YAŞAM 10.01.2025 14:35:52 308 0

Manisa'da engelleri aşan betimlemeli belgesel gösterimi

Manisa'da engelleri aşan betimlemeli belgesel gösterimi

Manisa

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda görme ve işitme engelli bireylere yönelik betimlemeli belgesel gösterimi gerçekleştirdi.

MANİSA (İGFA) - Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi ile Herkes için Turizm Derneği iş birliğiyle Kültür Merkezi Lale Salonu’nda yapılan gösterimde sesli betimleme ve işaret dili çevirisi ile tam erişilebilir şekilde hazırlanan “Efes’ten Bergama’ya” adlı belgesel engelli vatandaşlarla buluştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği engelsiz etkinliklerle toplumun tüm kesimlerinin kültürel hayata katımını destekliyor. Bu kapsamda Büyükşehir, 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’nda anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı katkılarıyla Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen “Efes’ten Bergama’ya” erişilebilir belgesel gösterimi, Altı Nokta Körler Derneği Manisa Şubesi ve Herkes İçin Turizm Derneği iş birliğiyle düzenlendi.

Efes ve Pergamon Anlatıldı

Gösterimde, İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti ve Bergama’daki Pergamon Antik Kenti’ne dair tarihi bilgiler sunularak, engelli bireylerin bu antik kentlere yaptığı yolculuk hikayesi anlatıldı. Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik hazırlanan belgesel, antik dünyanın büyüleyici atmosferini katılımcılara hissettirdi.

Manisa’da yaşayan engelli bireyler ve çocukların ilgi gösterdiği sesli betimleme ve işaret dili çevirisi ile tam erişilebilir gösterim toplumun tüm kesimlerinin kültürel mirasımıza daha yakından tanıklık etmesini sağladı.


Haber Kaynak : filashaber.com

Hüseyin Baş'tan Özdağ'a destek ziyareti

İYİ Parti'den istifa eden Kürşad Zorlu resmen AK Parti'de

Kartalkaya'daki yangından etkilenenlere 'Aile'den psikolojik destek

Bolu Kartalkaya faciası için 1 günlük milli yas ilan edildi!

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ tutuklandı

AK Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç: 'Terörsüz Türkiye’ süreci iyiye gidiyor

Çoban, İle Esenyurt’ta Yeni Dönem

Bahçeli'den 'boks eldivenli' poz!

Bahçeli: Terörsüz Türkiye çatısı kurulacaktır

Levent Özkan İle Yeni Dönem...

Ömer Çolak, Güven Tazeledi... ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

Özdemir’den Togay Çoban’a Destek Mesajı

Eröz, Bayrağı, Doğru’ya Teslim Etti…

Kacır’dan Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi

Özkan, Çatalca İçin Hayallerimiz Var…


Zam ve tazminatlara ilişkin kararda değişiklik

Ticaret'ten yeni damping önlemleri

Çekte bankaların ödeme zorunluluğu 12 bin 650 TL'ye çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Baş'a 500 bin liralık manevi tazminat

Kamu ihalelerinde limitler güncellendi

Bakan Işıkhan Konya'da ziyaretlerde bulundu

Gara'da 2 terörist etkisiz!

EPDK'nın öngörüsü 'Resmi'leşti!

Sakarya’nın dev adamları Konya Gelişim’i konuk ediyor

Bakan Kacır Konya Selçuklu Belediyesi'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz Başkan Altay'ı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar tüm konutlar teslim edilecek

Kocaeli İzmit'te dönem sonu sergisi 27 Ocak’ta

Bakan Tekin miniklerin etkinliklerine katıldı

SGK: Dul maaşını hem kadınlar, hem de erkekler alabilir!

2024'te 12 milyar dolarlık 'serbest' ihracat

Kayseri Talas Belediyespor yine şampiyon

Zincir marketler 'denge ' bozuyor

Ulusal Vefa Programı’na 3,8 milyar lira

Yerel Basının Güçlenmesi İçin Arnavutköy’de Önemli Adımlar Atıldı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.