Tarih: 01.01.0001 00:00 15091

ODTÜ'de polisle uzun eşek !

Başbakan Erdoğan'ı protesto eden ODTÜ'lü öğrenciler polisi yastık olarak kullandı..

ODTÜ
Başbakan Erdoğan, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısına katılmak üzere gittiği ODTÜ’de protesto edildi. Erdoğan’ın toplantının yapıldığı TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’ne girmesi sonrasında bir grup ODTÜ’lü öğrenci bina önünde okullarının salonuna alınmadıkları gerekçesiyle protesto gösterisi yaptı. Polis 26 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltıları duyan yaklaşık 150 ODTÜ’lü binaya yürümek istedi. Grubu engelleyen polisin “dağılın” uyarısı üzerine öğrenciler yumurta ve kartopu fırlattı. Polisin karşılığı ise biber gazı ile oldu. Bu sırada bazı öğretim üyeleri öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı.

Öğrenciler adına konuşan master öğrencisi Uğur Yıldırım, polisin İstanbul ve Ankara’da “öğrencilere müdahalesini” protesto ettiklerini ve ODTÜ’de polis istemediklerini söyledi. Bazı öğrencilerin taş atması üzerine öğretim görevlileri öğrencileri uyardı. Polisin kampüs dışına çıkmasını isteyen öğrenciler, polis kalkanlarına sırtlarını dayayarak “uzun eşek” de oynadı. Erdoğan’ın binadan ayrıldığını duyan öğrenciler, ıslık ve alkışlarla protesto gösterisini sürdürdü. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar da yaptığı açıklamada “Öğrencilerimize polisin uyguladığı şiddetti üniversite olarak kınıyoruz. Protesto her insanın olduğu gibi öğrencinin de en doğal hakkıdır” dedi. gözaltına alınan öğrenciler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

POLİS TEMKİNLİ

İstanbul ve Ankara’daki protestolarda aşırı güç kullanmakla eleştirilen polis ODTÜ’deki eylemde daha temkinli davrandı. Öğrenciler eylemde yine yumurta attı.

TAVUKLU PROTESTO

Akdeniz Üniversitesi’nde önceki gün konuşma yapan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Büyükbaş’a yumurta atan öğrencinin salondan çıkarılmasını protesto amacıyla toplanan bir grup öğrenci ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Bir süre kampüs içinde slogan atan öğrenciler, yürümelerine izin verilmeyince basın açıklaması patı. Daha sonra yanlarında getirdikleri “Yumurtlayan tavuk” oyuncağını çalıştırarak bir süre yumurtlamasını beklediler ve ardından oyuncak yumurtaları rektörlük binasına doğru attılar.
 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.