin Üzerinde Ve Başarılı

Okulunun ve öğrencilerinin başarı sırlarını açıklayan Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Köksal Küçükaydın; “Okulumuz bölgenin proje okulu olduğu için sınavla alan bir okuluz. Bu nedenle öğrencilerimiz belli bir kalitenin üzerinde ve başarılı öğrencilerden oluşmakta. Aldığımız öğrencileri sahip oldukları kalitenin çok daha üzerine çıkararak okulumuzdan mezun olup bir sonraki eğitim kurumu olan üniversitelere gitmelerini sağlıyoruz. Türkiye’nin saygın üniversitelerine tıp, mühendislik ve hukuk gibi her bölüme öğrenci gönderiyoruz.

Eğitim Kadromuz Çok Güçlü

Biz 9. sınıfta aldığımız öğrencileri 12. sınıfta mezun ediyoruz. Bunun önemi şu son birkaç yıldır çok öğrenciler özel lise veya açık liseye geçerek eğitimlerini tamamlıyorlar. Bizim eğitim kadromuzun güçlü olması ve eğitimle ilgili yaptığımız doğruların fazla olması nedeniyle öğrencilerimiz böyle bir şeye ihtiyaç duymuyorlar. Böylelikle başladığı okuldan mezun olmayı öncelik olarak görüp, buradan diplomasını alıp mezun oluyor. Bizde bu süreç içerisinde öğrencilerimizi hem hayata hem de yükseköğretime en iyi şekilde hazırlayabilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızda velilerimizle iş birliği içerisindeyiz, veli eğitimlerimiz yapılıyor, velilerimize psikolojik danışmanlık yapıyoruz.

Öğrenciler Okulunu Seviyor ve Okulunda Mutlu

Öğrencilerimizle birebir ilgileniyoruz. Her öğrencinin kişisel, psikolojik ve sosyal gelişimiyle birebir ilgilenen bir okuluz. Bu süreçte çocukların gelişmesi için birçok noktada bilimsel, sportif ve sosyal aktivitelerde okulumuz tarafından gerçekleştiriliyor. Bu aktiviteler içerisindeki çeşitli yarışma ve etkinliklerde yer alıyoruz. Okulunu seven, okulunda mutlu olan bir öğrenci kitlemiz var. Velilerimiz, öğretmenlerimiz ve okul personellerimizin hepsi okulundan çok memnun. Bu bilinci oluşturmak için eğitim, öğretim süreci içerisindeki iletişimi çok üst düzeyde tutuyoruz. Yönetişim ve iletişimi birleştirerek bütün süreçleri sağlıklı bir şekilde yürütmek için elimizden gelen tüm çabayı, gayreti en iyi şekilde gösteriyoruz”  dedi.

İşin Kolayına Kaçmıyoruz

Eğitimin sadece sınav kazanmak olmadığını dile getiren Küçükaydın; “Pandemi süreci ve bu süreçle beraber yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ayrılan ailelerin sayısında çoğalma oldu. Anne baba arasındaki çatışmalar öğrencilere yasıyor ve öğrenci ister istemez psikolojik bunalım içerisine girerek derslerden uzaklaşmaya başlıyor. Biz bu öğrencilerimizi çok yakından takip ederek, onlara her türlü rehberlik ve psikolojik destek imkânı sağlıyoruz. Okul içerisinde sosyalleşmeleri içinde aktivite sayımızı arttırdık. Bu bağlamda tüm personellerle birlikte her sabah ders öncesi halat çekme, çuval yarışı ve yumurta yarışı gibi aktiviteler yapmayı düşünüyoruz. Çocuğun içindeki enerjiyi atmasını sağlayarak ve sosyalleşmesine katkı sağlayarak içine kapanmasını önlemiş olacağız. Biz problemli bir öğrenci tespit ettiğimizde onu okuldan uzaklaştırmak veya başka bir okula göndermek yerine bu öğrenciyi topluma ve hayata kazandırmaya çalışıyoruz. İşin kolayına kaçmıyoruz. Biz eğitimcilerin görevi kurtarabildiğimiz kadar insan kurtarmaktır. Başarı şuan sadece sınav kazanmaya indekslendi ama eğitim bu değil. Çocuğu topluma kazandırmaktır önemli olan. Topluma kazandırılan bireyler doğru yolda gittikleri zaman er ya da geç başarıya ulaşırlar.” ifadelerini kullandı.


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

Balcıoğlu, Belediye Personeliyle Buluştu

Kamberoğlu, Egolarını Yenemediler..!

KADINLARA KORUNMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ

HOBİ BAHÇELERİ SAHİPLERİYLE BULUŞTU

BALIKÇI KENAN’DA UCUZ BALIK KAMPANYASI DEVAM EDİYOR

Balcıoğlu’ndan İlçe Emniyet Müdürlüğüne Ziyaret

GÜZEL BİR BEŞ YIL OLACAK

Serenay Sarıkaya'nın yeni dizisinin fragmanı yayınlandı

AK Parti ve CHP’de değişim rüzgarı!

Altay ; Yarım Kalan İşleri Tamamlayacağız.

Aydilge sözünü tuttu

Gümrük'ten 8 Milyar TL'lik rekor yakalama!

İşsizlik verileri açıklandı

Motobike 2024'te Motosiklet Tutkunlarından Yoğun İlgi

ÇEVİÇELLE'den Basın Bülteni

KAMUOYUNA DUYURULUR…

Ramazan Bayramı Çatalca’da Bir Başka Güzel...

Karayün, 7. Kez Genel Başkan Seçildi  

Stratejik Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.