Edirne Valisi Yunus Sezer'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle anlamlı bir mesaj yayımladı.

7.03.2025 20:53:00 0
Edirne Valisi Yunus Sezer
Haberi Sesli Oku

 

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS / EDİRNE -

 

Edirne Valisi Yunus Sezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle anlamlı bir mesaj yayımladı. Sezer, emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadınların toplumsal hayattaki önemli rolüne dikkat çekti.

TARİHİ BİR ADIM: TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

Vali Sezer mesajında, "Cennet anaların ayağı altındadır." sözünü hatırlatarak, 20. yüzyılın başında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok önemli hakkı kazandırdığını belirtti. Sezer, Atatürk’ün bu reformlarıyla sadece Türkiye’deki kadınlara değil, aynı zamanda dünya milletlerine de ilham kaynağı olduğunu ifade etti.

EDİRNE'DE KADINLARIN GÜÇLENMESİ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

Edirne Valisi, kadınların güçlendirilmesi adına yürütülen çalışmalara da değindi. Edirne Valiliği tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde bulunan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM)’nde yüzlerce kadına meslek sahibi olma imkânı sağladıklarını belirten Sezer, bu desteğin devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı aracılığıyla 16 adet kadın girişim kooperatifi kurarak, kadınların el emeği ürünlerini "Edirne Yöresel" markasıyla sanal market ve zincir marketlerde satışa sunduklarını ifade etti. Sezer, bu projelerle kadınların aile bütçesine ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarını amaçladıklarını söyledi.

KADINLARIMIZIN EMEĞİ VE FEDAKÂRLIĞINA ŞÜKRAN

Vali Sezer, şehit ve gazi anneleri başta olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, "Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan kadınlarımıza şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Vali Sezer'den 1 Mayıs Kutlaması

Şile’den Ümraniye’ye Dayanışma Ziyareti

Başalan, Yerel Yönetimler Buluşmasında Yeni Ufuklar…

Büyükelçi'den Konya'ya ziyaret

Soylu'dan Özel'e 'İngiliz Özgür' paylaşımı!

MHP Bandırma’da Ramazan Coşkusu: Birlik ve Beraberlik Sofrası"

Edirne Valisi Yunus Sezer'in Ramazan Bayramı Mesajı

Çalık’tan Duygusal Mektup…

Nuri Aslan İBB Başkan Vekili Seçildi

Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Seçildi

Edirne Valisi Sezer'den 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı: "Vatan Size Minnettardır"

Can Aksoy, Anne, Aile ve Mabed Kırmızı Çizgimizdir

Çalık, İçin Adalet Çağrısı

Özdemir’den Sokak Çağrısına Sert Tepki, “Provokasyonlara Geçit Vermeyelim”

İpsala'da Drone Destekli Sivrisinek Mücadelesi Başlatıldı


İslam Dünyasına Sinsi Planlar

Vali Sezer'den 1 Mayıs Kutlaması

Termal Merkez Yeniden Hayat Buluyor

Gençlerin Kalemi Ve Sesi

Yeni Umutlarla Göreve

Depreme Karşı Seferberlik

Avcılar’da Dansın Coşkusu Salona Sığmadı

İkinci Bahar’da Görev Değişimi

Sporcular Dünya Sahnesinde Parladı

Kut’ül Amare Zaferi

Beylikdüzü Afetlere Hazır

Bağcılar’a Dev Aşevi Yatırımı

Türkiye, Yeni Dönemde Ekonomik Ortaklıklara Odaklandı

Başkan Geldi'den 1 Yıllık Bilanço ve Gelecek Projeleri

Asım’ın Nesli Film Festivali Ankara’da Yapıldı

Kurumlar Vergisi ve e-Defter Süreleri Uzatıldı

Türkiye ve Kazakistan’dan Eğitimde Güç Birliği

Milli Eğitim Müdürleri Ankara’da Toplandı

Türkiye ile İtalya’dan Savunma ve Ticarette Yeni Dönem

Yıldız Camii Yıl Sonunda Açılıyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.