EĞİTİM 8.12.2010 15:48:00 5151 0

Okullarda 'muhbir öğretmen dönemi...

Milli Eğitim, her okulda bir müdür yardımcısını Emniyet'e bilgi vermekle görevlendirdi.

Okullarda
İstihbarat faaliyeti, 'Okullardaki şiddeti önlemek için ne yapılıyor?' diyen MHP'li İsmet Büyükataman'ın soru önergesiyle ortaya çıktı. Bakan Çubukçu, her okulda bir müdür yardımcısının irtibat görevlisi olarak polisle işbirliği yaptığını açıkladı.

Çubukçu, okul ve çevresinde güvenliğin sağlanması ve şiddetin önüne geçilmesi amacıyla, her okulda bir müdür yardımcısını 'irtibat görevlisi' olarak belirlendiğini açıkladı.

Hüseyin Çelik dönemi

Okul güvenliğine ilişkin ilk somut adımlar Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik döneminde başlatılan projeyle atıldı. İçişleri Bakanlığı'yla yürütülen ortak çalışmanın ardından, kavgaların önlenmesi ve okulları tehdit eden gençlik ve uyuşturucu çeteleriyle mücadele için bazı okullarda 'irtibat görevlisi' adı altında sivil polisler görevlendirilmişti.

Bakan Nimet Çubukçu, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman'ın, okullarda şiddeti önlemek amacıyla yapılan çalışmaların neler olduğuna yönelik soru önergesini yanıtladı. Çubukçu yanıtında, bugüne kadar alınan önlemlerle ilgili şu bilgileri verdi:

24 saat takip: 2009-2010 eğitim-öğretim yılında okullarda 2 bin 881 güvenlik kamerası kuruldu. Giriş-çıkışlar, okul koridorları 24 saat kayıt altına alınıyor. Kamera ve alarm sistemi olmayan okullarda ise çalışmalar sürüyor.

Özel güvenlik: Okulların giriş-çıkışlarının kontrol altında tutulması amacıyla okul girişlerine gerek özel güvenlik görevlileri, gerekirse okul görevlileri de yerleştirilecektir.

Topluma faydalı birey: 'Çevreden Gelebilecek Tehlikeler ve Alınması Gerekli Tedbirler' konusunda 100 okulda, 'Gençliğin Zararlı Akım ve Faaliyetlerden Korunması' konusunda 64 okulda, 'Madde Kullanımı ve Talep Azaltımı' konusunda 64 okulda, 'İyi Vatandaş, Dürüst İnsan, Topluma Faydalı Birey, Toplum Düzenine ve Kurallarına Uyma' konusunda 120 okulda konferanslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce 50 okulda 'Okul Geçit Görevlisi' yetiştirilecektir.

İstihbaratı müdür verecek

Okullar ve çevresinde güvenliğin sağlanması amacıyla 2007 yılından itibaren her yıl olduğu gibi 2010-2011 eğitim-öğretim yılında da 385 okulda 199 emniyet irtibat görevlisi, 15 emniyet 'krize mühadale ekibi' ve araçlı 126 emniyet ekibi görev yapmaktadır. Ayrıca her okulun bir müdür yardımcısı irtibat görevlisi olarak belirlenmiş ve emniyet görevlileri ile karşılıklı iletişim bilgileri paylaşımı sağlanmıştır.

Akşam / Ali Ekber Ertürk

BAKAN ÇUBUKÇU'DAN AÇIKLAMA

Çubukçu, okul güvenliği projesi yürütülürken Emniyet ile bilgi paylaşımını sağlayacak bir idareciye ihtiyaç bulunduğunu, bunun doğal olduğunu belirterek, 'Okul
idarecilerini veya öğretmenleri, koordinasyon görevi yürüten bir idareciyi muhbir olarak nitelendirmek için çarpık düşünmek gerekir' dedi.

Çubukçu, Ankara il Milli Eğitim Müdürlüğünce Nevzat Ayaz Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen Beyaz Bayrak Ödül töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, 'Okullarda müdür yardımcılarının Emniyet ile işbirliği yapacağı, okullarda muhbirlik dönemi başladığı' yönündeki haberleri anımsatması üzerine Çubukçu, şunları söyledi:

'Bu haber, sadece yazan muhabirin kendi kişisel görüşlerini içeren gerçeklikle hiçbir bağlantısı olmayan bir haber. Koordinasyonu sağlamak için okuldaki bir idarecinin Emniyet ile irtibat kuracak kişi olarak belirlenmiş olması son derece doğal ve normal. Elbette ki okul güvenliği projesi yürütülürken, Emniyet ile bu bilgi paylaşımını sağlayacak bir idareciye ihtiyaç var. Bundan doğal ne olabilir? Meselelerin bu yönde, bu şekilde ele alınmasını son derece yadırgıyorum. Okullarımız için idealize ettiğimiz hijyen, güven, sağlıklı ortamlar oluşturulması çabasındayız.

Biz bütün konularda bakanlıklarla işbirliği, koordinasyon içerisindeyiz. Okul idarecilerini veya öğretmenleri bu şekilde nitelendirmek, koordinasyon görevi yürüten bir idareciyi muhbir olarak nitelendirmek için gerçekten bilimsel olarak bayağı çarpık düşünmek gerekir. Okullarımızın güvenliğini çok önemsiyorum, bu projeyi çok önemsiyorum. Burada ne bir muhbir uygulaması vardır ne de koordinasyon sağlayan idareci, muhbir olarak nitelendirilir.' 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.