ESENYURT GAZETESİ 27.09.2024 09:43:00 128 0

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Özer, “Her kültüre özgü yöresel dansları, müzikleri dinleyelim. Bu büyük bir zenginliği ilçemizde oluşturalım. Şimdi kardeşlik zamanı diyerek, birbirimizi kucaklayalım. Komşumuzla, diğer dillerle bir gönül köprüsü kuralım” dedi.

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

 

Herkes Bu Festivalde Aradığını Bulacak

Esenyurt Belediyesi’nin İl Dernekler Birliği ile birlikte düzenlediği Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı yapıldı. 28 Eylül - 6 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan festivale tüm yurttaşları davet eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, festivalin herkese hitap edeceğini belirtti. Başkan Özer, “Her kültüre özgü yöresel dansları, müzikleri dinleyelim. Bu büyük bir zenginliği ilçemizde oluşturalım. Şimdi kardeşlik zamanı diyerek, birbirimizi kucaklayalım. Komşumuzla, diğer dillerle bir gönül köprüsü kuralım” dedi.

YEDİ BÖLGENİN KÜLTÜRLERİ BULUŞACAK

Yedi bölgeye özgü yöresel kültürlerin sergileneceği ve bölgesel sanatçıların sahne alacağı Esenyurt Kardeş Kültürler Festivali’nin tanıtım lansmanı, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı. Lansmana Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçe siyasi parti temsilcileri, Esenyurt Belediyesi CHP ve AK Parti meclis üyeleri, muhtarlar ve il derneklerinin yönetimleri katıldı.

ADLARIMIZ FARKLI AMA SOYADIMIZ ESENYURT

Başkan Özer, katılımcılara festivalin içeriğiyle ilgili bilgi vererek şunları söyledi: “İnsanları birbirine yaklaştıran sevinçler ve acılardır. Şu tabloya baktığımızda ülkemizin dört bir yanından insanları görüyorum. Hepimizin adı, memleketi farklı olabilir ama soyadımız Esenyurt. Bizim ortak yanımız Esenyurt ve bunu ortaya çıkarmalıyız.”

ESENYURTLULUK KİMLİĞİ YARATMALIYIZ

Başkan Özer, Esenyurtluluk kimliğinin önemine dikkat çekerek, “Biz burada bir sevgi ruhu, kentlilik ruhu yaratamazsak çocuklarımıza güzel bir gelecek bırakamayız. İyi anılar biriktirelim ve bunu gelecek kuşaklara anlatalım. Şehrimize eserler bırakalım ve biz geçip giderken bu eserler hatırlansın. Önemli olan, bu dar-ı dünyadan geçerken bir iz bırakmaktır. Herkesin memleketi, partisi ayrı olabilir ama 46 il derneğimiz var. Esenyurtluluk kimliğini oluşturalım” dedi.

ESENYURT, TÜRKİYE’NİN EN ZENGİN İLÇESİ

Esenyurt’u Türkiye’nin en zengin ilçesi olarak gördüğünü belirten Prof. Dr. Özer, “Burada her yöreden insan var. Bu büyük bir zenginliktir. Hedeflerimiz doğrultusunda birinci mottomuz; Barış ve Kardeşlik Kenti Esenyurt. İkinci mottomuz ise; Kültür ve Sanatın Başkenti Esenyurt. Dünyanın en büyük gücü ve zenginliği kültürdür” dedi. Başkan Özer, Esenyurt’ta Uluslararası Halk Dansları Festivali ve Gençlik Festivali gibi birçok etkinliğin düzenlendiğini ve bu festivallerin devam edeceğini belirtti.

HERKES ARADIĞINI BU FESTİVALDE BULACAK

Festivalin içeriği hakkında detaylar veren Başkan Özer, “Festivalimiz 9 gün sürecek. Her bölgenin kendine has güzellikleri var. Yöresel sanatlar, halaylar, dengbejler hepsi bu festivalde olacak. Bu büyük bir zenginliktir, herkes her kültürü dinlesin. Şimdi kardeşlik zamanı diyerek birbirimizi kucaklayalım” şeklinde konuştu.

ESENYURT, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur ise festivalin Esenyurt’un tanıtımı açısından önemli olduğunu vurguladı. Onur, “Kültürel zenginliğimizi meydana taşıdığımız bu festival, Esenyurt halkımızın her yıl heyecanla beklediği bir şölene dönüştü” dedi.

YENİ BÖLGE, YEDİ RENK... KÜLTÜREL GÖKKUŞAĞI ESENYURT’TA

Festivalde, 46 ilin standı kurulacak ve her gün bir bölgenin tanıtımı yapılacak. Halk oyunları, halk âşıkları ve yöresel ozanların performanslarıyla Esenyurt halkı, kültürel zenginliklerle buluşacak. Festivalin ilk gününde ise sanatçı Haluk Levent sahne alarak Esenyurtlulara unutulmaz anlar yaşatacak.

Haber: Nezir KARAYÜN


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.