Tarih: 06.07.2023 14:23

İZMİT BELEDİYESİNDEN ‘BELEDİYE HAVUZUNA ZAM GELDİ” HABERİNE AÇIKLAMA

Facebook Twitter Linked-in

“Kurs Ücretleri Özel Spor Kulüplerine Ait”

İzmit Belediyesi Kocaeli Barış Gazetesi’nde “Belediye Havuzuna Zam Geldi” Haberiyle İlgili yaptığı açıklamada, kurs ücretlerinin havuzu kullanan özel spor kulüpleri tarafından alındığını ifade ederek, “Bu kursların ücreti kesinlikle İzmit Belediyesi tarafından alınmamaktadır” ifadelerine yer verdi

İzmit Belediyesi Kocaeli Barış Gazetesi’nde “Belediye Havuzuna Zam Geldi” Haberiyle İlgili açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “ Görselde de görüleceği üzere İzmit Belediyesi Yüzme kursları tamamen ücretsiz olarak verilmektedir. Dolayısıyla ardı arkası kesilmeyen olumsuz algı oluşturan haberler de bir kez daha deşifre olmuştur.

Havuzu Spor Kulüpleri Kullanıyor

İzmit Belediyesi olarak spor kulüplerine destek olmak amaçlı tüm spor alanlarımızı Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ve federasyonlara bağlı futbol, yüzme, basketbol gibi birçok spor kulübüne kullandırıyoruz.  İzmit Belediyesi Yüzme Havuzu’nu da kentimizde faaliyet gösteren 5 spor kulübü de kullanmakta olup, havuzumuzun kulvarları İzmit Belediyesinin kullanmadığı saatlerde bu spor kulüpleri tarafından değerlendirilmektedir.

“Kurs Ücreti İzmit Belediyesi Tarafından Alınmıyor”

Söz konusu haberde ise zammın sanki İzmit Belediyesi tarafından yapıldığı algısı oluşturulmaya çalışılsa da;  Bu kursların ücreti kesinlikle İzmit Belediyesi tarafından alınmamaktadır.  İzmit Belediyesi Yüzme Havuzumuzda; Temmuz ve Ağustos aylarında, kayıtları alınan toplamda 7 ile 12 yaş arasındaki 1050 evladımıza belediye bünyemizde ücretsiz yüzme eğitimi verilecektir.

“Fiyat Tarifesi Özel Kulüplere Aittir”

Haberde bahsedilen ücretler Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Spor İl Müdürlüğünün fiyat tarifesi üzerinden özel kulüpler tarafından alınmaktadır. Bu konuda belediye olarak bizlerin kulüplere müdahale yetkisi bulunmamaktadır.  Kulüpleri tercih eden aileler ve öğrenciler bizim sorumluluğumuzda değildir. İzmit Belediyesine ait olan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi kapsamında halkımıza açılan kurslar ise tamamen ücretsizdir!  Değerli kamuoyunun bilgisine önemle sunulur.”


Kocaeli,İzmit Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —