Tarih: 01.01.0001 00:00 5797

'Şeker' gibi hayat sona erdi

Kayseri Şeker Fabrikası’nda başlayan operasyonundan tutuklama kararı çıktı.

Toplam 43 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 11 kişinin tutuklu, 13 kişinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 19 kişi ise serbest bırakıldı

Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak başlatılan operasyonda 8 kişinin tutuklu 13 kişinin de tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 30 Kasım 2010 tarihinde Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin’in talimatıyla baylayan operasyonda, İstanbul, Ankara, Kayseri, Gaziantep, Sivas, Yozgat ve Bursa’da toplam 43 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Kayseri’ye getirelerek burada ifadeleri alındı.

Yaklaşık 1 yıldır süren operasyonda telefon dinlemelerine takılan ve tehdit edildiği saptanan kişilerin ise müşteki olarak bilgisine başvuruldu. Polis tarafından yapılan işlemler cuma günü bitirildi ve gözaltındaki 43 şüpheli 2 otobüsle Ankara’ya götürüldü. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, yaptığı inceleme sonucunda 11 kişinin tutuklanmasına karar verdi. 13 kişi hakkında tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Bu işlemler sonucunda Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Özışık’ın kardeşleri Savaş ve Cengiz Özışık, Özışık’ın şoförü Kemal Kılıç, Kooperatif Yönetim Kurulu üyesi Oktay Efe ve Mehmet Akdeniz, Ankara’da reklam ajansı sahibi Ercan Varol, Özışık’ın Özel Kalem Müdürü Ahmet Öztürk, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Mustafa Matur ve Genel Müdür Yardımcısı Cuma Karataş hakkında tutuklama kararı çıktı. 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.