YAŞAM 10.04.2023 11:15:00 235 0

İlk Kazma Vuruldu

Kentin 30 yıllık kanayan yarası Balbey’de ilk kazmayı vurdu. Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabı kapsamında tescilli olmayan binaların yıkımına başlandı.

İlk Kazma Vuruldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin 30 yıllık kanayan yarası Balbey’de ilk kazmayı vurdu. Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabı kapsamında tescilli olmayan binaların yıkımına başlandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kentin en önemli sorunlarından birini daha çözüyor. 30 yıldır Antalya’nın kanayan yarası haline gelen Balbey Mahallesi sorunu nihayet sona eriyor. Büyükşehir Belediyesi, mahalle halkıyla uzlaşı ve inşaat sözleşmelerin imzalanmasının ardından Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabı inşaatında ilk kazmayı vurdu. Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE tarafından yürütülen projede tescilli olmayan yapıların yıkımına başlandı. Proje kapsamında tescilli yapıların restorasyonu yapılacak, tescilli olmayan yapılar ise yıkılacak. Balbey Kentsel Yenileme Projesi 1. Etabı hızlı bir şekilde tamamlanacak.

İlk Yıkım Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Süleyman Kocabaş, proje kapsamında ilk yıkımın bugün başladığını belirterek, şu bilgileri verdi: “Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında alanda bir fiil çalışmaktayız. 2015 yılında Balbey Mahallesi, Kentsel Yenileme alanı ilan edilmişti. Başkanımız Muhittin Böcek’in destekleriyle, Sivil Toplum Kuruluşları, dernekler ve teknik ekip ile birlikte planlama çalışmalarına yeniden başlanmıştı. Bu planlama çalışmaları tamamlandıktan sonra Kültür Turizm Bakanlığı Koruma Bölge Kurulu ve Büyükşehir Belediyesi Meclisince planlar onaylandı. Ardından mimari projeleri vatandaşlarımıza anlatarak uzlaşı çalışmaları tamamlandı. Vatandaşlarımızla noter onaylı inşaat sözleşmeleri yapıldı. Sözleşmeler tamamlandıktan sonra alan içerisinde Belediyemizin iştiraki şirketi olan ANTEPE ile protokol imzalanarak inşaat çalışmalarına başladık. İlk yıkım bugün yapılıyor. Alan içerisinde harabeye dönmüş, köhneleşmiş, işgale uğramış yapılar da vardı. Nihayetinde güzel bir Balbey Projesi hedefliyoruz.”

Gözlerime İnanamıyorum

Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu da projenin başlamasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Gerçekten gözlerime inanamıyorum. Her zaman ilk kazma vurulmadan ben inanmam derdim. Bu süreç gerçekten uzundu ve bir yılan hikayesine dönmüştü. 1990’lı yıllarda Kaleiçi ve Kalekapısı ile birlikte mahallemiz sit alanına alınmıştı. O zamandan bu yana burada kalan vatandaşlar çok zorluk çekiyordu. Senelerdir bu sıkıntıyı çekiyorduk. Etap etap gerçekleşecek bu projede vatandaşlarımız hak kaybına uğramadan değerlerine kavuşacak. Mahalle sakinlerimiz adına da Başkanımız Muhittin Böcek’e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Kazma Vuruldu

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.