SİYASET 18.10.2010 10:42:00 665 0

Arınç'tan CHP'ye '29 Ekim' cevabı !

Bülent Arınç, CHP'nin 29 Ekim tavrına yorum yaptı.

Arınç
Arınç, Manisa-Demirci Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneği'nin Çevre ve Orman Bakanlığı tesislerindeki Keşkek Şöleninde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP'nin resepsiyona katılıp katılmayacağına ilişkin farklı açıklamaların hatırlatılması üzerine Arınç, ''Dünyanın sonu değil'' şeklinde konuştu.

Davete isteyenin katılacağını, isteyenin de katılmayacağını belirten Arınç, ''Ama bir kişi bir partiyi temsil ediyorsa bu partiyi temsil eden kişinin katılıp katılmaması anlam kazanır. Bunun bir protestoya dönüşmemesi lazım'' ifadelerini kullandı.

Resepsiyona katılmamanın onlarca gerekçesi olabileceğini dile getiren Arınç, şöyle konuştu:

''Rahatsız olabilirsiniz, başka bir ilde görevde olabilirsiniz, başka bir meşguliyetiniz olabilir. Katılmak mecburiyeti hiç kimse için yoktur. Burada asıl olan oraya katılma konusunda bir ayrımcılığın yaşanmamasıdır. Önemli olan davettir.''

CHP'NİN İÇ SORUNU

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü konusunda CHP Grup başkanvekilleriyle görüşme yapılması talimatını nasıl değerlendirdiğinin ve görüşme tarihinin belli olup olmadığının sorulması üzerine, Erdoğan'ın dünkü konuşmasının çok açık ve net olduğunu ifade etti.

''Yapılacak iş çok basit'' diyen Arınç, grup başkanvekillerinin, diğer grubu bulunan partilerle mutabakat sağlaması halinde önümüzdeki günlerde bu konunun hangi zeminde yürüyeceğinin görüleceğini söyledi. Bu konunun AK Parti'nin 24 saatini meşgul etmediğini dile getiren Arınç, ''Sürekli bu konu üzerinde konuşacak değiliz'' dedi.

Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinin referandum öncesinde de sonrasında da konunun basit olduğunu ve hemen çözülmesi teklifi getirdiğini anımsatarak, ''Biz de bu teklife açık olduğumuzu, hemen çözülmesi konusunda da grup başkanvekilliklerinin bir araya gelip inisiyatif almasını arzu ediyoruz. Bundan sonra gelişmeler olacaksa, tahmin ediyorum bu düzlemde yerine getirilecektir'' diye konuştu.

Arınç, Çankaya Köşkü'nde verilecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna CHP'nin katılımı konusunda farklı açıklamalar yapılmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şöyle konuştu:

''Bu, CHP'nin kendi iç sorunudur. CHP'nin genel başkanı ve grup başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'dur. Bizim Siyasi Partiler Kanunu'muza göre, iç tüzüğümüze göre genel başkan aynı zamanda grup başkanıdır. Grup Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ise Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise aralarında düşünce farklılığının, eylem farklılığının olmaması gerekir. Yani, 'katılmayacağız' sözünü Grup Başkanı'na rağmen söylemişse, bunun bir siyasi parti için ne anlam ifade ettiğini herkes bilir. Bu konularda grup başkanı farklı, grup başkanvekili farklı düşünmemelidir. Ama sanıyorum ki bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı CHP bir şekilde çözecektir veya kamuoyuna bu farklılığın sebebini makul bir şekilde izah edecektir. Bunun tartışmasını biz değil, herhalde CHP'nin yapması gerekiyor.''

''HERKES KENDİNİ DAHA ÇOK DEMOKRASİYE UYDURMALI''

Başka bir soru üzerine Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşiyle birlikte ilgilileri ve eşlerini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna davet ederek, görevini yaptığını ifade ederek, katılıp katılmamanın davetlilerin bileceği iş olduğunu, bunu da kamuoyunun değerlendireceğini kaydetti.

TBMM Başkanlığı'na seçildiğinin ertesi günü dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i yurt dışına uğurlamak için eşiyle birlikte havaalanına gittiğini anlatan Arınç, şunları kaydetti:

