Tarih: 24.06.2024 14:36

İmamoğlu Ada Sakinlerinin Hedefinde

Facebook Twitter Linked-in

 

İBB tarafından Adalar'a gönderilen elektrikli minibüsler protestolara neden oldu. Ada sakinlerinin araçlara "Azmanbüs" adını vermişlerdi. Ada sakinleri araçların kaldırılması için çağrıda bulunurken İmamoğlu'ndan günler sonra açıklama geldi. Ekrem İmamoğlu "Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkân yok. Şu anda hizmete sunduğumuz araçlar Roma gibi tarihi şehirlerin tarihi bölgelerinde kullanılan araçlardır" dedi.

 

Adalar'a gönderilen 20 kişilik elektrikli minibüslere tepki dinmiyor. Bölgenin SİT alanı ve 'Yaya Bölgesi' olduğunu belirten ada sakinleri  minibüslerin kaldırılması için eylemlerini sürdürüyor.

 Eylemlerini devam ettiren vatandaşların "Bu inadından bir an önce vazgeç" çağrısında bulundukları İmamoğlu konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

'Metro İstanbul Bröve Töreni'nde konuşan İmamoğlu, Adalar'daki "Azmanbüs" eylemleriyle ilgili olarak "Adalar halkıyla olan üst seviyedeki samimi diyaloğumuza zarar getirecek hiçbir davranışta ne ben ne de bir çalışma arkadaşımız bulunmaz, bulunamaz.Gelişen olayları kötü yorumlayan, bunları başka türlü yorumlamaya çalışan, halkın bu duygularını sömürmeye çalışan yayınları gülerek izliyorum. Zira bizim siyaset anlayışımızda, tepkiyi gönderen insanlara saygı duymak en önemli tavrımızdır.” Dedi.

 

İMAMOĞLU “ADALAR TOPLU TAŞIMASIZ OLMAZ”

Adalar toplu taşımasız olmaz diyen İmamoğlu, “Ben Adalar halkının tepkisini duyuyorum ve hissediyorum. Faytonları kaldırdıktan sonra oradaki toplu taşımayı sağlama mecburiyetimizin olduğunu, Adalar toplu taşımasız olmaz. Daha farklı bir dizaynla lisanslanabilir bir aracın üretimi konusunda çalışmalarımız sürüyor ama şu anda böyle bir imkân yok. Şu anda hizmete sunduğumuz araçlar Roma gibi tarihi şehirlerin tarihi bölgelerinde kullanılan araçlardır." İfadelerini kullandı

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —