GÜNCEL 13.12.2023 18:58:17 134 0

Bolu Belediyesi’nden Türkan Saylan’a vefa

Bolu Belediyesi’nden Türkan Saylan’a vefa

Bolu Belediyesi’nden Türkan Saylan’a vefa

Türkan Saylan Parkı hizmete girdi

Bolu’da ÇYDD Onursal Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan anısına yaptırılan park hizmete girdi. Park açılışında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkan Saylan ülkemizde hakkıyla ismini gençlerimizin, toplumun hafızasına kazımış bir isim. Biz cumhuriyetimize sahip çıkmış, katkı vermiş olan Türkan Saylan gibi aydınlarımızın asla unutulmasına müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Bolu Belediyesi, 2009 yılında hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Onursal Başkanı, Cumhuriyetçi bilim insanı Prof. Dr. Türkan Saylan anısına bir park inşa etti. Bahçelievler Mahallesi’ne kazandırılan park, Saylan’ın doğum günü olan 13 Aralık’ta gerçekleşen açılış töreniyle hizmete girdi.

Parkın açılışına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz ve Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç,  ÇYDD Bolu Şube Başkanı Nejla Ataman, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bugün kendisinin de doğum günü olduğunu söyleyerek, “Türkan Saylan ile aynı gün doğmuşuz. Böyle değerli bir isimle aynı günde dünyaya gelmiş olmak ayrı bir onur ve kıvanç.” dedi.

“Tam bir cumhuriyet kadını”

Özcan daha sonra Türkan Saylan ile ilgili görüşlerini paylaştı. Türkan Saylan’ın Cumhuriyetçi bir kadın, değerli bir bilim insanı olduğunu belirten Özcan, “Türkan Saylan gerçekten ülkemizde hakkıyla ismini gençlerimizin, toplumun hafızasına kazımış bir isim. Yani yaptıklarını bizim gelecek nesillere unutturmamız lazım. Yani binlerce kardeleni, kız çocuğunu okutarak topluma kazandıran çok çok değerli bir bilim insanı. Tam bir cumhuriyet kadını.” diye konuştu.

“Aydınlarımızın unutulmasına müsaade etmeyeceğiz”

Özcan, 2009 yılında amansız hastalığa yenilen Saylan’ın yaşadıklarına da değinerek, şunları kaydetti:

“Hastalığının en kötü döneminde kendisine yapılanları hatırlıyorsunuz değil mi? Bu iktidarın palazlandırdığı şu FETÖ’cülerin operasyonlarında hastalığının en ileri seviyesinde evinde arama yapılıp, gözaltına alınmak istendi. Her türlü eziyet yapıldı. Bunları da unutmayacağız unutturmayacağız.”

“Birileri Türkan Saylan adından rahatsız oldu”

Özcan ayrıca, Türkan Saylan adının parkın hemen yanındaki bulvar da yaşatıldığını belirterek, “Biz Türkan Saylan Bulvarı’nı yaptık, birileri rahatsız oldu. Şimdi o birileri daha çok rahatsız olsun diye aynı bölgeye bir de park yaptık. Biz cumhuriyetimize sahip çıkmış, katkı vermiş olan Türkan Saylan gibi aydınlarımızın asla unutulmasına müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde ayrıca ÇYDD Bolu Şube Başkanı Nejla Ataman, CHP İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz ve Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Selma Hancıoğlu da birer konuşma yaptı.

“Yaptıklarınızı unutmayacak, unutturmayacağız”

ÇYDD Şube Başkanı Ataman, Türkan Saylan’ın yüzbinlerce genç kızın okumasına katkı verdiğini belirterek, “On binlerce kardelenin yeryüzündeki meleği sevgili hocam, gelecek nesiller adınızı ve yaptıklarınızı unutmayacak, asla unutturmayacağız. Yolunuz yolumuzdur. Bolu Belediyemize Türkan Saylan’ın adını yaşattığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

“Yüzbinlerce evladımıza sahip çıktığı için her zaman anmamız lazım”

Türkan Saylan’ı anlamanın anmaktan daha değerli olduğunu belirten CHP İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz ise konuşmasında, “Türkan Saylan’ı anmak elbette ki önemli ama asıl önemli olan ‘onu anmaktan ziyade anlatmak istediklerini anlamak’ olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin her yerinde yüzbinlerce evladımıza sahip çıktığı için onu her zaman anmak ve desteklemek lazım.” İfadelerini kullandı.

“Başkanımıza ve belediye çalışanlarına teşekkür ederim”

Mahalle Muhtarı Selma Hancıoğlu da, Türkan Saylan Bulvarı ve Türkan Saylan Parkı’nın kendi mahallelerinde olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini getirerek “Emeği geçen başkanımıza ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederim.” dedi.

Park kurdele kesimi ile hizmete girdi

Yapılan konuşmaların ardından Türkan Saylan Parkı, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve protokol üyelerinin kurdele kesimi sonrası hizmete girdi.


Bolu,Bolu Belediyesi
belediye365.com

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.