Tarih: 09.12.2010 11:46

Polislere gülme dersi !

Facebook Twitter Linked-in

İletişim teknikleri uzmanı Oğuz Saygın Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nı ağırlamaya hazırlanan Erzurum’da polis müdürleri ve jandarma komutanlarına ‘gülümseme’ dersi verdi. Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu’ndaki derse Vali Yardımcısı Mehmet Gök, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve jandarma komutanları katıldı.

Özellikle yabancı turistler karşısında beden dilinin çok önemli olduğunu belirten iletişim teknikleri uzmanı Saygın, güvenlik sorumlularını ‘hulahoplu’ sınavdan geçirdi.

‘Çalışın da gelin’
Saygın, vali yardımcısı, emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürlerini sahneye çağırıp hulahopu ortalarına almalarını ve tek parmaklarıyla destek vererek düşürmeden yere bırakmalarını istedi. Ancak 8 kişi, tek parmakla destek verdiği hulahopu aşağı indirmeyi başaramadı. Saygın vali yardımcısı, polis müdürleri ile jandarma komutanlarına “Siz bir ekip olamadınız. Salonun dışına çıkın, çalışma yapın öyle gelin” dedi. Salon dışına çıkan görevliler, sonraki sınavdan geçti. 2 saatlik derste etkili iletişim örneklerle anlattığı.

Çıplak DJ vakası
27 Ocak 2011’de başlayacak oyunlar için Erzurum’a çeşitli ülkelerinden 3 bin sporcu ve 20 bine yakın yabancı turist bekleniyor. 550 polis ve 534 jardarma güvenlik konusunda sıkı hazırlık yapıyor.

‘Muhafazakâr’ olarak bilinen kent, son olarak ‘Çıplak DJ’yle gündemdeydi. Kentte bir gece kulübü Ukraynalı DJ Vanilla Sky’ı çağırdı, ama oyunlara 52 gün kala ‘baskılar’ nedeniyle program iptal edildi. Radikal Hayat, 7 Aralık’ta bu iptalin perde arkasını ve 45 bin üniversitelisiyle oyunlar için gün sayan Erzurum’daki telâşı kapağına taşımıştı. 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —