Tarih: 17.10.2010 14:11

Gül: 'Türkiye'den korkmamalı!'

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Alman “Süddeutsche Zeitung” gazetesine verdiği demeçte, “AB yarım milyarlık nüfusuyla, 70 milyonluk nüfusa sahip bir ülkeden korkmamalı. Eğer ortak demokratik değerlere sahipsek, gerisi çeşitlilik olarak kabul edilmeli” dedi. Türkiye’nin Suriye ve Arap ülkeleri ile ilişkilerini geliştirdiğinin hatırlatılması ve “Türkiye Doğu’ya mı gidiyor” sorusu üzerine Gül, “Stratejik hedefimiz AB’dir. Hangi ülkeler ile ilişkilerimizi geliştirdiğimizden çok, ülkemizin hangi değerlere bağlı olduğuna bakılmalı” diye konuştu.

Ordu emirlerime uyar

Türkiye’de ordunun rolünün de yoğun şekilde tartışılmaya başlandığı şeklinde yorum yapılması ve “Ordu sizin emirlerinize uyar mı?” diye sorulması üzerine de Gül, “Bu konuda hiçbir şüphem yok. Anayasamız uyarınca ben Türk Silahlı Kuvvetlerinin başkomutanıyım. Tabii ki, her büyük kuruluşta eleştirilebilecek bir şeyler vardır. Ama ben ordumuzla gurur duyuyorum ve bunu içtenlikle söylüyorum” diye yanıt verdi.

“YouTube” gibi bazı internet sitelerinin neden kapatıldığının sorulması üzerine de Gül, bunun düşünce özgürlüğünden çok vergi sorunu olduğunu belirtti. 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —