Tarih: 16.06.2022 16:55

İmamoğlu, İstanbul'u Almak Yetmedi! Ankara'yı Teslim Alacağız..!

Büyükçekmece'de alt yapı sorunlarına çözmeye yönelik yapılan yenileme çalışmalar çerçevesinde Avrupa Bölgesi 5'inci Kısım Müteferrik Atık Su, Yağmur Suyu Kanalı ve Dere Islahı İnşaatı temeli atıldı.

İmamoğlu, İstanbul

İmamoğlu, İstanbul'u Almak Yetmedi! Ankara'yı Teslim Alacağız..!

 

Büyükçekmece'de alt yapı sorunlarına çözmeye yönelik yapılan yenileme çalışmalar çerçevesinde Avrupa Bölgesi 5'inci Kısım Müteferrik Atık Su, Yağmur Suyu Kanalı ve Dere Islahı İnşaatı temeli atıldı.

 

 

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 25 yıldır Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan ambargo altında Büyükçekmece’ye hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesiyle birlikte Büyükçekmece Büyükşehir gördü” ifadesini kullandı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Bölgesi 5. Kısım Müteferrik Atık Su, Yağmur Suyu Kanalı ve Dere Islahı İnşaatı Büyükçekmece’de düzenlenen temel atma töreni ile başladı. Proje tamamlandığında Büyükçekmece ilçesinin Dizdariye, Güzelce, Bahçelievler, Ulus, Pınartepe ve Muratçeşme mahallelerinde su baskınlarının önüne geçilmiş olacak. Temel atma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Dayanışma içinde, eşit hizmet”

 

İSKİ Genel Müdürü Basa’nın projeye ilişkin olarak verdiği teknik bilgilerin ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Burada İstanbul’da, Büyükçekmece’de çok değerli bir hizmetin başlangıcındayız. Aynı hizmeti İstanbul’un her noktasında yapıyoruz. Şehrin birçok noktasında her yağmurda 21. Yüzyılda dünya kenti İstanbul’a yakışmayan görüntüleri yaşadığımızı biliyoruz. Geçmişte sadece şahitlik etmedik. Aynı zamanda ne yazık ki can kaybı yaşadık.  Mal kaybı yaşadık. Bu bakımdan İstanbul’ a göreve gelir gelmez İSKİ yönetimiyle beraber konuların başında bu görüntüyü nasıl bertaraf ederiz dedik.  100’e yakın noktada sel noktası tespit ettik. Tamamında girişim yapma konusunda kararlar aldık. Şehrin birçok atık su yağmur suyu kanalları gibi iyileştirme için ciddi kaynak ayırıyoruz. Özellikle dere yataklarını İstanbul için avantaja dönüştürmek için ciddi adımlar attık. Büyükçekmece’de yıllardır çözülmeyen başkanımızın da anlattığı gibi dere ıslahlarını hemen hemen bitirdik. Biz kordonu Beylikdüzü Marinası’ndan Kumburgaz’ın ötesine kadar İstanbul’un 35 kilometresini vatandaşın yürüdüğü Avrupa’nın konuştuğu sahil şeridi haline getirme komsunda adımlara başladık. Bugün yine altyapı konusunda atık suyu ve yağmur suyu ile ilgili yatırımımızı yaparak 415 milyon liralık yatırımla İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde altyapı yapmaya devam edeceğiz. Dayanışma içerisinde çalışmayı, eşit hizmeti sürdürmenin anlamlı ve doğru olduğunu dile getirdik. Buna devam edeceğiz.’’

 

“Proje tamamlandığında su baskınları son bulacak”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 25 yıl boyunca Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan ambargo altında Büyükçekmece’ye hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun seçilmesiyle birlikte Büyükçekmece Büyükşehir gördü” ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan “Avrupa Bölgesi 5'inci Kısım Müteferrik Atık Su, Yağmur Suyu Kanalı ve Dere Islahı Projesi” hakkında bir açıklama yapan Başkan Akgün şunları söyledi: “Burası Mimarsinan Köprüsü’nün, tarihi eserlerin bulunmuş olduğu Büyükçekmece’nin kalbi, merkezi. Tarihi İpek Yolu’nun geçmiş olduğu nokta. 3 bin yıllık şehrin kurulduğu nokta. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ekrem İmamoğlu’nun başlatmış olduğu bu altyapı olmazsa bundan sonra da büyük yağmurlarda su taşkınları devam edecek. Büyükçekmece’deki bu büyük problem devam edecektir. Her ilçeye eşit davranan, eşit hizmet yapmaya çalışan Ekrem İmamoğlu Başkanı’mız talimat verdi. Büyükçekmece Dizdariye Mahallesi, 19 Mayıs Mahallesi merkezdeki su taşkınları bu imalatın 3,4 ay içerisinde bitmesiyle tarihe karışacaktır. 1994’de bizim Büyükçekmece Belediyesi olarak yapmış olduğumuz hizmetler artık vadesini doldurdu. İSKİ yapmadığı için 1994 yılında Büyükçekmece Belediyesi olarak biz yapmak zorunda kaldık. Teknolojik imkanlar o gün o kadardı.  İmkanlarımız yeterli değildi. O devrini tamamladığı için gelişen, büyüyen Büyükçekmece’de yapılaşma da artınca su taşkınları başladı bu deniz seviyesindeki alanlarda. Artık bundan sonra 4 ayrı noktadan şehir merkezinin, 19 Mayıs Mahallesinin, Dizdariye Mahallesinin yağmur sularını Büyükçekmece Mimarsinan Köprüsü’nün oradan Büyükçekmece Gölü’ne göl ile denizin birleştiği kanala akıtıyoruz. Büyük bir hizmet olarak görüyoruz. Emeği geçen ve geçecek olan hem Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ekrem İmamoğlu’na hem de İSKİ Genel Müdürümüz ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum halkımız adına.’’

 

 

 


Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

RİSKSİZ İSTANBUL İÇİN MURAT KURUM‘U SEÇİN…

Seçer, Amatör Spor Kulüpleri İle Bir Araya Geldi


Cumhur İttifakı’ndan Çakır’a Çağrı: “Tüm Kadınlardan Özür Dile”

MİCHAELA ASTRO BU AŞKA YILDIZLARDAN İZİN YOK

VATANSEVER, DÜNYANIN BANA İHTİYACI VAR...

Helvacıoğlu, Paşayiğit Mahallesi sakinleriyle buluştu

ADD'den Erol'a Sıcak Karşılama

YILMAZ: “HİZMETLERİMİZ HERKES İÇİNDİR”

KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!

Muharrem Yıldız, ‘Artık Sıra Bize Geldi’ (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Çalık’tan Engelsiz Yaşam Merkezi

Dolar yeniden 32 TL'nin üstünde

Başkan Büyükkılıç’a “AVM” ziyaretinde gençlerden yoğun ilgi

SGM sakuralar eşliğinde bir bahar rüyasına davet ediyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 20. Hafta sonuçları

İpsala’da 1085 tarihi eser ele geçirildi

İstanbul Üsküdar'da Demokrat'tan AK Parti'ye 600 katılım

Erdoğan’dan Geçmiş olsun telefonu

Trump’ın olası zaferi, Filistin’i daha güç bir duruma sokabilir

Karbon ayak izini azaltmamanın yıllık maliyeti 3.3 milyar Euro

Metin'den Mezbaha Projesi inşaatında inceleme

Edirne Amatör Liglerde haftanın sonuçları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.