Tarih: 13.12.2023 16:51

HASTALIKLARIN KALKANI PALAMUT VE HAMSİ

Kış mevsiminin gelmesi ile artan hastalıklarla ilgili bağışıklık sistemini güçlendirmek için Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı balık önerisinde bulundu.

HASTALIKLARIN KALKANI PALAMUT VE HAMSİ

HASTALIKLARIN İLACI BALIK

BALIK YEMEK BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

HASTALIKLARIN KALKANI PALAMUT VE HAMSİ

Kış mevsiminin gelmesi ile artan hastalıklarla ilgili bağışıklık sistemini güçlendirmek için Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı balık önerisinde bulundu. Özellikle palamut ve hamsiyi öneren Balcı, “Bu balıklar şifa kaynağı” dedi.

Salgın hastalıklarının artmasıyla zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için Kenan Balcı balık önerisinde bulundu. Balığın içinde katkı maddesinin olmadığını vurgulayan Balcı, “Balık doğal ilaç. İçerisinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağıdır. Özellikle çocuklar için bol bol balık öneriyoruz” ifadesini kullandı.



HAMSİ VE PALAMUT OMEGA-3 DEPOSU

Palamut ve hamsinin tam mevsimi olduğunu söyleyen usta Balıkçı Kenan Balcı: “Hava sıcaklıkları düştü. Hastalıklar çoğaldı. Özellikle çocuklarda soğuk algınlığına bağlı hastalıklar oldukça yükseldi. Bağışıklık sistemimizi onaran doğal besin kaynağımız var. Reçeteye yazılmayan tek ilaç balık var. Ailelerimize, çocuklara bol bol balık tüketilmesi tavsiyesinde bulunuyorum. Özellikle palamut ve hamsi Omega-3 bakımından en zengin balıklar’ diye konuştu.



ÖZELLİKLE ÇOCUKLARA BOL BOL BALIK YEDİRELİM

Havaların soğuması ve yağışların ardından balıkların büyüdüğünü ve daha çok lezzetlendiğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı, “Denizlerimizde hamsi, istavrit, palamut bol bol çıkıyor. Bir de balıklar yağlandı. Daha çok lezzetlendi. Haftada en az iki kere balık yiyelim. Çocuklara mutlaka balık yedirelim. Balıklar doğal ilaç. Balık zindelik veriyor. Balık heyecan veriyor. Balık güzellik veriyor. Balık yiyen çocuklar zinde kalır. Balık yemeyen çocuklar bu havalardan etkilenir. Çocuklarımız yeter ki balık yesinler. Cinsi hiç önemli değil. Çocuğumuz balık sevmiyorsa çorbasının içine, salatasının içine, mutlaka balık ilave ederek, evimizde balık pişirerek çocuklarımıza bu güzel kokuyu, lezzeti hissettirelim. Hamsi yesinler. Neden? Çünkü vitamin deposu, Omega-3 deposu.” dedi.

 



BALIK ANNE SÜTÜ İLE EŞDEĞER

Yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağının balık olduğunu belirten Balcı: “Balığın faydası saymakla bitmez. Balık anne sütü ile eşdeğer. Denizlerimiz bizim bacasız fabrikalarımız gibi. İçerisinde yüzlerce ürün balık var. Hepsinin tadı başka. Evimizde bir gün bir balık, diğer gün başka bir balık yapalım. Bugün tava yapıyorsak, yarın fırında yapalım. Ama soframızdan balığı hiçbir zaman eksik etmeyelim. Çünkü sağlık için balık yemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan tezgâhlarda hamsi balığı fiyatı 50 ile 100 lira arasında değişirken palamut balığı ise tane başına 100,150, 200 lira arasında alıcısını bekliyor.


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Yeni döneme güçlü kadro ile başlıyor...

Manisa’da Sefo coşkusu

Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

Aşkan Arı’dan ‘Engelli Bakım Evi ve Sosyal Tesisi’ müjdesi

MASKİ’den önemli duyuru

Manisa'da festival coşkusuna renkli etkinlik

Bursalı firmalar bu fuara odaklandı

Gençler Türkiye Şampiyonasında 1 numara Kağıtspor

Mehmet Özcan’a ziyaretler sürüyor

Talas altyapıda uluslararası maç

Bayramı gönüllerince kutladılar

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.