GÜNCEL 27.06.2023 00:38:30 333 0

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’a İlk Gelişinin 104’üncü Yıldönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’a İlk Gelişinin 104’üncü Yıldönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’a İlk Gelişinin 104’üncü Yıldönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’a ilk gelişinin 104’üncü yıldönümü Tokat Cumhuriyet Meydanında ve Tokat Atatürk evinde gerçekleştirilen törenlerle kutlandı.

Tokat Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma törenine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir, Cumhuriyet Halk Partisi Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, 48'inci Piyade Alay Komutanı Albay Salih Çetintürk, İl Jandarma Komutanı Albay Bahri Bostancı,  daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinliklere ev sahipliği yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’a gelişinin Tokat için çok anlamlı bir gün olduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bugün 26 Haziran 2023. Bundan tam 104 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tokat’a geldi. Bu ziyaret Anadolu’da kurtuluş meşalesinin yakıldığı ilk şehirlerin arasında Tokat’ımızın da yer almasını sağladı. Bu anlamlı günün 104’üncü yıldönümünü idrak ediyoruz” dedi.

Başkan Eyüp Eroğlu “Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tokat’ı ziyaretlerinde kendisi ile birlikte 19 Mayıs’ta Samsun’a gelen subaylardan biri olan Tokatlı hemşerimiz Mustafa Vasfi Bey’in evinde konaklamış ve Tokat’ın ileri gelenleri ile görüşerek desteğini almıştır” dedi.

Başkan Eroğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tokat’ı ziyaretinin Amasya’dan Sivas’a geçerken konakladığı bir ziyaret olarak adlandırılmasının eksik kalacağını ifade ederken “Şehirlerin isimleri özdeşleşmiş tarihi günleri vardır. Bu Samsun için 19 Mayıs, Sivas için 4 Eylül, Amasya için 22 Haziran, Tokat’ımız için ise 26 Hazirandır. Gazi Mustafa Kemal’in Kurtuluş Mücadelesi için Samsun’a çıkışı ile başlayan miladın devam eden günlerinde 26 Haziran’da Tokat’ımıza gerçekleştirmiş bu ziyareti sadece bir uğrak ve dinlenme noktası olarak görmemek gerekir. Dört bir yanı ehli salibin işgaliyle, Aziz Milletimizin Anadolu topraklarındaki varlığına son verilme arzusuyla tek dişi kalmış canavar tarafından kuşatıldığı bu günlerde ya Endülüs gibi varlığımız sona erecekti yahut yeniden doğacaktık. İşte 26 Haziran, milletimizin yeniden doğuşunun doğum günlerinden bir tanesidir” dedi.

Başkan Eroğlu, Tokat’ın Milli Mücadele meşalesinin yakıldığı şehirlerden biri olduğunu söyledi. Eroğlu “Gazi Mustafa Kemal Paşa, Dünya tarihinde eşine rastlanmayacak bir mücadele için yola çıkmıştı. Toprakları işgal edilmiş, orduları ele geçirilmiş, tersaneleri zapt edilmiş vatan toprakları için, vatan topraklarının kurtuluşu için tek bir yol kalmıştı. O da milletimizin vereceği mücadele idi. Atatürk, milletimizin içindeki vatan aşkının kıvılcımlarını bu coğrafyada ve bu coğrafyanın nadide şehirlerinden biri olan Tokat’ımızda da yakmıştı” dedi.

Tokatlıların Milli Mücadeleyi omuzlarında yükseltmek için seferber olduğuna dikkat çeken Başkan Eroğlu “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadele için bir cesaret örneği ortaya koyarak yola çıkmıştı. Bu cesaretin kırılmaması için milletimizin bu davaya gönül vermesi, destek vermesi gerekiyordu. Bu inancı paylaşması gerekiyordu. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan savunması için vermiş olduğu mücadeleye Tokatlıların gönülden destekleri bu cesareti artırmış, mücadelemiz zaferle sonuçlanmıştı” dedi.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında yaptıkları kutlamanın ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Bu yılki kutlamamız daha bir anlamlı. Çünkü Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutluyoruz. Bugün burada bu iki sevinci ve gururu birlikte yaşıyoruz. Bundan yüzdört yıl evvel verilen mücadelede Tokatlı ceddimizin desteği ve mücadelesi bu gururu bütün benliğimiz ile yaşayabilmemizi sağlıyor. Tekrar bu güzel günümüzü tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan toprakları için canlarını feda etmiş bütün şehitlerimizi ve aziz Tokatlı büyüklerimizi rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından Devegörmez Mahallesi’nde Atatürk'ün Tokat'a gelişinde Mustafa Vasfi Süsoy’un misafiri olduğu Tokat Atatürk Evi Ve Etnografya Müzesi’nde, Tokat Belediyesi ev sahipliğinde program gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, günün anlam ve önemine ithafen Tokat Belediyesi Kültür Yayınlarından çıkan “Ulusal Savaşta Tokat” kitabının tanıtımını yaparak, katılımcılara hediye etti.

Program; Atatürk Evi Ve Etnografya Müzesi’ni ziyaretle son buldu.


Tokat,Tokat Belediyesi
belediye365.com

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.