Tarih: 17.12.2010 11:24

Bahçeli uzun eşeği beğendi

Facebook Twitter Linked-in

Konya'da bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Üniversitelerde yaşanan yumurtalı protestoların hatırlatılması üzerine, gençlerin ülkemizin geleceğinin teminatı olduğunu ifade etti.

EYLEMLER YASALAR ÇERÇEVESİNDE YAPILMALI
Bahçeli, gençlerin örgütlenmesinin, sorunlara duyarlı olmasının, sorunlar üzerinde taleplerini belirtmelerinin ve her türlü eylemin yasa içerisinde yapılmasında fayda olduğunu söyledi.

ORANTISIZ GÜÇ
Bahçeli, 'Bundan dolayı geçmişte yaşanan olayları da dikkate alarak, gençlerimizin her hangi bir provokasyona alet olmamalarını, dikkat etmelerini istiyorum. Bu eylemler, ortaya konduğu taktirde, yasa çerçevesinde emniyet güçlerimizin de, eylemleri önleme konusundaki gayretleri de 'orantısız güç' diye tabir edilen bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermeyecek şekilde yapılmasında yarar vardır.

YUMURTAYI TASVİP ETMİYORUZ
Yumurta atmayı, tasvip etmiyoruz. Ama gençlerimiz, gerek siyasiler olsun gerek başka kurum yöneticileri olsun, gerekse üniversite içinde olsun, eylemlerini daha saygın yapabilecek, yeni usul ve yöntemler bulmalarında yarar vardır. Başka ülkelerde ortaya konmuş olan uygulamaları özenerek uygulama yapmalarına gerek yoktur.

ODTÜ'DE BİRDİR BİR OYNAYAN GENÇLER
Geçen gün ODTÜ bahçesinde 'birdir bir' oyunuyla gençler, hem eğlenirken hem protestolarını ortaya koydular. Bunlar güzel davranışlardır. Nitekim, emniyet güçleri de bu oyunu sessizce seyretmiştir. Gençlerimizi tekrar sokağa çıkartmamak için başta gençler, sonra aileleri, sonra da ülkeyi yönetenlerin çok dikkatli ve hassas olmalarını tavsiye ediyoruz.'şeklinde konuştu. 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —