Tarih: 15.11.2023 01:00 193

Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103'üncü Yıl Dönümü Dolayısıyla Kutlama Töreni Düzenlendi

Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103'üncü Yıl Dönümü Dolayısıyla Kutlama Töreni Düzenlendi

Iğdır’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 103
Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan program, Zübeyde Hanım Bulvarı’ndaki kutlama töreniyle devam etti.
Zübeyde Hanım Bulvarı’ndaki kutlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması, İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunması, Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Öcal’ın konuşması, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine binaen şiirlerin okunması ile devam etti.
Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Ülkü Öcal, konuşmasında Iğdır’ın zorlu şartlar sonrasında kurtuluşa erdiğini belirtti. Başkan Yardımcısı Öcal, "Aziz milletimiz şanlı tarihinin her döneminde bağımsızlığı tehlike altına girdiğinde büyük bir kahramanlık ve cesaret örneği göstermiştir. Milli mücadele döneminde bu kahramanlık örneğinin gösterildiği illerimizden biriside güzide Iğdır şehrimizdir." dedi.
Halk oyunları ekiplerinin kafkas ve halay gösterileriyle süren kutlama töreni, sözleri Kerim Yaycılı'ya bestesi Nazım Ülgen'e ait olan Iğdır Marşı öğrenciler tarafından ilk kez seslendirildi.

Iğdır,Iğdır Belediyesi
belediye365.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.