Tarih: 08.10.2024 17:17 257

Artık Tüm Sorumluların Gereğini Yapmasını İstiyoruz!

İnsanlarımızın sokaklarda canice katledilmesine, tacize uğramalarına ses yükseltmenin çözüm olmadığı bir noktadayız. Artık tüm sorumluların gereğini yapmasını istiyoruz!" ifadelerini kullandı.

Artık Tüm Sorumluların Gereğini Yapmasını İstiyoruz!

Artık Tüm Sorumluların Gereğini Yapmasını İstiyoruz!

Beylikdüzü Belediyesi Ekim ayı Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Mecliste yaptığı konuşmada, ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kadınlara ve çocuklara yönelik artan şiddet ve istismara dikkat çekti. Çalık, "Artan kadın cinayetleri vakalarının önüne geçilememesi artık emsali olmayan bir güvenlik zafiyetinin göstergesidir. Her türlü şiddet ve istismarın karşısında durmak ise insanlık onurunun bir gereğidir. İnsanlarımızın sokaklarda canice katledilmesine, tacize uğramalarına ses yükseltmenin çözüm olmadığı bir noktadayız. Artık tüm sorumluların gereğini yapmasını istiyoruz!" ifadelerini kullandı.

EKONOMİK KRİZİN ETKİLERİ VE YOKSULLUK

Meclis toplantısına, Eylül ayında şehit olan polis ve askerleri anarak başlayan Başkan Çalık, etkisi her geçen gün artan ekonomik krize de değindi. Çalık, "Açlık sınırının 20 bin TL’ye dayandığı Türkiye’de yoksulluk artık akut bir hal almıştır. Ne yazık ki ülkemizde çocukların yüzde 12’si yetersiz besleniyor. Yoksulluk, sadece maddi bir eksiklik değil, aynı zamanda adaletsiz bir düzenin sonucudur. Biz, yerel yönetimler olarak bu adaletsizliği değiştirmek zorundayız. Toplumsal dayanışma ve sosyal adalet için elimizi taşın altına koymalıyız" dedi.

KADIN CİNAYETLERİNE SERT TEPKİ

Çalık, kadın cinayetleri konusuna sert tepki gösterdi. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Fatih’te yaşanan olayda, iki genç kızın vahşice öldürüldüğünü hatırlatarak, "Bu tür cinayetlerin önüne geçilemiyorsa, bu bir güvenlik zafiyetidir. İnsanlarımızın sokaklarda canice katledilmesine, tacize uğramalarına artık sadece ses yükseltmek değil, sorumluların somut adımlar atmasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ayşenur ve İkbal isimli genç kızların yaşam haklarının ellerinden alındığını belirten Çalık, ailelerine başsağlığı dileyerek bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

ÇOCUKLARA YÖNELİK İSTİSMAR VE ŞİDDET KONUSUNDA HASSASİYET

Çocuklara yönelik istismar ve şiddet konularındaki hassasiyetini dile getiren Çalık, "Bir baba olarak, özellikle kız çocuklarına karşı ayrı bir hassasiyetim var. Bu çocuklar istismar, şiddet ve sömürü gibi tehlikelerle karşı karşıya. Bu tür suçlara karşı sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Ülkemizin evlatları güvenli bir şekilde büyümeyi hak ediyor" dedi. Çalık, her türlü şiddet ve istismarın karşısında durmanın insanlık onurunun bir gereği olduğunu vurguladı.

YENİ SOSYAL ALANLAR VE PROJELER

Toplantıda belediye faaliyetlerine de değinen Başkan Çalık, Beylikdüzü’ne yeni bir sosyal tesis kazandıracaklarını belirtti. Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı’nda yapılacak olan tesisin bölgenin çehresini değiştireceğini söyledi. 280 kişilik kapasiteye sahip olacak olan tesisin vatandaşlara hizmet vereceğini belirtti. Ayrıca Üç Köy Üç Meydan Projesi kapsamında sona yaklaşıldığını da ifade etti.

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMASI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutlayan Çalık, Cumhuriyet’in milletin yeniden doğuşu olduğunu söyledi. Atatürk’ün Cumhuriyet’i Türk milletine armağan ettiğini belirterek, "Cumhuriyet, dürüstlük ve erdemi esas alan bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet’i korumak ve onu geleceğe taşımak hepimizin sorumluluğudur" dedi. Cumhuriyet kazanımlarını ve eşit hakları korumanın önemine vurgu yaparak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarını rahmetle andı.

Haber: Nezir Karayün

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.