GÜNCEL 23.09.2023 09:07:42 128 0

Meral Seçer, Üretici Kadınları Atölyelerinde Ziyaret Ediyor

Meral Seçer, Üretici Kadınları Atölyelerinde Ziyaret Ediyor

Meral Seçer, Üretici Kadınları Atölyelerinde Ziyaret Ediyor

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği üretici kadınları, satış noktalarında ziyaret ediyor. O kadınlardan biri de, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Üretici Kadın Stantları’ ile hayatı değişen Gülay Tatar oldu. Tatar’ı ‘No 3 Mum Atölyesi’ ismini verdiği atölyesinde ziyaret eden Seçer, Tatar’ın Mersin’e geliş öyküsünü dinledi. Meral Seçer, Mersin halkının Trafik Parkı’nda yer alan satış noktalarında Gülay Tatar’ın da ürünlerine ulaşabileceklerinin müjdesini vererek, diğer üretici kadınlara olduğu gibi Tatar’a da destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

6 Şubat depreminin ardından birkaç il gezdikten sonra Mersin’e taşınan Gülay Tatar, Kahramanmaraş’taki evinin odasında ürettiği mumları, Mersin’de atölye açarak üretmeye devam etti. Yenişehir Cumhuriyet Mahallesi’ndeki mum atölyesinde üretimlerini sürdüren Tatar, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin ‘Üretici Kadın Stantları’ ile tanıştı. Bu sayede satışları ve müşterisi artan Tatar, hem Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hem de Mersinden Kadın Kooperatifi’nin desteğini hep hissetti. Bu destek sayesinde kendisini ‘evinde’ gibi hissettiğini söyleyen Tatar, Meral Seçer’in ziyaretiyle de yeniden moral buldu.

Cerebral Palsy (CP) rahatsızlığı olan 7 yaşındaki kızı Ece’nin tedavi masraflarına destek olmak için çıkış yolunun atölye açmaktan geçtiğini söyleyen Tatar, bu zorlu süreçte Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde kendisini daha güçlü hissettiğini aktardı.

Meral Seçer: “Büyükşehir üretici kadın pazarları, kadınların içindeki cevherin ortaya çıktığı bir ortam”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Gülay Tatar’la yaptığı sohbeti değerlendirerek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üretici kadın pazarlarının, kadınların içindeki cevherin çıktığı bir ortam olduğunu gördüm. Şu anda, Maraş’taki depremden etkilenen bir kadınımız, Büyükşehir’in stantları sayesinde bizlerle ve birçok insanla tanışmış, tekrar hayata tutunmuş ve hayata umutla bakmaya başlamış. Sohbetimizde artık kendini Mersinli gibi hissettiğini söyledi” dedi.

“Kadın üreticilerimizi tanıtmak ve insanların destek vermesini istiyoruz”

Tatar’ın, kadınların hayatına ışık olacak bir hikayesi olduğunu kaydeden Seçer, “Yeni bir girişimde bulunmuş, daha önceki yaptığı girişimi geliştirmiş ve atölyesini açmış. Bizler de üretici kadınları tanıtmak istiyoruz. İnsanların da kadınlara destek vermesini istiyoruz. Çünkü her destek onların gelişimini sağlayacak, başka kadınlara üretime geçmek için cesaret verecek. Bu sayede kadınlar ürettikçe daha da güçlü olacaklar” diye konuştu.

“Üretici kadınların her aşamada yanlarındayız”

Mersinden Kadın Kooperatifi olarak üretici kadınlara destek verdiklerini ve sürekli irtibat halinde olduklarını kaydeden Seçer, kadınların ürünlerinin değerlenmesi konusunda izleyecekleri yol hakkında da bilgi verdiklerini söyledi. Mersin halkının Trafik Parkı’nda yer alan satış noktalarında Gülay Tatar’ın da ürünlerine ulaşabileceklerini belirten Seçer, “Üretici kadınlar, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairemiz tarafından belirli kriterler dahilinde belirlendi. Orada belirli bir sistem dâhilinde birçok kadınımızın bu alandan faydalanması sağlanacak. Sevdiklerimize hediyeler alabileceğimiz alanlar oluşturuldu. Çok yakında bu stantlar da hizmete girmiş olacak. Bu da kadınlarımızı çok heyecanlandırdığı gibi, bizi de heyecanlandırıyor. Bir anlamda Yaptığımız toplantılarda kendi aramızda bu alanları ‘açık hava kooperatifi diye nitelendirmiştik. Gerçekten de imecenin yaşanacağı bu alanlar için üreten kadınlarımız kadar bizler de heyecanlıyız” ifadelerini kullandı

Tatar: “Meral hanımın buraya gelmesi benim için çok kıymetli”

Meral Seçer’in ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen üretici Gülay Tatar ise duygularını, “Çok mutluyum. Daha önce de kendisinin bulunduğu bir programın içinde yer almıştım. Kendisine ne kadar minnet dolu olduğumu söylemiştim. Şimdi yanımda, çok heyecanlıyım. Buraya gelmesi benim için çok kıymetli. Büyükşehir Belediyesi’nin ve Meral Hanım’ın desteğini her zaman hissediyorum. Buraya gelmesi ayrıca benim için çok büyük bir şeref” şeklinde dile getirdi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.