Tarih: 27.08.2024 16:16 Güncelleme: 27.08.2024 16:29 315

Müzevir Müzeyyen 'Sevil Üstekin' vefat etti

Türk televizyon ve sinema dünyasının önemli isimlerinden Sevil Üstekin’in vefat ettiği duyuruldu.

Müzevir Müzeyyen

Türk Dizi ve Sinemasının Değerli İsmi Sevil Üstekin Hayatını Kaybetti

Türk televizyon ve sinema dünyasının önemli isimlerinden Sevil Üstekin’in vefat ettiği duyuruldu. 1990’lı yılların sevilen karakterlerinden Müzevir Müzeyyen olarak tanınan Üstekin, Yeşilçam döneminin unutulmaz isimlerinden biri olarak hafızalarda kaldı.

“MÜZEVİR MÜZEYYEN TÜRK TELEVİZYON TARİHİNE ADINI YAZDIRMIŞTI”

Üstekin, Kemal Sunal ile birlikte başrol oynadığı "Kapıcılar Kralı" filmiyle dikkatleri üzerine çekmiş, bu başarısının ardından 90'lı yılların fenomen dizisi "Mahallenin Muhtarları"nda canlandırdığı Müzevir Müzeyyen karakteriyle Türk televizyon tarihine adını yazdırmıştı.

“KARİYERİNE TİYATRODA BAŞLAMIŞTI”

Kariyerine tiyatroda başlayan Müzevir Müzeyyen karakteriyle Türk televizyon, 1969 yılında "Sersem Kocanın Kurnaz Karısı" adlı oyunla profesyonel sahne hayatına adım attı. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu gibi birçok önemli sahnede rol aldı. Ayrıca, "Koçum Benim", "Erkeksen Seyret" ve "Memur Muzaffer" dizilerindeki performanslarıyla da tanındı.

 “GÖNÜLLERE TAHT KURMUŞTU”

Son olarak TRT1 ekranlarında yayınlanan "Yerden Yüksek" dizisinde yer alan Üstekin, sinema ve televizyon kariyerindeki geniş yelpazesiyle izleyicilerinin Kariyerine tiyatroda başlayan Sevil Üstekin’in vefatı, Türk dizi ve sinema dünyası için büyük bir kayıp olarak değerlendiriliyor.

Haber: Nezir KARAYÜN 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.