14.12.2022 18:27:00 437 0

Faaliyetlerimizle Bayrağı Yukarılara Çıkarmak

“Huzur, disiplin ve güven ortamını hâkim kılarak Eğitim başta olmak üzere kültürel, sosyal ve sportif anlamda bayrağı daha yukarılara çıkarmaktır”

Faaliyetlerimizle Bayrağı Yukarılara Çıkarmak

Faaliyetlerimizle Bayrağı Yukarılara Çıkarmak 

 “Huzur, disiplin ve güven ortamını hâkim kılarak Eğitim başta olmak üzere kültürel, sosyal ve sportif anlamda bayrağı daha yukarılara çıkarmaktır”

            Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Nezir KARAYÜN Esenyurt İbrahim Özaydın Ortaokulu Müdürü Serdar Temel’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. 

            Esenyurt İbrahim Özaydın Ortaokulu Müdürü Serdar Temel Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenimiz Nezir Karayün’e bilgi verdi. 10 yıldır Esenyurt ilçesinde görev yaptığını, Eylül ayı itibariyle Esenyurt İbrahim Özaydın Ortaokulunda göreve başladığını belirten Temel; 1547 öğrencisi bulunan okulda 18 derslik olduğunu okulda 65 kişilik öğretmen kadrosuyla ikili eğitim yapıldığını öncellikli hedefinin okulda huzur, disiplin ve güven ortamını hâkim kılarak Eğitim başta olmak üzere kültürel sosyal ve sportif anlamda bayrağı daha yukarılara çıkarmak olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

“Eğitim Başarısı”

              Eğitim seviyesindeki başarıyı daha yukarılara çekmek adına okulumuzda düzenli olarak tüm sınıf kademelerinde ayda bir kez deneme sınavı yapmaktayız. Amacımız öğrencilerimizin çoktan seçmeli sorularla karşılaşmasını sağlamak aynı zamanda öğrencilerimizin başarı durumlarını her ay düzenli olarak takip etmektir.                                    

               Okulumuzda cumartesi günleri Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız devam etmektedir. 6,7 ve 8.sınıf öğrencilerimiz kurslarımızda 6 ana branştan eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedirler. Kurslarımızda eksik öğrenmeler üzerine ve sınava yönelik çalışmalar yapılmakta olup MEB’in göndermiş olduğu yardımcı kaynaklar kullanılmaktadır. 

               8.sınıf öğrencilerimizin üzerinde daha çok durmaktayız. Gönüllü öğretmenlerimiz aracılığıyla haftaiçi kütüphanede belirli gün ve saatlerde etüt düzenlenmekte olup öğrencilerimize burada ek öğrenme imkânı sunuyoruz ve bu öğrencilerimizin başarı durumlarını düzenli olarak takip ediyoruz. Bunun yanında 8. sınıf öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki ve teknik eğitime yönlendirmeler Rehberlik Servisi ile koordineli bir şekilde düzenli devam etmektedir. Buradaki amacımız ilgi istek ve yeteneklerine göre öğrencilerimizi hayata hazır hale getirmektedir.

 

 

“Kültürel ve Sportif Faaliyetler”

               Okulumuzda kültürel ve sportif faaliyetlere hız vermek adına göreve başladığım ilk günlerde okulumuz bodrum katını tadilata alarak kırık dökük kısımlarını onardıktan sonra boya badana yaparak okulumuzun bünyesine kattık. 

                 Bu alanda sportif anlamda salon sporlarından dart, masa tenisi, futsal ve voleybol üzerine öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize kurslar ve egzersizler verilmesini sağlayarak spora yatkın öğrencilerimizin tespiti noktasında bir aşama kaydettik. Aynı zamanda bu öğrencilerimizi il ve ilçede yapılan müsabakalara katılmalarını sağlayarak başarı duygusunu tatmasını istedik.

           İlerleyen zamanlarda amacımız öğrencilerimizin kültürel anlamda gelişimlerini hızlandırmak adına spor salonu olarak kullanılan alanı çok amaçlı salon yaparak öğrencilerimizin hizmetine sunmaktır. Öğrencilerimizin burada Tiyatro, Drama, münazara egzersizleri ile tanıştırarak kendilerini ifade etme noktasında gelişimleri desteklemek, öğrencilerimizin zihinsel ve bireysel anlamda gelişimi için seminerler ve kurslar düzenlemek istiyoruz.

               Yine bu kapsamda bir önceki ay içerisinde kültürel faaliyetler kapsamında öğrencilerimize tarih bilinci kazandırmak için “Tarihi Yarımada” gezisi düzenledik. Bu kültürel gezilerimizi her ay düzenli bir şekilde yapmak istiyoruz.

 

“Okulum Yeşil Olsun”

               Bunların yanı sıra okulumuzun arka tarafında atıl durumda bulunan alanı topraklandırarak peyzaj çalışmalarından sonra okulumuzun yan tarafında öğretmenlerimizin dinlenme alanı olarak kullandığı botanik bahçesiyle birleştirdik. Amacımız bu alanda öğretmenlerimizin daha geniş alanda dinlenmelerini ve vakit geçirmelerini sağlamak aynı zamanda öğrencilerimizin yeşil alan özlemini gidererek ilerleyen zamanlarda tarım ile buluşmalarını sağlayarak sosyalleşmelerine katkıda bulunmaktır.

“Turnike Sistemi”

              Okullarda güvenliğin önemli olduğuna inanıyorum. Yanımızda bulunan İbrahim Özaydın İlkokulu ile okul giriş kapılarımız aynı sokağa açıldığından ve giriş çıkış saatlerimiz birbirine yakın olduğundan giriş çıkış saatlerinde aşırı bir yoğunluk yaşamaktayız. Bu durumun çözülebilmesi için okul giriş kapısını bir üst sokağa almak niyetindeyiz. Bunun akabinde yeni giriş kapımıza turnike sistemini kurarak öğrencilerimizin kartlı sistemi kullanarak okula giriş yapmalarını sağlamak istiyoruz. Böylelikle okulumuzun güvenliğini üst seviyelere çıkarmak istiyoruz. 

 

“Okulumuzda Yürütülen Projeler”

               Okulumuzda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan  “Okuluna Hoş Geldin Projesi” ve “Okulumla Okuyorum Projesi”, aynı zamanda “TÜBİTAK 4006”, “Umudum Öğretmenim” “En Temiz Benim Sınıfım”, “İstanbul’u Okuyorum” projeleri yürütülmektedir. Yürütmüş olduğumuz projeler sayesinde öğrencilerimizin topluma faydalı birer bireyler olmasını arzu ediyoruz.

               Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi ve Veli Akademileri Projeleri kapsamında Velilerimize okulumuzda çeşitli alanlarda düzenli olarak seminerler eğitimler verilmektedir. Bu projeler kapsamında yapmış olduğumuz çalışmalarla okul – aile işbirliğini güçlendirmek, velilerimizi eğitim noktasında bilinçli hale getirerek okul ortamına aktif bir şekilde katılmasını sağlıyoruz.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.