Kuşaklara Aktarılacak Bir Sanıca
177 bin ortağımız var, onların sorumluluklarını omuzumuzda hissediyoruz. Açıldığımız günden itibaren Allaha şükürler olsun her gün tavan yaparak geldik, şirketimize ilgi yüksek buda bizim gurur kaynağımız
Geçtiğimiz günlerde halka arz edilen Sanıca Holding yönetim kurulu Ali Fatınoğlu; Sanıca ile ilgili merak edilenler hakkında gazetemiz imtiyaz sahibi ve genel yayın yönetmeni Nezir Karayün’e bilgi verdi. Fatinoğlu, Sanıca aile şirketiyle beli bir seviyeye geldikten sonra globalleşmek ve dünya şirketi olmak için on üç ürünümüz var seksen küsur ülkeye ihracat malzeme gönderiyoruz bunun daha gelişe bilmesi, kurumsallaşma mecburiyeti vardır. Kurumsallaşmak içinde bütün olay sermaye piyasası kurulu bir yapının içinde bulunmaktır. Bu yüzden dünya çapında bir marka olmak için borsaya açıldık, buradan gelen sermayeyi dışarı çıkarmadık sermaye olarak koyduk yani şirketin büyüme hamlelerinde, kullanıyoruz.
Tartışmaya Açık Değil
Fatinoğlu, Firmalarımızın nesillere aktarılması gerekiyor, bazı ikinci veya üçüncü kuşak çalışmak isteye veya istemeye bilir, biz her iki tarafında hakkını koruyor, çalışmak isteyen kişilerin yönetim kurulu, icra kurumu yerlerde görev alarak ,maaş da alınıyor, hakları resmi olarak belirlenmiş kurallar dahilin de gerçekleşip, Çalışmayan kişinin de şirkete güveniyle ilgili hesaplar kurumla bağımsız denetimler tarafından her şey kurallar doğrultusunda denetlenir, rakamlar ortaya çıkarılıp, şüpheye düşünülmeden herkesin güveni sağlanmış oluyor. Ortaklardan biri devam etmeyip hissesini satmak istediğinde, şirketler bölünmeye gidip, şirketin sermayesinden bir kısım kopuyor, sermaye piyasasına tabi olunduğunda kurumun, şirketin değeri nedir, tartışmaya gerek yok çünkü borsada şirketin rakamı var böylece şirketin değeri tartışmaya açık değil.
177 Bin Ortak
Şirketten ayrılmak isteyen kişi gidip borsada hissesini satar ve kimseyle bir rakamsal bir sürtüşmeye yer vermez. Şirketin sermayesinden de bir ayrılma durumu olamaz. Bugün bizim için geçerli değil ama bizden sonraki kuşaklarda ya da nesillerimizde böyle bir durum olduğunda Sanıca’nın çalışmasını, organizasyonu için sermaye piyasası kurumuna tabi olarak borsayla kurumsallaşmasını ve ortaklık çalışması gelecekte çıkabilecek krizlerin önüne geçebilmek için alt yapısını oluşturduk halkımızda 177 bin kişi hisse alarak ortak oldu. Artık 177 bin tane ortağımız var, onların sorumluluklarını omuzumuzda hissediyoruz, açıldığımız günden itibaren Allaha şükürler olsun her gün tavan yaparak geldik, şirketimize ilgi yüksek buda bizim gurur kaynağımız.
1982 yılında temelleri atılan SANICA, Türkiye’nin ilk Akrilik Küvet Üreticisidir.
Şirket aynı zamanda Banyo ve Spa Grubu, Rezervuar Grubu, Isı ve Tesisat Grubu, Kombi Grubu, Alt yapı ve Üst yapı Boru Grubu, Cam Grubu, Elektrikli Forklift ve İstif Makineleri Grubu olmak üzere toplam 7 Ana Grupta faaliyetlerine devam etmektedir.
Ürünlerini 50’den fazla ülkeye ihraç eden SANICA, Avrupa’nın en büyük 5 küvet üreticisinden biridir. Şirket üretimlerini ise 2 ülkede ve 7 tesiste gerçekleştirmektedir. SANICA markası bir FATİNOĞLU HOLDİNG kuruluşudur.
Sanıca Isı Halka Arz Hakkında
Sanıca Isı’nın artırılacak 35.000.000 TL ve mevcut ortaklardan Ali Fatinoğlu’nun sahip olduğu 1.500.000 TL, Uğur Fatinoğlu’nun sahip olduğu 1.750.000 TL ve Emre Fatinoğlu’nun sahip olduğu 1.750.000 TL olmak üzere 40.0000.000 TL nominal değerli payları halka arz edildi.
Halka arz 20,03 TL sabit fiyattan gerçekleştirilecek olup, 35.000.000 TL nominal değerli payların sermaye artırımı, 5.000.000 TL nominal değerli payların ortak satışı yoluyla halka arz edilmesi sonucu halka açıklık oranı %29,6 olacaktır.
Sanıca Isı halka arzının büyüklüğü 801,2 milyon TL olarak açıklandı. Sanıca Isı halka arzının büyüklüğü 801,2 milyon TL olarak açıklandı.