Kocaeli'de Afet İşleri personeline ilk yardım eğitimi

Kocaeli'de Afet İşleri personeline ilk yardım eğitimi

EĞİTİM 20.10.2024 13:02:06 0
Kocaeli
Haberi Sesli Oku

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle personele “Afetlerde İlk Yardım” eğitimi verildi

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde kaza, olası doğal afet ve acil durumlarda ilk müdahaleyi yapabilme kabiliyeti kazandırmak için personele yönelik ilk yardım eğitimleri devam ediyor.

Bu kapsamda Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle personele “Afetlerde İlk Yardım” eğitimi verildi. Katılımcılara 4 saatlik eğitimin sonunda Afet İşleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım ile eğitmenler Kevser Uysal ve Neslihan Genç tarafından belgeleri verildi.

UYGULAMALI HEMLİCK MANEVRASI

İki aşamalı olarak düzenlenen eğitim 4 saat sürdü. Eğitim, olay yeri değerlendirmesiyle başlayıp yaralıya öncelikli müdahale, kanama durdurma, kırık çıkık ve burkulmalarda nasıl uygulama yapılacağı teorik olarak anlatıldı.  Ayrıca yaralanmalar, zehirlenmeler, göğüs ağrısı, bayılma, koma, epilepsi, şok durumlarında verilen pozisyonlar, tıkanma vakalarına müdahaleler (hemlick manevrası) uygulamalı olarak gösterildi.  Kısa bir tatbikatla 3 farklı senaryoda, ilk yardım, sedye üzerine hasta alma ve taşıma yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’nün eğitim hizmetleri birimi tarafından düzenlenen program kapsamında Afet İşleri Dairesi Başkanlığı personeline ilk yardımın temel kavramları; dikkat edilecek noktalar, kanamalar, yaralanmalar, kırık çıkık ve burkulmalar, bayılma ve koma müdahaleleri, kazazede taşıma ve nakil usulleri gibi birçok konuda eğitim verildi. Eğitimlerle personele ilk yardımla ilgili beceri kazanılması ve ilk yardım bilincinin artırılması hedeflendi.

Haber Kaynak : İGFA

MSB'den Sert Yanıt Geldi

İmamoğlu'ndan Yol Arkadaşlarına Destek Mesajı

Silivri'de Büyük Demokrasi Buluşması İçin Çağrı

23 Yıllık Mücadele Meyvesini Verdi

Türkiye'de "Terörsüz" Bir Gelecek İçin Büyük Adımlar Atılıyor

Erdoğan’dan Kritik Dörtlü Görüşme

Geylan’dan Devlet Bahçeli’ye Ziyaret

Türkgenç’ten Birlik ve Vefa Buluşması

Siyasi Hesaplara Karşı Buradayız

Kulisler Hareketlendi, Yeni Dönemin Ayak Sesleri Geliyor!

Siyasette Hizmet Üretiyoruz

Bu Ülkeyi Sırtlayanlar İflasa Sürükleniyor

Gazze İçin Ortak Çaba

İrademize Sahip Çıkıyoruz

Daha Da Güçleniyor


Yesevi Arama Kurtarma (YAK) Ekipleri Bölge Toplantısı Yapıldı

"47 İLDE DEAŞ’A DARBE"

TCG Akçakoca Enez’de Halkla Buluştu

4. ESENLER GENÇLİK GÜNLERİ COŞKUYLA BAŞLADI!

Yazar Nurullah Genç Esenyurtlularla Buluştu

Esenyurt’ta Engeller İstihdama Engel Değil: ESBİM’den Engelli Vatandaşlara İş Fırsatı

Küçükçekmece Belediyesi Bi’mola Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Bahar Şenliği Düzenledi

19 Mayıs Coşkusu Gabar Dağı’nda Zirve Yaptı

19 Mayıs Coşkusu Kocaeli’nin Ulaşım Araçlarına Taşındı

Malta Büyükelçisi Erdeniz Şen Hayatını Kaybetti

"Geleceğin Mimarı Gençlerimizin Bayramı Kutlu Olsun!"

Zam Umudu Artıyor

Okulda Değil Kabusta Gibi Yaşadılar

İlk Adımın Işığında, Geleceğe Yürüyoruz

Rüzgar Enerjisi Türkiye’nin Enerji Haritasında Kilit Rol Oynuyor

"Gençliğimize Güveniyor, Geleceğimizi Onlarla İnşa Ediyoruz"

Ev Kadınları İçin Sosyal Güvence Düzenlemesi

Gençlerimiz Türkiye Yüzyılı’nın Temeli Olacak

Rüzgar Enerjisi Türkiye’nin Enerji Haritasında Kilit Rol Oynuyor

Türkiye İle Mısır Arasında Tarihi Enerji Anlaşması

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.