Tarih: 12.12.2010 14:26

Domuz gribi geri döndü !

Facebook Twitter Linked-in

2009’da ve 2010’un başında tüm dünyada binlerce insanın ölümüne neden olan domuz gribi İngiltere’ye geri döndü.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden Independent’ın haberine göre İngiltere’de son 6 haftada 10 yetişkinin hayatını kaybetmesi panik yarattı. 65 yaşın altındaki 10 kişinin de H1N1 virüsü yüzünden öldüğünün açıklanmasının ardından Sağlık Koruma Ajansı kamuoyuna uyarı yaptı. Yetkililer hamile kadınların, çocukların, yaşlı insanların ve kronik rahatsızlığı olanların tehdit altında olduğunu açıkladı. Benzer vakaların henüz Avrupa’da yaşanmadığını belirten ajans yetkilileri kuş gribinin sıradan bir soğuk algınlığına benzediğini bildirdi.

Fazla kahve felce davetiye

Amerikalı bilim adamları tarafından yapılan bir araştırma günde ortalama bir fincan kahve içenlerin kahve tüketimini arttırması durumunda felç geçirme riskinin artırdığı ortaya çıkardı. Sık sık kahve içmeyen insanların gün içinde 2 fincandan fazla kahve içmesi durumunda beyin damarlarında pıhtılaşma oranının yükseldiği ve buna bağlı olarak felç geçirme ihtimalinin iki katına çıktığı belirlendi. Neurology dergisinde yayınlanan makalede düzenli olarak yüksek oranda kafein tüketen insanların vücutlarının kafeinin yan etkilerine alıştığı ve bu durumdan etkilenmediğinin altı çizildi. Harvard Üniversitesi’de yapılan araştırmada 400 hasta incelendi ve her 10 kişiden birinin felç geçirmeden öcne aşırı kahve tükettiği ortaya çıktı.

Tahıllı besinler kalp dostu

Aberdeen Üniversitesi yaptıkları araştırmalar sonucunda tam tahıllı besinlerin düzenli olarak tüketilmesinin kalp krizi riskini azalttığını açıkladı. Düzenli olarak tam tahıllı besinler tüketen insanları inceleyen İskoç bilim adamları tam tahıllı ürünlerin tansiyonu düşürdüğünü belirtti. Araştırmayı yürüten Dr. Frank Thies “Tam tahıllı ürünleri düzenli olarak tüketen insanlar kalp hastalığı ilacı almış gibi daha sağlıklı oluyor” dedi. Tam tahıllı besinlerin kalp krizini yüzde 15, inme riskini de yüzde 25 oranında azalttığı açıklandı. 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —