Tarih: 01.11.2010 11:03

'Başörtüsüne sallamakla Cumhuriyetçilik olmaz'

Facebook Twitter Linked-in

 Başbakan, türban tartışması için şunları söyledi: Cumhuriyeti dar kalıplar içerisine sığdırmakla,bir metrekarelik başörtüsüne sallamakla Cumhuriyetçilik olmaz


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhuriyeti böyle dar kalıplar içerisine sığdırmak suretiyle, bir metrekarelik başörtüsüne takıp sallamak suretiyle Cumhuriyetçilik olmaz. Bilimde sanatta bunu yapacaksın. Aklı bilimi eğer bu yolda kullanıyorsan, gerçek cumhuriyetçi sensin, eğer kullanmıyorsan kusura bakma. Sadece o zaman vitrine oynarsın. Biz vitrine oynayanlardan olmayacağız. Biz bu millete oynayanlardan olacağız. Bu ülkeye oynayanlardan olacağız, derdimiz bu” dedi.
Erdoğan, dün THY filosuna yeni katılan uçakların teslimi, THY Teknik A.Ş ve Amerikan menşeli motor üreticisi Pratt&Whitney’in ortaklığıyla kurulan Türk Motor Merkezi’nin açılışı dolayısıyla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda törene katıldı. Buradaki konuşmasında Erdoğan, şunları söyledi: “Kanuni Sultan Süleyman’ın, “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” sözünü hatırlatarak, “Böyle olmak zorundayız. Yani bir sağlıklı nefese devleti feda edebilecek bir felsefeyle çalıştığınız gün, insan bu toplumda değer kazanır. Cumhurun güçlü olmadığı yerde, cumhuriyet güçlü olur mu? Önce cumhuru güçlü kılacaksınız, cumhuru saygın kılacaksınız ki cumhuriyet saygın olsun. Mesele budur.”

1.20101031100345.jpeg

'O keteyi bir ye'
Yasakların ilanihaye devam edip gideceği kanaatinde olmadıklarını ve bunları bitireceklerini belirten Erdoğan, “Ne eğitim özgürlüğünden ne seyahat özgürlüğünden ne de soran, sorgulayan vatandaş profilinden hiç kimse rahatsız olmasın. Bırakın vatandaş sorsun, sorgulasın ama birbirimize hakaret etmeyelim, bu toplumda birbirimize saygılı olalım. Bunu başardığımızda 2023, yani Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde Türkiye dünyanın ilk 10’u içerisinde yerini alacaktır” şeklinde konuştu. Kendisinin Ankara’da bazı liderleri Ankara’nın dışına çıkmayıp, Sivas’ı geçmemekle eleştirdiğini söyleyen Erdoğan, “Hakkari’ye de Van’a da Muş’a da Ağrı’ya da gidin. Git o kerpiçten yapılmış evin içinde o köylüyle otur, o keteyi bir ye. Onun sana ikramlarını bir gör, onun hoşgörüsünü gör. O hoşgörüyü gör ki diğer siyasiler, diğer vatandaşlara da bu noktada aynı şekilde davranmasını öğren” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —