Tarih: 14.08.2022 16:25

Eğitim Kasabası Kuruluyor

İstanbul Tüm Erzurumlular Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Şerafettin Polat Nezir Karayün ile Hürbakış programının konuğu oldu. Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan projelerini anlattı.

Eğitim Kasabası Kuruluyor

Eğitim Kasabası Kuruluyor

İstanbul Tüm Erzurumlular Derneği Başkanı İnşaat Mühendisi Şerafettin Polat Nezir Karayün ile Hürbakış programının konuğu oldu. Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan projelerini anlattı.

Gazeteci Nezir Karayün’ün hazırlayıp sunduğu HÜRBAKIŞ programının konuğu İstanbul Tüm Erzurumlular Derneği Başkanı Şerafettin Polat, dernek başkan vekili Mahmut Çabuk ve dernek genel sekreteri Zafer Demir oldu. Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan eğitim kasabasını anlattılar.

“Eğitim ve Sosyalleşme”

İstanbul Tüm Erzurumlular Derneği Başkanı Şerafettin Polat; Dernek ve vakıflar bu kadim milletin şeceri kültüründe bin yılı aşkın köklerinde mevcut olup, tarih sayfalarıyla bugünümüze kadar süre gelmiştir. Osmanlı’daki vakıfların işleyişleri, Erzurumlu Rafet hoca efendi ve Nazif Efendi'nin öncülük ettiği, Şark-ı Vilayetleri Müdafaa-i Hukuku Milliye Cemiyetinin Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkması oradan Amasya Genelgesi ve oradan da Erzurum kongresi süreci ve Sivas Kongresi derken Kurtuluş savaşının her merhalesinde ki etkinliğinin ne denli olduğunu ve bir derneğin bir cemiyetin çok çok ötesinde bir faaliyet sergiledikleri takdire şayandır. Bizlerde Bundan esinlenerek bu mülahazayla Anadolu’yu her yönüyle müspet manada etkileyebilecek gelişimine katkı sağlayacak bir fikir bir proje geliştirmenin kaçınılmaz olduğu düşüncesiyle yola çıktık. Bir seneyi aşkın yapılan çalışma neticesinde projemizi somutlaştırarak ilgili mercilere sunma imkanını bulduk.

“Projemizin Ana Başlıkları”

Polat, Bizde dernek olarak gerçek asli görevimizi yapmak üzere yola çıktık bu mihval üzerine Erzurum'un özelinde tüm Anadolu'yu da kapsayacak çok önemli bir eğitim kasabası projesini geliştirdik. Projemizin ana başlıkları; eğitim, eğitmenlerin barınma yerleri, sağlık sorunlarının giderilmesi, çiftçi ve köylüyü, tarım ve hayvancılıkta bilinçlendirecek eğitim ofisleri, veteriner ve Ziraat mühendisleri odası ofisi, ilçe tarım müdürlüğü ofisi, mandıra ofisi, kooperatif ofisleri gibi birçok alanda eğitim, bilgilendirme ofisleri ve konferans salonları bulunacak.

“Türkiye’de İlk Olacak”

Polat; Türkiye’de bugüne kadar derneklerin pekte alışık olmadığı bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Bir sivil toplum kuruluşu yani duyarlı bir memleket derneğinin memleketine karşı duyduğu ahdevafa duygusu doğrultusunda Erzurum’un özelinde tüm Anadolu’yu etkileyebilecek başta EĞİTİM olmak üzere hayatın her merhalesini kapsayan tarımdan hayvancılığa, bakliyatından meyve ve sebzeciliğe, sağlıktan spora hayatın konforundan yaşam standartlarının gelişimine ve büyük şehirlere göçün önlenmesinden geri dönüşün sağlamasına kadar her teferruatı düşünülerek tasarlanmış bir projenin hayata geçirilmesi için zemin hazırlanması hususunda mülki ve yerel idarelerin kapılarını çalarak projenin tanıtılması ve kamuoyu oluşturulması çalışmalarını hayata geçirmek inşallah bize nasip olacaktır.

Teşekkür…

Sivil Toplum Kuruluşu olarak, böylesine önemli bir projeye imza atmak haklı olarak göğsümüzü kabartacaktır. Söz konusu bu projenin uygulamasında  desteklerini esirgemiyeceğini söyleyen başta Erzurum Valimiz Sayın Okay Memiş Beye, özellikle projeyi sahiplenen uygulama konusunda hemen bürkrasiyi başlatan takdire şayan hizmetleriyle Erzurumun çehresini değiştiren Erzurum Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın  Mehmet Sekmen Beye, lokasyon olarak projenin uygulanacağı Hınıs İlçesinin ve bu konuda öncülük eden ve sahiplenen Kaymakam Sayın Hamza İnan Beye, Hınıs Belediye Başkanı Sayın Erdoğan Eren Beye, Aşkale Kaymakamı Sayın  Murat Karaloğlu Beye, Aşkale Belediye Başkanı Sayın Ahmet Yaptırmış Beye, Karayazı Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sayın Murat Sarıdoğan Beye, Karaçoban Kaymakamı Sayın İbrahim Gültekin Beye ve bu projeye emeği geçen başta başkan vekilimiz Teknik Öğretmen Mahmut Çabuk hocamıza ve dernek genel sekterimiz Yönetim Kurulu Üyesi Bürokrat Zafer Demir’e  ve tüm yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyor, takdire şayan gayretleri, diğergâmlıkları, gösterdikleri samimi ve özverili çalışmalarını takdir ediyor, bölge halkı adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Bu gayretle bu projeyi başarı ile neticelendireceğimize inanıyorum dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Tuğba Özay Ben Amerika'da Doğsaydım!

Balcıoğlu, Afet Hazırlıklarını Masaya Yatırdı

Balcıoğlu "Ahşabın Hikayesi" Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

111-91 ' lik Skor

Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı

İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni

Özcan “Hoş tablo devralmadık”

Geleceğin Bilim İnsanları Ve Ressamları  Yetişiyor

Başkan Zeyrek sözünü tuttu...

2024 yazının trend renk ve kumaşları neler olacak?

Edirne'de 7 terörist yakalandı!

Küflenen ekmeği tüketmeyin!

İçişleri'nden 'Mahzen-29'da 32 gözaltı

Özcan, makamını ilkokul öğrencisi Ceren Şen’e devretti

Yonca Zeren’den Pop Arabesk Şarkı

2023 Faaliyet Raporu Kabul Edildi…

İş İnsanı Sakin Aruk'tan Böbrek Vakfı'na Destek

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.