Tarih: 01.01.0001 00:00 283

G.Antep markalarını dünyaya tanıttı

Gaziantep'te yerel TV'de başlayan kariyerini uluslararası alana taşıyan Nazmi Özkoyuncu; Gaziantep markalarını Ortadoğu ve Körfez ülkelerine tanıtıyor. İşte Özkoyuncu'nun spikerlikten reklamcılığa uzanan başarı öyküsü:

G.Antep markalarını dünyaya tanıttı
Gaziantep’te yerel bir televizyonda başlayan kariyerini uluslararası arenaya taşıyan Nazmi Özkoyuncu’nun spikerlikten, Dubai’ye uzanan 3 milyonluk başarı öyküsü duyanları imrendiriyor.

16 yıl önce “Gaziantep’in Ulusal Reklam Ajansı” sloganıyla yola çıkan Dolphin Production başta Dubai olmak üzere Ortadoğu ve Körfez ülkelerine kadar birçok TV’de yer almayı ve adını duyurmayı başardı. Özkoyuncu’nun başarının arkasında ise ilginç öykü gizli.

Memur bir babanın evladı olarak başlayan yaşamında, güzel Kur’an okumasıyla dereceye giren Özkoyuncu’nun eğitimi İmam Hatip lisesi ile başlıyor. Özkoyuncu, hayalinin imamlık değil de yurt dışında gidip dış ticaret olduğunu söylese de evlilik kendisini Gaziantep’te alıkoymuş.

Nazmi Özkoyuncu’nun mesleğe atılma hikâyesi ise çok ilginç. Gaziantep’te yerel TV kanalında geçen altyazı hayatının seyrini değiştirmiş. Özkoyuncu mesleğe adım attığı ilk günü böyle anlatıyor: “Gaziantep’te yerel TV kanalında geçen altyazıda Türkçesi düzgün eleman alacaklarmış. Gittim, görüştüm ve genel koordinatörün yardımcısı olarak başladım. Çünkü Gazianteplilerin bir lehçesi vardır ve konuşurken bu lehçeyi bırakmak çok zordur. Ben İskenderun’da bu lehçeden uzak kaldığım için lehçesiz Türkçe konuşuyordum. Bu sayede TV sunucusu oldum.”

Özkoyuncu’nun TV sunucusu olarak başladığı kariyerinde ‘hayatımın dönüm noktası’ dediği olay 15 Nisan 1995’te Recep Tayyip Erdoğan’ın konuk olması ile başlıyor.

Erdoğan’ın Gaziantep’i ziyareti sırasında Özkoyuncu’ya konuk olmayı kabul eden Erdoğan ikinci gelişinde de yine tercihini değiştirmiyor. Özkoyuncu’nun Erdoğan’a yönelttiği ‘Erbakan Cumhurbaşkanı olursan siz Başbakan olur musunuz?’ sorusu yıldızının parlamasına neden oluyor. Erdoğan’ın cevabı ise o dönemde ulusal medyada bomba etkisi yapıyor. Erdoğan’ın ‘Allah kaderimde bana hangi rolü biçmişse ben o rolü oynarım’ sözü Özkoyuncu’nun da kaderinde dönüm noktası oluyor.

Yerel televizyonda sunucu ve program yapımcısı olarak çalışan Özkoyuncu, sonrasında da reklâm yapımcısı olmuş. Yerel TV kanalında çalışırken de küçük çaplı TV reklamları çekerek yapımcılığa adım attığını anlatan Nazmi Özkoyuncu, Dolphin isim hakkının kendisine Ülker’in sahibi Murat Ülker tarafından verildiğini belirtiyor

Şehrin reklam potansiyeline inanan Özkoyuncu neyi varsa satıp İstanbul’dan tüm reklam ekipmanlarını satın alıp reklamcılığa başlamış. Gaziantep’in reklamcılıktaki potansiyeline inanan Özkoyuncu 16 yıl önce “Gaziantep’in Ulusal Reklam Ajansı” sloganıyla yola çıkıp Dolphin Production’ın başarısını başta Dubai olmak üzere Ortadoğu ve Körfez ülkelerine kadar taşımış…

REKLAMLARI ORTADOĞU’DA GÖSTERİLİYOR

Gaziantep’in gelişen markalarıyla birlikte büyüyen Dolphin Production Filmcilik Yapımcılık’ın hazırladığı filmler Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde de ekranlara yansımaya başladı.

Bugüne kadar 15 Gaziantep markasına film hazırlayan şirketin “Mahmut Tea” filmi, başta Dubai olmak üzere Körfez ülkelerinde de yayına girdi.

Şirketin sahibi Nazmi Özkoyuncu, Gaziantep markaları sayesinde 3 milyon liralık ciroya ulaştı.

Dolphin Production, 2006 yılında kazandığı “Anadolu’nun en iyi prodüksiyon ajansı” ödülü ile reklam dünyasının Anadolu’dan yükselen yıldızı olmayı başardı…

Bölgedeki hızlı sanayileşme ve buna bağlı olarak markalaşma çabalarını yakından takip eden ve yön vermeye çalışan Dolphin Production, gelişen teknolojiyi yakından takip ederek, İstanbul stüdyolarında hazırladığı 35’lik formatındaki reklâmlarla bölgedeki reklam verenlere kaliteli prodüksiyonlar sunmayı başardı. 35’lik formatta hazırlanan reklam filmleri hem izleyicilerden hem de reklam eleştirmenlerinden tam not aldı.

Reklam piyasasının İstanbul’dan yönlendirildiği bir dönemde Gaziantep’te, bölgedeki firmalara ulusal prodüksiyon hizmeti vermek için harekete geçtiklerini belirten Dolphin Ajans Başkanı Nazmi Özkoyuncu, “ Yıllar önce çıktığımız bu yolculukta bir çok ön yangıyı kırdığımız gibi şimdi Gaziantepli bir ajansında en az İstanbul ajansları kadar kaliteli işler yapabileceğini ispatlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun son örneğini Mahmood Tea çay reklâmı çekimlerinde yaşadık. 35’lik formatta hazırladığımız çalışma büyük beğeni topladı “dedi.

Ajansın merkezinin Gaziantep’te olduğunu ve aynı zamanda İstanbul’da da çok güçlü bir prodüksiyon ekiplerinin bulunduğunu ifade eden Nazmi Özkoyuncu, “ Amacımız özellikle Gaziantep ve bölgedeki firmalara reklam sektöründe rehberlik etmek, Bölgedeki reklam veren şirketlerimize bu sektörde marka yol haritaları hazırlamak ve stratejik danışmanlık yapmak. Bunları yaparken reklamı hazırlanan markanın vermek istediği mesajın ön plana çıkabilmesi için uğraşıyoruz “ diye konuştu

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.