YAŞAM 6.12.2010 10:43:00 9969 0

Polisler onu böyle tekmeledi !

Polislerin Dolmabahçe’de tekmelediği o öğrenci konuştu...

Polisler onu böyle tekmeledi !
Önceki günkü olaylarda polislerin botlarının altında yüzünü korumaya çalışırken fotoğraflanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İşletme Fakültesi 4. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Işıl Kurt, Hürriyet’e konuştu. O anları, “Sırtımdan tutup yere yatırdılar. Yerdeyken 5 polis tekmeliyordu” diye anlatan Kurt, “Çenemde, dizimde ve kaburgamda ezikler oluştu. Şu an normal yürüyemiyorum” dedi.

Polislerin ayağının altında kaldığı anda çekilen fotoğrafıyla Dolmabahçe’de polisin kullandığı “orantısız güç”ün simgesi haline gelen 22 yaşındaki Işıl Kurt, o anları anlattı: “Sırtımdan tutup yere yatırdılar. Yerdeyken beş polis tekmeliyordu. Çenemde, dizimde ve kaburgamda ezikler oluştu” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın rektörlerle toplantısını protesto etmek isteyen Genç-Sen üyesi öğrenciler, Beşiktaş’taki Başbakanlık Ofisi’ne yürümek isteyince polisin sert müdahalesiyle karşılaşmışlardı. Biber gazı sıkılan ve coplanan 14 öğrenci gözaltına alınmıştı. Ancak polislerin botlarının altında yüzünü korumaya çalışırken fotoğraflanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İşletme Fakültesi dördüncü Sınıf Öğrencisi Işıl Kurt, o an yaşanan şiddetin simgesi oldu. Polis şiddetini dün arkadaşlarıyla birlikte Taksim’de protesto eden Işıl Kurt, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Postallarla bastılar

“Protesto için üç gün önce Eskişehir’den trenle İstanbul’a geldim. Protesto için toplandık. Polisler karşımıza çıkınca bir arkadaşımız hepimize ‘dağılın’ dedi. Bu sırada müdürleri çevik kuvvet polisine ‘saldırın’ diye talimat verdi. İlk olarak iki arkadaşımız gözaltına alındı. Onlara doğru koştuk ama gözaltını engelleyemedik. Sonra geriye doğru çekilmeye başladık. Yaralanan arkadaşlarımız vardı. Onlarla ilgilendim. Bu yüzden arkada kaldım. Sırtımdan tutup, dizimin arkasından postalla basarak yere yatırdılar. Tekmelemeye başladılar. Dizimde, çenemde, kaburgamda ezikler var. Şu anda normal yürüyemiyorum.

Küfrederek dövdüler

Beş polis küfrederek beni dövdü. Sonra sürükleyerek gözaltına aldılar. Biber gazının etkisiyle gözümü açamıyordum. Tam bayılmak üzereyken gözaltına alındım. Bacak arama tekme atıldığını da hatırlıyorum. Zaten fotoğraflarda var. Saçımı çekerek, kaldırıma vurdular. Daha sonra otobüse bindirildik. Karaköy Polis Merkezi’nin önüne götürüldük. Genç-Sen üyesi 20 arkadaşımız Eskişehir’den trenle İstanbul’a geldi. O yüzden polis tarafından durdurulmadılar. Üniversiteler, kontenjanlar artırılarak, dört yıl bekletme merkezi haline dönüştürülüyor. Genç işsizlik oranı yüzde 21’e ulaştı”

Havasız otobüste 7 saat

Polis tarafından gözaltına alınanlarda biri de Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi hazırlık sınıfı öğrencisi İlke Acar’dı. Gözaltında hakarete uğradıklarını söyleyen İlke Acar da şunları söyledi:

“Anayasa’da eylem yapma hakkımız varken ve biz Başbakan’ın İstanbul ofisine yakın bir yerlerde oturma eylemi yapmak istememize rağmen, polis saldırdı. Gözaltına alınarak otobüslere bindirildik. Karaköy Polis Merkezi’nin önünde 7 saat otobüsün içinde bekletildik. Ne havalandırmaları, ne de pencereleri açtılar. Biber gazının etkisiyle içeride bekletildik. Yalnızca arkadaşlarımızın getirdiği suyu almamıza izin verdiler. Yemek yiyemedik. Gözaltına alındığımda, erkek polis aramak istedi. Karşı çıkmam üzerine tartıştık ve arama yaptırmadım.”
 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.