Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi ile 10 ilçede 11 YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi açan, öğrencilere kaynak kitap, ücretsiz deneme, soru bankası, tercih döneminde danışmanlık ve uzman kadro eşliğinde konu anlatımlarıyla öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatını destekleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi gençlere rehber olmaya devam ediyor.
17 Haziran’da yapılan ve yaklaşık 3 milyon öğrencinin katıldığı YKS'de Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde öğrenim gören 4 bin 800 öğrenci de ter döktü. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 4 bin 800 öğrenci adayı arasından bin 659'u üniversitelere yerleşerek Büyükşehir sayesinde hayallerine kavuştu. Öğrencilerden 49’u tıp fakültesi, 155’i mühendislik ve mimarlık, 152’si öğretmenlik, 20’si diş hekimliği, 28’i ise hukuk bölümlerine giderek nitelikli üniversitelere yerleşti.
Karakuş: “Eğitim Hizmetleri ailesi olarak her sene başarılarımızı artırmanın mutluluğunu yaşıyoruz”
YKS’nin açıklanmasının ardından kurs merkezlerinde her sene başarıların artarak devam ettiğini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Heyecanla beklediğimiz YKS sonuçlandı. Lise Giriş Sınavı (LGS)’nda göstermiş olduğumuz başarımızı YKS’de de yakalamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 11 YKS Kurs Merkezinde toplam 4 bin 800 öğrenci ile bu seneki sınavlara hazırlandıklarını söyleyen Karakuş, “Geçen sene bin 244 öğrencimizi üniversiteli yapmıştık. Eğitim hizmetleri ailesi olarak tüm çalışanlarımızla birlikte, bu sene bu sayımızı artırıp bin 659'a çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz ” dedi.
Karakuş, öğrencilerin arasından 49’unun tıp fakültesine, 20’sinin diş hekimliğine, 28’inin hukuk, 155’inin mühendislik ve mimarlık, 152’sinin ise eğitim fakültesi bölümlerine yerleştiğini ifade etti. Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak nihai hedeflerinin öğrenci başarılarının artırmak olduğunu ve bunun için gereken çabayı aralıksız sürdüreceklerini dile getiren Karakuş, “Hayallerini gerçekleştiren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılarının devamını diliyorum. Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü olarak bizler de her yıl başarılarımızın üzerine ekleyerek gereken çabayı göstermeye devam edeceğiz. Bizler yıl boyunca öğrencilerimizi sadece bilişsel anlamda desteklemedik. Rehberlik birimimizle özel, bireysel olarak ilgilendik. 4 bine yakın öğrencilerimizi evlerinde ziyaret ettik, öğrencilerimizi çalışma ortamlarına kadar takip ettik ve bu başarıyı elde ettik” şeklinde konuştu.
Mirhan Şimşek: “Hayallerime kavuşmamda Büyükşehir’in kurs merkezi araç oldu”
Çocukluk hayali olan bilgisayar mühendisliğini kazanan ve bu sene Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne yerleşen Muhammed Mirhan Şimşek, “Kurs merkezinin etkisi bende bayağı fazlaydı, hocalarımız, imkanlarımız, rehberlik hizmetlerimizin bana çok yardımı oldu. Bu sene benim ikinci senem, hocalarımız beni mental anlamda hep desteklediler ve motivasyonumu yükselttiler. Bir eksiğimiz, ihtiyacımız olduğunda hocalarımızla rahatlıkla görüşebiliyorduk” dedi. Şimşek, kurs merkezinin kaynak kitap ve soru bankasını ücretsiz vermesinin yanı sıra her hafta Pazartesi günü deneme olduklarını ve bu sayede bilgilerini ölçmeye de çok yardımcı olduklarını ifade etti. Bilgisayar mühendisliği hayallerine kavuşan Şimşek, “Bilgisayar mühendisliğini çocukluğumdan beri istiyordum. Gerçekten hayalim diyebilirim. Burası da hayallerime kavuşmam için bir araç oldu” diye konuştu.
Sedanur Keskin: “Bu yol tek başına yürünmüyordu, Büyükşehir’in destekleri için teşekkür ederim”
Eşit Ağırlık bölümünde ilk 4 bin 669. sıralaması elde eden ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Hukuk bölümü kazanan Sedanur Keskin, “Liseden beri okuduğum okul çok fazla hukuk öğrencisi mezun ediyordu. Ben de oradan ilham aldım ve bu bölümü okumayı çok istiyordum. Ailem de bunu istiyordu, her zaman bu konuda arkamda durdular” dedi. Özellikle kaynak kitabı ve test kitabı konusunda kurs merkezinden çok faydalandığını belirten Keskin, “Bizim için test kitapları çok önemli. Bir ihtiyacımız olduğunda biz hocalarımızdan talep ediyorduk ya da onlar bize sık sık soruyorlardı ‘Bir ihtiyacınız var mı’ diye, her zaman yanımızda oldular” şeklinde konuştu. Büyükşehir’in sağlamış olduğu destekleri çok kıymetli bulduğunu ifade eden Şimşek, “Birilerinden destek görmek çok önemli, tek başına yürünmüyor bu yol. Kurs merkezlerinde bizlere destek verdikleri için çok teşekkür ederim” dedi.
Umut Oskan: “Büyükşehir’in kurs merkezlerinin eksiği yok fazlası var”
Mersin Üniversitesi’nde ilk on bin sıralama ile Tıp fakültesine yerleşen öğrencilerden Umut Oskan, “İlk tercihim Mersin’di ve geldi. Sınavlar açıklandığında çok mutlu oldum, tarif edilemez bir duyguydu benim için, mutluluktan ailemle sabaha kadar ağladık, güzel bir andı” dedi. Kendisinin istediği bölüme gittiği için mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getiren Oskan, “6 sene bu bölümü okuyacağım, beni zor zamanlar bekliyor ama buna hazırlıklıyım, bir ay sonra başlıyorum derslere. İstediğim bölüm olduğu için heyecanlıyım” diye konuştu. Özel kurs merkezlerinde eğitim anlamında daha çok destekleneceğini düşünerek ilk başta Büyükşehir’in kurs merkezine kuşkulu yaklaştığını belirten Oskan, “Özel kurs merkezlerinde daha çok eğitim alacağınızı düşünüyorsunuz ama kesinlikle öyle değil. Ben Büyükşehir’in kurs merkezinde kitap desteğinin yanı sıra birebir etütler ve kaynak kitaplarından faydalandım. Hocalarımızın bize arkadaş gibi yaklaşması ve güler yüzlü olması sene boyunca bizleri motive etti ve onlardan güç aldık. Özel dershanelere gitmiş biri olarak şunu söyleyebilirim ki ‘Büyükşehir’in kurs merkezlerinin eksiği yok fazlası var’. Başarıya ulaşmak için kesinlikle Büyükşehir’in kurs merkezlerini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.
Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.