''Sayın Cumhurbaşkanı Sezer'i eşiyle birlikte yurt dışına uğurlarken, benim de eşim başında örtüsüyle, kucağında çiçeğiyle hanımefendiye 'güle güle' demek için gelmişti. Ama bunu Türkiye'de hazmedemeyen bir grup oldu. Bir havaalanına Sayın Cumhurbaşkanı'nın eşini uğurlamaya gelen eşime tahammül edilmedi. Şimdi aradan bu kadar yıl geçti. Görüyoruz ki Türkiye'de demokratikleşme, Türkiye'de ayrımcılığın ortadan kalkması ve özgürlüklerin yeni bize tanıdığı imkanlar... Artık Sayın Cumhurbaşkanı eşiyle birlikte karşıdaki muhatabını eşiyle birlikte davet edebiliyor. Geldiğimiz nokta güzel bir noktadır. Buna direnenler olursa tarihin eski günlerinde kalacaklardır. Türkiye, değişime yüzde 58 'evet' oyuyla karar vermiştir. Artık bunun ötesinde kalanlar, geçmişte zaman tünelinde yaşamaya arzulu ve istekli olanlar bilsinler ki artık onlardan yana çok az insan kaldı Türkiye'de. Değişime, dönüşüme, gelişmeye, özgürlüklere, daha çok demokrasiye herkesin kendisini uydurması gerek diye düşünüyorum.''

ARINÇ, GAZETECİLERE KEŞKEK YEDİRDİ

Manisa-Demirci Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneğince düzenlenen ''Geleneksel Keşkek Şöleni'', Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla yapıldı.

Arınç'ı, Orman Genel Müdürlüğü tesislerindeki şölene gelişinde Dernek Başkanı Mustafa Özel ile diğer ilgililer karşıladı.

Keşkek kazanının yanına giden Arınç, burada aşçı ve davetlilerle sohbet etti.
Kızılcahamam'da partisinin 16. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın yapıldığını anımsatan Arınç, ''Keşkek hatırına Kızılcahamam'ı bırakıp geldim'' dedi.

Dernek tarafından her sene ekimde bu şölenin düzenlendiğini ifade eden Arınç, Manisalı hemşehrilerine sevgi ve saygılarını sundu.

Manisa'nın önemli kültür, sanat ve tarih varlıklarına sahip olduğunu dile getiren Arınç, Demirci ilçesinin gelenekleri en güzel yaşatan, tarihine, medeniyetine ve kültürüne bağlı bir ilçe olduğunu söyledi.

Keşkek hakkında da bilgi veren Arınç, ''Bu anlatmakla bitmez, yemek lazım'' diye konuştu. Keşkeğin Manisa'nın köylerinde ve birçok yerinde özel günlerde yapılan bir yemek olduğunu anlatan Arınç, çok besleyici olduğunu da belirtti.

Pehlivanların keşkekle beslendiği yönünde birtakım rivayetlerin olduğunu da vurgulayan Arınç, ''Ben de Meclis Başkanıyken ikinci dönem başkanlık için aday olmuştum. Yine böyle bir keşkek gününde 'Benim arkamda keşkek gücü var' demiştim. O güçle ikinci dönem başkanlığı kazandım'' diye konuştu.

Bir geleneği yaşatmak için bu şölenin düzenlendiğini anlatan Arınç, Manisalılar, Demircililer arasındaki hemşehrilik bağlarının kuvvetli olduğunu söyledi.

Konuşmasının ardından Mustafa Özel ile keşkek yapılan kazanın kapağını açan Arınç, ikram edilen keşkeği yedi. Arınç, daha sonra bazı gazetecilere da keşkek yedirdi.

Daha sonra tören alanında davetlilere seslenen Arınç, şölene katılmaktan duyduğu memnuniyeti bildirdi.

Demirci ilçesinin Manisa'da önemli bir yerinin olduğunu ifade eden Arınç, Demircililerin tarihine ve kültürüne bağlı, muhafazakar, çok çalışkan, dürüst ve inançlı olduklarını söyledi.

Kendisinin de Manisa ziyaretleri sırasında fırsat buldukça Demirci'ye gittiğini anlatan Arınç, Demirci'den bilim, kültür, sanat, bürokrasi alanlarında önemli insanların yetiştiğini de bildirdi.

Halk oylamasında Manisa'da en fazla ''evet'' oyunun yüzde 75 ile Demirci ilçesinden çıktığını anımsatan Arınç, ''Bu nedenle ayrıca Demircilileri tebrik ediyorum. İyi bir iş yaptınız, hayırlı bir iş yaptınız, geçmişten bu yana yaptığınız her iş güzeldi bu da hayırlı bir iş oldu'' diye konuştu.

Dernek Başkanı Özel ise keşkek kazanın başındaki konuşmasında bu yemeğin Manisa'nın ve Ege Bölgesi'nin önemli bir yemeği olduğunu belirtti. Özel, lifli bir yemek olan keşkeğin kolesterole iyi geldiğini, toplu yemeklerin vazgeçilmez öğünü olduğunu söyledi.

Arınç, halk oyunları gösterilerini de izledikten sonra partisinin 16. İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katılmak için Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine gitti. 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.