Tarih: 30.06.2023 18:44 231

BAŞKANIMIZ IŞIK TÜRKMENİSTAN’IN ARKADAĞ ŞEHRİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞKANIMIZ IŞIK TÜRKMENİSTAN’IN ARKADAĞ ŞEHRİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

BAŞKANIMIZ IŞIK TÜRKMENİSTAN’IN ARKADAĞ ŞEHRİNİN AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Kütahya Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık, 29 Haziran 2023 tarihinde Türkmenistan'ın Ahal vilayetindeki Arkadağ şehrinin açılış törenine katıldı.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov’un himayesinde düzenlenen açılış törenine, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık ile birlikte yabancı devlet adamlarının da bulunduğu üst düzey heyetler katıldı. Arkadağ şehrinde inşa edilen kültürel ve toplumsal değeri olan yapılar ve konutlar hakkında konuklara bilgi verildi.

Konuklar ayrıca Türkmen halkının milli lideri, Türkmenistan Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un adını taşıyan çocuk rehabilitasyon merkezinin açılış törenine katıldılar.

Açılış kutlamaları Arkadağ şehri için düzenlenen ödül ve sertifika töreni ile devam etti. Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Arkadağ şehrine ‘Türk Dünyasının İlk Akıllı Şehri’ statüsünün verildiği TDT sertifikasını takdim etti.

Etkinlik, Arkadağ şehrinin açılış programı resmi resepsiyon ve konserle devam etti.
Fotoğrafları Paket Halinde İndirmek İçin Tıklayınız.
Kütahya,Kütahya Belediyesi
belediye365.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.