Tarih: 21.09.2023 11:12 80

Manisa’da Ahilik Haftası Kutlandı

Manisa’da Ahilik Haftası Kutlandı

Manisa’da Ahilik Haftası Kutlandı

Ahilik Haftası kapsamında Bedesten Salonu’nda temsili şed kuşatma ve yılın ahisi ödül töreni düzenlendi. Programa; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü de katıldı.

36. Ahilik Haftası kutlamaları, tüm Türkiye’de olduğu gibi Manisa’da da gerçekleştirildi. Kutlama programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na Başkan Hasan Geriter tarafından Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı’nın çelengi sunuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ergün Aksoy, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Daire Başkanlarının katıldığı program kortej ile devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan geleneksel kortej yürüyüşü Hükümet Konağı, Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Manolya Meydanı (15 Temmuz Demokrasi Meydanı), Dr. Sadık Ahmet Caddesi, Çarşı Bulvarı’nın ardından Bedesten’e kadar sürdü. Bedesten Salonu’nda temsili şed kuşatma ve yılın ahisi ödül töreni düzenlendi.

Açılış Konuşmaları Yapıldı

Bedesten Salonu’nda temsili şed kuşatma ve yılın ahisi ödül törenine; Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, siyasi partilerin temsilcileri, esnaflar ve konuklar katıldı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmaları yapıldı. Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter yaptı. Geriter, 36. Ahilik Kültürü Haftasının ülkemiz ve tüm esnaf ve sanatkârlar için hayırlara vesile olmasını diledi. Geriter’in ardından konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de, mesleki eğitimlerin önemine değindi. Manisa Milletvekili Murat Baybatur’un konuşmasının ardından son olarak konuşan Manisa Valisi Enver Ünlü, de Ahilik Haftasını kutladı.

Şed Kuşatma Töreni Yapıldı

Konuşmaların ardından Şehzadeler Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından temsili şed kuşatma gösterisi gerçekleşti. Temsili şed kuşatmanın ardından, yılın çırağı, yılın kalfası ve yılın ahisi seçildi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Yılın Çırağı seçilen Rafet Altıparmak’a ödül ve beratını takdim etti. Halen Manisa Ayakkabıcılar Esnaf Odası’nın kayıtlı aktif üyelerinden olan Şakir Sabancıoğlu, yılın ahisi seçildi. Şakir Sabancıoğlu’na Manisa Valisi Enver Ünlü ve MESOB Başkanı Hasan Geriter tarafından şed kuşatıldı ve yılın ahisi beratı takdim edildi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından kutlama programı sona erdi. 


Manisa,Manisa Belediyesi
belediye365.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.