Manisa Büyükşehir Belediyesi, tarım ve mera alanlarının yakınlarına kaçak olarak yapılan hafriyat dökümünü önlemek amacıyla kontrol ve denetimlerini sürdürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Adem Gökçe sahada denetimlerde bulunarak, yapılan denetimleri yerinde takip etti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi, bahçe atıkları, hafriyat, moloz, evsel atık, geri dönüşüm atıklarıyla çevreyi kirletenlere yönelik denetim ve kontrollerini tüm hızıyla sürdürüyor. Sık sık denetimlerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, kaçak dökümleri önlemek çevre sağlığını korumak amacıyla il genelindeki hafriyat araçlarını da uydu üzerinden takip ederek, kontrol altında tutuyor. Alınan tüm önlemlere rağmen, bazı vatandaşlar tarafından traktör ve kamyonet gibi araçlarla kaçak hafriyat atıklarını tarım ve mera arazilerine dökmelerini önlemek amacıyla, ekipler kaçak döküm yapılabilecek riskli alanlarda denetimlerde bulundu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Adem Gökçe sahada bizzat denetimlerde bulunarak ekiplerden gelen bilgileri değerlendirdi, yönlendirmelerde bulundu.
“Kaçak döküme karşı gereken cezalar yazılıyor”
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Adem Gökçe, "Gelişi güzel atılan Hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları, çevremize zarar veren en kirletici unsurların başında geliyor. Bu kapsamda bu akşam kaçak döküm yapılabilecek alanları belirleyip 6 zabıta denetim ekibi ile eş zamanlı denetim gerçekleştiriyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı olarak 17 ilçemizde aralıksız denetimler devam ediyor. Bu denetimlerimize ek olarak il sınırlarımız içerisinde 467 firmaya ait 1.188 hafriyat aracını 24 saat uydu üzerinden takip ediyoruz. Ancak traktör ve kamyonet gibi küçük araçlarla maalesef tadilat sonrasındaki molozlar gelişi güzel yol kenarlarına dökülüyor. Bizler her ne kadar denetim yapsak da çevreye duyarlı vatandaşlarımızdan özellikle bu tip yerlerde moloz dökümü olduğunda 0538 440 38 49 nolu whatsapp ihbar hattımızdan ya da 0 236 231 71 45 numaralı Alo Hafriyat Bilgi ve Şikayet hattımızdan bize ulaşmalarını istiyoruz. Kaçak döküm noktasında şahıslar ve işletmeler için cezalarımız farklılık gösteriyor. Yapılan ihbarlar sonucunda olay yerine giderek gereken cezai işlemleri gerçekleştiriyoruz. Döküm alanını da temizliyoruz. Ayrıca evinde hafriyat olan vatandaşlarımız da bize ulaştıklarında, Büyükşehir Belediyemize gelip tahakkuk işlemleri yapıldıktan sonra evlerinin önünden molozları alıyoruz. Manisa’mızın daha temiz ve sağlıklı bir şehir olması için hepimiz daha duyarlı olmalıyız. Ancak bu şekilde evlatlarımıza daha yaşanabilir bir kent bırakabiliriz ”dedi.