Tarih: 24.09.2023 09:20 146

Başkan Çelik: ‘Çalışmalarımızı vatandaş odaklı yapıyoruz

Başkan Çelik: ‘Çalışmalarımızı vatandaş odaklı yapıyoruz

Başkan Çelik: ‘Çalışmalarımızı vatandaş odaklı yapıyoruz

Başkan Çelik: ‘Çalışmalarımızı vatandaş odaklı yapıyoruz’

Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, şehrin yerel ve ulusal basın mensuplarına belediyenin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.


Merkezde çalışmalarına devam edilen ve tamamlanan çalışmalar hakkında Amasya’nın yerel ve ulusal basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, “Hemşehrilerimizin rahatı, konforu ve yaşam standartlarını artırabilmek için gece-gündüz çalışıyoruz” dedi.

‘Şehrimizin büyük bir kısmını asfaltladık’

Yaptıkları işlerde vatandaşlarla iletişim halinde olduklarını ve gelen taleplere öncelik verdiklerini söyleyen Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik açıklamasında şunları kaydetti;

“Aldığımız 400 ton asfalt ile şehrimizin 16 kilometrelik alanını asfaltladık ve yama yapılması gereken tüm yollarımızı kullanışlı hale getirdik. Eksik kalmış olan küçük bir kısmı da en yakın zamanda tamamlamış olacağız. Türkiye’de ilk ve tek yapılmış irsali içme suyu hattı üzerine kurulmuş HES projemiz şu an hali hazırda faaliyette. Belediyemize aylık 6 milyon civarında bir getirisi var. Bölgeye entegre bir sistem olarak güneş enerji sistemi kurduk. Bu sayede yazın güneş enerjisinin kışın da hidroelektriğin getirisinden faydalanacağız. Ayrıca biz bu sistemi kurarken orada bir eğitim ve araştırma faaliyetini hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu. 

‘DSİ ile görüşüp, çalışmaların başlamasına öncü olduk’

Yeşilırmak içinde bulunan sazlıkların DSİ tarafından temizlenmesinin ardından belediye olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini belirten Başkan Çelik açıklamasının devamında;

“Yeşilırmak içerisinde bulunan sazlıklar ile ilgili aldığımız talepler doğrultusunda DSİ ile görüşüp, çalışmaların başlamasına öncü olduk. Belediye olarak bizlerde, bu süreçte sazlıkların hastalık üretmemesi adına ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Sazlıklar DSİ tarafından temizlendikten sonra biz de belediye olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Açılan yolun ağaçlandırılıp yeşillendirilmesi için çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu.

‘Yerli turistlerin olumlu söylemleri bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor’

Yerli turistlerin Amasya hakkındaki düşüncelerinin olumlu olmasının kendilerini ziyadesi ile mutlu ettiğini vurgulayan Çelik;

“Yeşilırmak kenarında çok geziyorum ve halkla iç içe olduğumu da biliyorsunuz. Birçok defa rastladığım yerli turistlerle yaptığım sohbetlerde, ‘Karadeniz’de gezdiğimiz en güzel şehirlerden bir tanesi diye olumlu söylemleri bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Temizliği ve güzelliği konusundaki yorumlar da oldukça sevindirici. Bu anlamda, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz olarak 169 personel, 35 araç ve 4 vardiya ile kesintisiz çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim. Bir diğer gündemde olan hayvan barınağımız için gerekli olan tüm malzemeleri temin ettik. Bir hastane olarak devam edeceğimiz noktanın Kurulum aşaması devam ediyor. Görmek isteyen vatandaşlarımız ve basın mensuplarımız eksikleri tamamlanma aşamasında olan bölgeyi ziyaret edebilirler.” 


Başkan Çelik açıklamalarının ardından, şehrin gözü, kulağı ve sesi olan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sohbet havasında geçen basın açıklaması fikir alışverişinin ardından sona erdi.



Amasya,Amasya Belediyesi
belediye365.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.