Tarih: 18.03.2022 18:42

250 Bin Liralık Alışveriş Kartı Dağıttılar…

Facebook Twitter Linked-in

Beylikdüzü İlçe Müftüsü Kadir Koçak, Türkiye Yerel Basın Birliği Derneğini ziyaret etti. TYBB Genel Başkanı Nezir Karayün ile gerçekleştirdiği sohbette müftülük çalışmalarını anlatan Koçak, yerel basının önemine de değindi.

Öğrencilere Yüzde Yüz Burslu Kurs

Beylikdüzü’nde yaptıkları çalışmaları anlatan İlçe Müftüsü Kadir Koçak; “İlçemizde 4-6 yaş arası çocuklarımız için kuran kurslarına ağırlık vermekteyiz ve mevcut kurslarımıza ek olarak 2 tane daha 4-6 yaş kuran kursumuzun inşaatı devam ediyor. Gençlik merkezlerimiz mevcut ve bu merkezlerde gençlerimize tefsir, hadis, değerler eğitimi verilmektedir. Din eğitimi noktasında çocuklara, gençlere, kadınlara ve yaşlılara yönelik her alanda kurslarımız mevcut. Gürpınar mahallesinde yeni 3 katlı 7 derslik kuran kursumuzu hizmete açtık ve eğitime başladık. Son bir yılda 3 adet cami açılışı yaptık. Yeni yapılan camilerimizin altları külliye şeklinde yapılacak, kuran kursu ve gençlik merkezi eklenecek. Biri erkek olmak üzere 3 adet yatılı kuran kursumuz bulunmakta. Bu kurslarımız yüzde yüz burslu olup tüm masrafları müftülüğümüz tarafından karşılanmaktadır.

Öğrencilerimizden Kuruş Almıyoruz, Yeter ki Okusunlar…

Biz öğrencilerimizden kuruş almıyoruz, yeter ki okusunlar hafız olsunlar. Üstelik öğrencilerimize bursun yanında kıyafet yardımı gibi birçok yardımda da bulunuyoruz. Muhtaç ailelere alışveriş kartı, gıda kolisi gibi yardımlarda bulunuyoruz. Bu yıl yaklaşık 250 bin liralık alışveriş kartı dağıttık. Yetim öğrencilere burs imkânı sağlıyoruz. Evlenen çiftlere, Değerli Aile projesiyle evlilik okulu açtık ve çiftlerimize bu yönde eğitim vererek sertifika verdik. Ayrıca müftülüğümüzde ücretsiz nikâh kıyıyoruz. Tabi bu yardımların tümünü Türkiye Diyanet Vakfı Beylikdüzü Şubesi ile Müftülüğümüz işbirliğiyle yapıyoruz.

Yerel Basını Destekliyoruz

Yerel basının desteklenmesi gerektiğini dile getiren Koçak; “Yerel basın bulunduğu mahallin kalbidir, bu yüzden her zaman desteklenmeli. Aksi takdirde yaşamını sürdürmesi çok zordur. Bizler yerel basının ne kadar önemli olduğunun farkında olarak her zaman destekliyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —