Tarih: 01.01.0001 00:00

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna Meselesini Konuştu…

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı DOHA forumunda CNBC sunucusu Laura Gamble , Rusya Ukrayna ile gelişen olaylar üzerine sorulan sorulara cevap verdi.

Bakan Çavuşoğlu, Ukrayna Meselesini Konuştu…

 

 

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katar da 20. si düzenlenen DOHA Forumunda mevkidaşıyla bir araya geldi. Milli savunma bakanı Hulusi Akar ile birlikte katıldığı forumunda CNBC sunucusu Laura Gamble , Rusya Ukrayna ile gelişen olaylar üzerine sorulan sorulara cevap verdi.

 

 

 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu; “İki ülke bildiğiniz gibi dışişleri bakanlığında düzeyinde bir araya geldi beklenti çok yüksek değildi ama bir başka yol daha var Belarus yolu diğer taraftan da cumhurbaşkanları arsında bir arka kanal var. Uluslararası camia olarak bizim özelikle de saldırgan tarafı olan Rusya üzerinde baskıyı devam ettirmemiz gerekiyor. Ukrayna’nın egemenliğine bu saldırı kabul edilemez, diğer taraftan da her iki tarafa bizim yardımcı olmamız gerekiyor ve güvenli bir şekilde bu işten çıkışının yolunu bulmamız gerekiyor. Bildiğim kadarıyla çokta ayrıntılarına girmek istemiyorum ama cumhurbaşkanları bu noktada görüşecek ve ciddi konularında ciddi meselelerinde müzakere edildiğini herkes biliyor, bütün kamuoyları bunları biliyor. Netice itibarıyla bu noktada biz bir başarıya ulaşıp ta bir çözüm bulabilirsek ateşkes olacak ama tabi ki bu ateşkesten öncede esasında insanların, insanı ihtiyaçlarını yerine getirilmesi karşılanması gerekiyor. İnsanı koridorların açılması gerekiyor hala bir şans var hala bir umut var ama tabi ki çalışmalarımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Biz arabulucuyuz ve biz bu noktada dürüst bir arabulucu olmamız gerekiyor ve tabi ki bir taraf daha fazla temsil sahibi diğer taraf daha az temsil sahibi gibi bir yorum yapamayız biz, bu nedenle dolaysıyla bizim burada işimiz her iki tarafında güvenli bir şekilde bu konuyu çözebilmesine yardımcı olmak ve netice itibari ile kim nihaiyi karar verecek cumhurbaşkanları Putin ve Zelenski biz onları da bir araya getirmeye çalışıyoruz bu nedenle. Ukrayna şunu anladı NATO üyeliği olmadı olmayacakta bir çok Avrupalı müttefik Ukrayna’nın NATO üyeliğine aynı zamanda Gürcistan’ında NATO üyeliğine karşı Ukrayna bunu gayet iyi bir şekilde anladı. Bende bunu zaten dile getiriyordum, Ukrayna’nın batı veya doğu arasında Rusya’yla Avrupa arasına veya Türkiye Rusya arasında seçim yapma lüksü yok. Ukrayna bizim bölgemizde ki ülkelerden bir tanesidir mutlaka herkeste denge politikasının olması lazım. Bizde NATO üyesi ülkeyiz ama tüm bu zorluklara rağmen bizde Rusya’yla bir çok farklı ve zorluk konuda birlikte çalışıyoruz güney Kafkasya, Libya ve Suriye de bunlara dahil. Dolaysıyla Ukrayna’nın da daha dengeli bir dış politika takip etmesi lazım Rusya’yla bizimle hepimizle Avrupa ülkelerle.” dedi...


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!

Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmayacak

Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya

Koltuk değneklerini attı, sahneye çıktı

3 Nisan’ı yüzme şenliği ile kutladı

İzmit'teki resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu 

23 Nisan coşkusu salonlara sığmadı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.