Tarih: 06.07.2024 09:51 504

Dünya Değişim Günü 7 Temmuz’da Kutlanacak!

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve her sene 7.7 tarihinde kutlanan “Dünya Değişim Günü”, 7 Temmuz Pazar günü yurt içi ve yurt dışı 100’ün üzerinde şehirde kutlanacak.

Dünya Değişim Günü 7 Temmuz’da Kutlanacak!

 

Dünya Değişim Günü 7 Temmuz’da Kutlanacak!

 

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve her sene 7.7 tarihinde kutlanan “Dünya Değişim Günü”, 7 Temmuz Pazar günü yurt içi ve yurt dışı 100’ün üzerinde şehirde kutlanacak. 

 

2024 yılı kutlamalarının teması “Barış İçin Değişim” olarak seçilen bu çok özel günün Birleşmiş Milletler Uluslararası Günler listesine alınması için çalışmalar da devam ediyor.

 

ULUDEF yetkilileri, 7 Temmuz (7.7.) gününün Dünya Değişim Günü olarak ilan edilmesindeki amacı şöyle açıklıyor: 

“Bireyin, toplumun ve dünyanın bilinçli değişimi için farkındalık yaratmak, bunun için her sene 7 Temmuz’da halka açık, bilinçlendirici etkinlikler düzenlemek, kutlamaların yurt içi ve yurt dışında, tüm dünyada yaygınlaşarak gerçekleşmesini sağlamak. Geçen yıl “Dünya Barışı İçin Kendinle Barış” demiştik, Türkiye geneli ve yurt dışında halka açık nefes çalışmaları düzenlemiştik. Bu yıl ise kutlamanın teması: “Barış İçin Değişim”. Kutlamalarda, değişim nefesi çalışmaları, müzik, dans ve değişimin önemini anlatan konuşmalar yer alacak.

Etkinlikler yurt dışında Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İngiltere, Arjantin, Bosna Hersek, Azerbaycan, Fransa, Meksika, Japonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Panama gibi ülkelerde yapılıyor.

Yurt içinde ise İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Mersin, Tekirdağ, Denizli, Eskişehir, Antalya, Çorum, Samsun, Rize, Kocaeli, Yalova, Ordu, Bodrum, Marmaris, Edremit, Ayvalık ve Kuşadası dâhil yurt genelinde birçok il ve ilçede yapılacak. Kutlamalara tüm halkımız davetlidir.”    

2024 Yılı Kutlamalarının Teması: Barış İçin Değişim!

 

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) yetkilileri kutlamalara ilişkin olarak ayrıca şunları söyledi: 

Eğer dünya değişsin, savaşlar bitsin, gelecek umutla dolsun istiyorsan, kendini değiştirmekle başla. Değişim için harekete geçme zamanı gelmiştir çünkü bu gezegen ve onun doğası hepimizin mirasıdır.

Tek bir dünya ve tek bir insanlık var! Gereken değişim gerçekleşmezse, herkes kaybedecek. Değişim için yerinden oynatmadığımız tek bir taş bile kalmamalıdır. 

Seçenekler dürüstçe, açıkça, önyargısızca ve akıllıca ele alınmalıdır. Bu gezegeni kaybetmemek için değişime yönelik tüm olanaklar araştırılmalı ve değişim gerçekleştirilmelidir. 


Değişimde mantık değil, sevgi belirleyici faktör olacaktır. Değişimin lokomotifi akıl değil kalptir. Biz bu gezegeni sadece sevgi sayesinde kurtarabiliriz. Gecenin karanlığı seni umutsuzluğa maruz bırakabilir fakat biz şafağın umuduyla doluyuz.”

 

Yetkililer, Türkiye’de ve dünyada pek çok bölgede yapılacak olan etkinliklerin tüm halka açık ve ücretsiz olarak olarak gerçekleşeceğinin altını çizerek, herkesi bu coşku dolu kutlamalara davet ettiler. 

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) aynı zamanda Değişim Uzmanlığı Eğitimlerinin düzenlenmesine de öncülük ediyor. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YENİSEM) iş birliği ile Değişim Uzmanları yetiştirmek üzere yürütülen Değişim Uzmanlığı Eğitimi programının önümüzdeki dönemde de başarıyla devam edeceği belirtildi. Değişim Uzmanlarının, bireylere kendi öz doğalarına dönüş yolunda yol gösteren profesyoneller oldukları ve öngörülen en yakın Değişim Uzmanlığı eğitiminin ise 15-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşeceği ifade edildi.


Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!

AK Parti’de Bayramdan Sonra İlk Görevden Alınmalara Bugün Başlanması Bekleniyor.

4 Saatlik Görüşme Sona Erdi! Gözler Kırmızı Dosyada

İzsiz, Neden İstifa Etti? Hangi partiye Katılacak?

Keşan'da Kadın Kolları Başkanı Emine Gegeoğlu adaylığını açıkladı

255 STK'dan Müfredat Çalışması

Zafer Partili Bayır'dan Yunanistan teftişine sert yanıt

Buruk Teşekkür…


2 Trilyon $’Lık “Kripto Borsası” Küreselcilerin İştahını Kabartıyor

TYBB'den Beylikdüzü Kaymakamına Ziyaret

Google’da Birinci Sayfada Yer Almak mı İstiyorsunuz? Bizimle İletişime Geçin!

Özdemir’den Ankara Çıkarması…

Başkan Özer’den Anlamlı Destek

Silivri’de Riskli Yapıların Yıkımı Hız Kesmiyor

Beylikdüzü'nün Örnek Projesi Beyoğlu'nda…

TOGG T10X kampanyası piyasayı hareketlendiriyor

TÜİK ve ENAG Verileri Arasındaki Fark!

Bahçeli'den İç ve Dış Tehditlere Karşı Uyarı..!

Bilecik’te Deneyap öğrencilerinin büyük başarısı

Hakuruk ve Pençe Kilit'te 6 terörist etkisiz!

Konya'da kamyon garajı için kuralar çekildi

'Hüyük Çileği' Konya'nın ilk tescillisi oldu

Yİ-ÜFE aylık ve yıllık arttı

Başkan Şadi Özdemir’den Zabıta Teşkilatı'na kutlama   

İnegöl’de 'Zaferden Kurtuluşa' pedal basıldı

Sendikalardan yeni açıklanan işgücü uyum programına tepki

Bursa'daki bu mahallede deprem toplanma alanları yetersiz

Yeşilli’de orman yangını

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.