DÜNYA 11.12.2010 11:57:00 16941 0

Dünya onları konuşuyor !

Şimdi de Assange'a siber destek veren maskeli insanlar konuşuluyor..

Dünya onları konuşuyor !
Bu sıralar bütün dünya Wikileaks ve Assange'a karşı yürütülen operasyonların karşısında duran ve bir hacker ordusuyla Assange'a siber destek veren maskeli insanları konuşuyor.

Wikileaks ve kurucusu Assange'ın hesap hareketlerini donduran Master ve Visa'ya gerçekleştirdikleri sanal saldırıyla ses getiren ve ''V for Vendetta'' filminde kullanılan maskeleriyle dikkat çeken bu grup aslında Wikileaks'le ortaya çıkmadı.

En büyük savaşlarını aslında Scientology Tarikatı'na karşı gerçekleştirdikleri eylemlerle veren Anonymous (Anonim yani İsimsiz) adlı grup Wikileaks ve Assange operasyonunda ise Hacktivist kod adıyla örgütlendi.

Dünyanın her yerindeki olaylara müdahil olan ve kendilerini 'biz bir organizasyon değiliz' sözleriyle tanımlayan bu grup, İran'da ise muhalifleri desteklediklerini ilan ediyor.

Peki kim bu adamlar? Neden protesto ediyorlar? Ne istiyorlar?

Anonymous, ilk olarak Scientology (insanın tanrısal bir varlık olduğuna inanan felsefe) Kilisesi’ne ve temsil ettiği felsefeye yönelik sitelere yaptığı saldırılarla tanındı. Kilise, Tom Cruise’un internete sızdırılan bir videosunun yayılmasını önlemeye çalıştığı zaman Anonymous’un saldırısına maruz kaldı. Scientology inanışını temsil eden siteleri DDoS saldırılarıyla çökerten, telefonla işleten ve site yöneticilerine siyah faks çeken Anonymous üyeleri, aynı zamanda bu inanışa karşı düzenelenen protesto eylemlerine de katıldı.

Sanal ortamda saldırılar düzenleyen grup klasik bir örgüt gibi işlemiyor. Grupta herhangi bir lider, kontrol birimi ya da hiyerarşi bulunmuyor. Çoğunluğu İngiliz ve ABD’li hackerlardan oluşan grup, her biri ortak idealler ve amaçlar taşıyan kişilerden oluşuyor. Grubun kullandığı isim de (Anonim-İsimsiz), internet kullanıcılarının internet üzerinde isimsiz işlem yapabilmeleri ve iletişim kurabilmelerinden esinlenilerek verilmiş.

İnternet üzerinden faliyetlerini yürüten eylemciler, yasal güçlüklerle karşılaşmamak için kimliklerini gizli tutuyor ve maske kullanıyor, kendilerini yalnızca internet üzerinden ifade ediyorlar. Grup üyelerinin maske kullanmasının bir nedeni de grubun ismiyle örtüşüp 'İsimsiz' olabilmek.

BBC'ye konuşan grup üyelerinden biri Wikileaks olayı ile ilgili olarak ''bunun bilindik bir savaş olmadığını bir veri savaşı olduğunu, kendilerinin yapmaya çalıştığı şeyin de internetin herkes için açık ve özgür karakterini korumak olduğunu'' söylüyor. Coldblood kod adlı eylemci ''İnternet böyle birşeydir ve böyleydi. Ancak son aylarda hükümetler ve Avrupa Birliği gibi aktörlerin interneti kontrol altına alıp oradaki özgürlüğe zarar vermeye çalıştıklarını görüyoruz'' diyor.

Wikileaks’i engellemeye çalışan her türlü şirket ve devlete karşı savaşlarını sürdüreceklerini belirten grup şu anda Wikileaks’i destekleyen ''Operation Payback'' (İntikam Operasyonu) de dahil, dünya üzerinde 35 operasyonu organize ediyor.

Grubun bir sonraki hedefinin ise yılbaşının yaklaştığı günlerde tavan yapacak alışveriş taleplerine hazırlanan Amazon.com olduğu iddia ediliyor.

Grubun internet sayfası : www.whyweprotest.net/en/ 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.