Tarih: 01.01.0001 00:00 1057

'Netanyahu varsa ben yokum'

Başbakan Erdoğan: Netanyahu Atina’da varsa ben yokum!

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Atina’da cuma günü yapılması beklenen İklim Değişikliği Konferansı’na İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun katılması halinde Yunanistan’ın başkentine gitmeyeceği bildirildi.

İngiliz Reuters ajansının Atina kaynaklı haberinde, Erdoğan’ın Skai TV’ye dün gece verdiği demeçte, Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail’in kanlı saldırısına hedef olan Mavi Marmara gemisi olayını ima ederek, güç kullanmakla övünen bir başbakanla (Netanyahu) konuşmayı kabul edemeyeceğini söylediğini aktardı. Ajans, Erdoğan’ın İsrailli muadili Netanyahu’nun Atina’daki konferansta yer aldığı takdirde kendisinin de bu toplantıya katılmayacağını söylediğini kaydetti.

Ancak Reuters ajansı haberin sonunda, konferansın websitesinde Netanyahu’nun isminin konuşmacıların listesinde görülmediğini ve İsrail’in toplantıya katılmasının da henüz teyit edilemediğini belirtti. Ajans, konuyla ilgili Yunan Dışişleri’nden bilgi edinemediklerini de ifade etti.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.