Tarih: 14.10.2010 15:52

Faturayı zamanında ödemeyin affı !

Facebook Twitter Linked-in

Hükümetin, vergi ve sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören yeniden yapılandırma paketinin kapsamı genişletildi. Sabah'ın haberine göre, torba yasa tasarısı olarak Meclis'e sevk edilecek düzenleme kapsamında vatandaşın ödeyemediği elektrik ve su borçları yeniden yapılandırılacak. Ödenmeyen ya da kesildiği için yıllar sonra vatandaşın karşısına katlanarak çıkan trafik cezası borçları da yeniden yapılandırma kapsamına alınacak. Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) borçları da aynı kapsamda değerlendirilecek. Paket içinde her türlü vergi, sigorta primi, harçlar, belediyelere ödenen emlak vergilerinin yeniden yapılandırılması da yer alacak. Matrah artırımı yapanların vergi incelemesine konu edilmemesi ve ihtilaflı alacakların yeniden yapılandırılması da tartışılıyor. Paket, torba tasarı olarak önümüzdeki haftalarda Meclis'e sevk edilecek. Hükümet, kasım ayı içinde tasarıyı yasalaştırmayı hedefliyor.

ANA PARADA İNDİRİM YOK
Hazırlanan pakete göre ana parada indirim yapılmayacak. Gecikme faizi ve cezalarda indirime gidilecek. Rakamın ne kadar olacağı netleşmedi ancak indirim oranlarının yüzde 90'a kadar çıkabileceği belirtildi. Borç 36 aylık taksitlerle ödenebilecek. Taksitlendirme süresine faiz ve gecikme zammı uygulanmayacak.

Pakette yer alacak düzenlemeler şöyle:

ELEKTRİK VE SU BORÇLARI: Birikmiş elektrik ve su borçlarının ana parası korunarak ceza ve faizlerinde indirime gidilecek.

TRAFİK CEZALARINA KISMİ AF: Birikmiş trafik cezası borçları yeniden yapılandırma kapsamında yer alacak. OGS borçları da sürece dahil edilecek.

VERGİ VE PRİM İNDİRİMİ: Her türlü vergi, sigorta primi, harçlar, belediyelere ödenen emlak vergilerinin yeniden yapılandırılması da pakette yer alacak.

KAMUNUN BİRBİRİNE OLAN BORÇLARI: Paket kamu kurum ve kuruluşlarının birbirlerine borçlarının da yeniden yapılandırılmasını da içeriyor.

MATRAH ARTIRIMI, İHTİLAFLI ALACAKLAR: Tartışılan ancak karar verilmeyen konuların başında ise matrah artırımı yapanların vergi incelemesine konu edilmemesi ve ihtilaflı alacakların da yapılandırılması geliyor. Bu konuda son kararı Bakanlar Kurulu verecek. 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —