Tarih: 15.11.2023 17:09

Günay; Yakışanı Yaptı

Beylikdüzü’nde yaptığı olağan üstü etkinliklerle dikkatleri üzerine çeken, Sivaslılar Derneği başkanı Eyyüp Günay ve yönetiminin son yaptığı 4 Eylül Sivas Kongresi ve Dünya Sivaslılar Günü etkinliği ile gönülleri fethetti.

Günay; Yakışanı Yaptı

Günay; Yakışanı Yaptı

Beylikdüzü’nde yaptığı olağan üstü etkinliklerle dikkatleri üzerine çeken, Sivaslılar Derneği başkanı Eyyüp Günay ve yönetiminin son yaptığı 4 Eylül Sivas Kongresi ve Dünya Sivaslılar Günü etkinliği ile gönülleri fethetti. 

Beylikdüzü Sivaslılar Derneği başkanı Eyyüp Günay, ekibi ile gerçekleştirdiği 4 Eylül Sivas Kongresi ve Dünya Sivaslılar Günü etkinliğine birçok vali, milletvekili, bürokrat, belediye başkanı, STK başkanları, Muhtarlar, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılırken, yaptığı konuşmasında  2011 Yılında Kurulduğumuz tarihten bu yana 4 Eylül Sivas Kongresi ve Dünya Sivaslılar Günü nü Beylikdüzü Belediyesi ile Birlikte Değişik Etkinliklerle Kutluyoruz. 4 Eylül 2019 da Sivas Kongresinin 100.Yıldönümü Anısına Beylikdüzü Yaşam Vadisine Belediyemiz ile birlikte Yüzüncü Yıla 100 Ağaç Diktik.

Günay; “Milli Mücadele ve Kurtuluş Temalı Defile Yaptık”

Günay; 4 Eylül 2022 Yılında Beylikdüzü Belediyesinin Yer Tahsisi ve Sivaslı İş İnsanı Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir in İnşasını Üstlendiği, İçerisinde 4 Eylül 1919 Sivas Kongre Salonu, Gençlik Merkezi, Hamit Demir Kütüphanesi, Halit Tuna Robotik Kodlama Sınıfı, Dernek Merkezimiz, Kadın El Sanatları Sınıfının da bulunduğu Beylikdüzü Sivas Kongre Binasının Açılışını Beylikdüzü Belediyesi İle Birlikte Gerçekleştirmiştik, Bu Yılda  Cumhuriyetimizin 100. Yılını Yine Beylikdüzü Belediyesi İle Birlikte Sivas Olgunlaşma Enstitüsünün Hazırladığı Sivas Yöresel Kıyafetler ve Cumhuriyet Dönemi Kıyafetlerinin "Milli Mücadele ve Kurtuluş" Temalı Sivas Kongre Binasının Önünde Gerçekleştirdiğimiz Defile İle Taçlandırdık.

Günay; “Bugün Bizim Onur Günümüz Oldu”

Bugün bizim onur günümüzdür. Sizlerle bir ara olmanın onurunu taşıyoruz. Önünde toplandığımız bu harika bina yapılalı bir yıl oldu. Dernek olarak tüm arkadaşlarımla ortaya farklı şeyler koymak istiyoruz. Çalışmalarımız hep bu yönde oluyor ve bütünleştirici olmaya çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Programımıza Katılarak bizleri onurlandıran, İstanbul Valimiz Davut Gül’e Sivas Valimiz Yılmaz Şimşek’e Beylikdüzü Kaymakamımız Mustafa Altınpınar’a Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’a BEYSİVDER Yönetim Kurulu Üyelerimize, prodüksiyon ve sanat yönetmeni Ferhan Aral’a Merter den iş insanı Hüseyin Kazıkkaya’ya Demir Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir’e siyasi parti temsilcileri ve başkanlarına, STK başkanlarına, Muhtarlarımıza, Sivaslı ve Beylikdüzü’lu hemşerilerime ve emek veren herkese teşekkür ediyorum şeklinde konuştu. 

Çalık; “Muhteşem Bir Etkinliğe İmza Attık”

Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Sivas Kongresi, vatanımızın milletini savunmak için çıkardığı ortak sestir. Kadınıyla ve erkeğiyle yazdığımız kurtuluş destanının tüm dünyaya örnek olmasıdır ve bu mücadelenin mihenk taşıdır. 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 104. Yıldönümünde Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği (BEYSİVDER) ve Beylikdüzü Belediyesi, iş birliğiyle muhteşem bir etkinliğe imza attık. Beylikdüzü Sivas Kongre Binası ve 4 Eylül 1919 Gençlik Merkezi’nde “Cumhuriyetimizin 100. yılı Bağımsızlık Defilesi” düzenlendik. Yöresel kıyafetlerin yanı sıra Cumhuriyet dönemi kıyafetlerinin de yer aldığı ve görsel bir şölen tadında geçen defile, katılımcılardan büyük alkış topladı. Aynı zamanda Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası, Beylikdüzü Big Band ve İstanbul Armoni Orkestrası’nın konserleriyle de eğlenceli bir akşam yaşandı.

 


Çalık; “Egemenliğe Dayalı, Yeni Bir Devletin Oluşumunun Müjdesi Verildi”


Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık etkinlikte yaptığı konuşmada, “104 yıl önce toplanan Sivas Kongresi’nde manda ve himayenin asla kabul edilemeyeceği ve vatanın bölünmez bir bütün olduğutüm dünyaya haykırıldı. Sivas Kongresi’nde egemenliğe dayalı, yeni bir devletin oluşumunun müjdesi verildi. Sivas Kongresi vatanımızın, milletini savunmak için çıkardığı ortak sestir. Bizim, kadınıyla ve erkeğiyle yazdığımız kurtuluş destanının tüm dünyaya örnek olmasıdır ve bu mücadelenin mihenk taşıdır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı emaneti aynı azim ve kararlılıkla geleceğe taşımak bizim en önemli vazifemiz. Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde ihtiyacımız olan güç ve ilhamı geçmişten alıyoruz” ifadelerini kullandı.
 

İstanbul ve Sivas Valileri Beylikdüzü’nde

İstanbul Valisi Davut Gül, “Bu program Sivas’a çok yakıştı. Bizi burada bir araya getiren Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay başta olmak üzere tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, ise “Cumhuriyet’imizin temellerinin atıldığı ve milli mücadelemizin yol haritasının belirlendiği yer Sivas’tır. Sivas’ın tarihinde 4 Eylül hep çok anlamlı olmuştur. Bu anlamlı vesileyle Beylikdüzü’nde olmaktan ve 4 Eylül’ü anmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde Sivas Kongresi’nin 104. yıl dönümünü hep birlikte kutluyoruz ve Sivas Kongresi’nin kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyoruz. Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay ve ekibine teşekkür ediyorum şeklinde konuştu.


Altınpınar; “Şehit ve Gazilerimizi Minnet ve Saygıyla Anıyorum”


Beylikdüzü Kaymakamı Mustafa Altınpınar konuşmasında, “Türk milletini ve Türk Kurtuluş Savaşı’nı en iyi şekilde ifade eden bir düsturun zihinlere ve kalplere nakış gibi işlendiği mekânın bir kopyasının önündeyiz. O düstur şöyleydi; manda ve himaye kabul edilemez. Türk milletini daha iyi ifade edecek bir söz yoktu ve o şekilde ifade edildi. Biz de Sivaslılar olarak milli tarihimizde bu kadar önemli yer tutan bir sayfaya ev sahipliği yapmaktan her zaman gurur duyduk. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum ”ifadelerine yer verdi. 

Haber: Nezir KARAYÜN



 

 


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.