Tarih: 18.10.2024 10:08 74

Heyecanla Sokak Ligi Başlıyor

Heyecan dolu kura çekimi ile takımlar belirlendi ve 64 takımın mücadele edeceği turnuvanın başlangıcı duyuruldu.

Heyecanla Sokak Ligi Başlıyor

Heyecanla Sokak Ligi Başlıyor

 

Esenler Belediyesi’nin düzenlediği Esenler Sokak Ligi, dördüncü kez futbolseverleri bir araya getiriyor. Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlik, Türkiye'nin en büyük sokak futbolu organizasyonlarından biri olarak dikkat çekiyor. Heyecan dolu kura çekimi ile takımlar belirlendi ve 64 takımın mücadele edeceği turnuvanın başlangıcı duyuruldu.

 

“LİGİN LANSMANINA SPOR DÜNYASI KATILDI”

Esenler Sokak Ligi’nin tanıtım lansmanı, spor dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi. Programa Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, siyasi parti temsilcileri, spor dünyasının ünlü isimleri Ahmet Çakar, Emre Tilev, Sabri Ugan, Fırat Aydınus, Nazım Türknas, spor spikerleri, köşe yazarları ve birçok futbolsever katıldı. Bu lansmanla birlikte Esenler’de sporun ve futbolun önemi bir kez daha vurgulandı.

 

"ESAS BAŞARI SPORDA AÇTIĞIMIZ KAPILARDA"

Lansmanda konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler’in genç nüfusa sahip bir ilçe olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu: 

“Esenler’de 120 bin genç var. Bu genç nüfusun şehre entegre olması, diyalog kurması çok önemli. 2009 yılında Esenler, suç işleme oranında ilk üçteydi, ancak şu anda İstanbul’da en az suç işlenen üç ilçeden biri. Bu başarı sadece mekânsal dönüşümle değil, kültür, sanat ve spor alanlarında açtığımız kapılarla sağlandı."

 

“SPORUN DAYANIŞMASI VE MOTİVASYONU”

Göksu, Esenler Sokak Ligi ile ilgili olarak, "Bu ligde yüzlerce çocuğumuz top koşturacak ve aynı heyecanı paylaşacaklar. Sporun getirdiği disiplin ve heyecan ile başarı elde edecekler" diyerek, ligde mücadele edecek gençlerin şehrin dayanışmasını göstereceklerini söyledi.

 

"SPOR GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUYOR"

Spor yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar, Esenler’de suç oranlarının azalmasının altını çizerek, "Sayın başkanı kutluyorum, spor gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutar" dedi. Çakar, gençlerin spora yönlendirilmesinin, onları sigara ve kötü alışkanlıklardan koruduğunu vurguladı.

 

"RUHLARA DOKUNAN BİR LİDER"

Ünlü spor spikeri Emre Tilev ise, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’yu tebrik ederek, "Tevfik Bey gençlerin ruhuna dokunmuş, bu yüzden iyi bir lider" ifadelerini kullandı. Tilev, Esenler Sokak Ligi’nin gençlere büyük katkı sağlayacağını belirtti.

 

“ESKİ ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI”

Eski futbol spikeri Sabri Ugan, Esenler Sokak Ligi’nin tanıtım afişini gördüğünde Şampiyonlar Ligi zamanlarını hatırladığını ifade etti. Ugan, "Bu heyecanı görünce yeniden maç anlatma isteği doğdu" diyerek turnuvanın önemine dikkat çekti.

 

“64 TAKIM, BÜYÜK HEYECAN”

Tanıtım ve konuşmaların ardından, kura çekimi yapılarak 64 takımın eşleşmeleri belirlendi. Organizasyonun eleme usulü başlayacağı ve son 16 takımın lig usulü ile devam edeceği duyuruldu.

 

“SOKAK FUTBOLU İLE KARDEŞLİK İKLİMİ”

 

Esenler Sokak Ligi, gençleri spora teşvik etmenin yanı sıra, eski sokak kültürünü canlandırmayı amaçlıyor. Turnuva, Esenler’in sokaklarını yeniden “Bizim Sokak” haline getirmeyi hedefliyor. Maçlar üç ay boyunca sürecek ve kamera ile kayıt altına alınarak esenlersokakligi.com üzerinden futbolseverlerle paylaşılacak.

Haber: Mehmet Ünal


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.