Tarih: 14.12.2023 13:28

Mamak Belediyesi’nden Kırsal Kalkınma Hamlesi

Facebook Twitter Linked-in


Çiftçi dostu, tarıma ve üretime her zaman destek veren Mamak Belediyesi, yeni kırsal kalkınma planını lansman ve özel bir sergi ile tanıttı.

Ankara’nın metropolitan ilçelerinden biri olan ancak kırsal mahalleleriyle tarım ve üretim noktasında açık bir ilçe olan Mamak’ta çiftçiler, belediye desteklerinden sonuna kadar faydalanıyor. Mamak Belediyesi, tarımsal projeler ve hayata geçirdiği destek hizmetlerle Mamaklı çiftçilerin yüzünü güldürüyor.

Mamak Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, yapılan çalışmaları bir adım öteye taşıdı ve “Mamak Sürdürülebilir ve Yerel Kırsal Kalkınma Stratejisi”ni açıkladı.

Musiki Muallim Mektebi’nde düzenlenen Mamak Sürdürülebilir ve Yerel Kırsal Kalkınma Stratejisi Lansmanına, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin ev sahipliğinde Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emine Doğrukök, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Başkanı Dr. Ahmet Abdullah Antalyalı, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Emin Karaman, Mamak İlçe Tarım Müdürü Alper Dündar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Genel Müdürü Adem Dinç, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve çiftçiler katıldı.

Programda konuşan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediyesi’nin 4 yıllık kırsal kalkınma planını açıkladı.  Başkan Murat Köse, “Kırsal bölgelerde tarım eğitimlerle desteklenip özellikle iklim krizi ekseninde ekolojik tarım ve hayvancılık uygulamalarının yaygınlaştırılması anlamında gerekli çalışmaları yapacak, kırsal alanlarımızdaki ekolojik ve rekreasyonel  potansiyelin geliştirilerek kırsal turizm bölgelerinin oluşturulması, kırsal inovasyonun ve dijital dönüşüme destek verilmesi, tarımsal odaklı teşviklerin yapılması, sürdürülebilir şehir ve kır ilişkisinin gelişmesini, kırsal arıcılık okulunun geliştirilmesini önemsiyoruz. Bu konularda oluşturduğumuz yeni strateji ve hedeflerle 2028 yılına kadar kapsamlı bir şekilde bu amaçların uygulanmasını ve süreçleri takip edeceğiz” dedi.

Mamak Sürdürülebilir ve Yerel Kırsal Kalkınma Stratejisi kapsamında “Mamak’taki Kırsal Kalkınma ve Aile Çiftliği, Mamak Ekolojisi ve Doğal Çözümler, Mamak’ta Ekoturizm ve Doğal Kaynaklar” konularında paneller düzenlendi. Kırsal kalkınma ve tarım konusunda birbirinden önemli isimler, fikirlerini beyan etti; ilgili konular üzerine görüşler paylaşıldı.

Lansmana katılan protokol üyeleri, Musiki Muallim Mektebi sergi salonunda Türkiye Yüzyılı’nda Mamak’ta Kırsal Kalkınma sergisinin açılışını gerçekleştirdi. 24 Aralık’a kadar açık kalacak sergiyi gezen protokol üyeleri, Mamak Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler, verilen teşvik ve destekler konusunda bilgilendirildi. 
Ankara,Mamak Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —