GÜNCEL 15.07.2023 17:29:58 140 0

Şehitlikte duygusal anma

Şehitlikte duygusal anma

Şehitlikte duygusal anma

BASIN BÜLTENİ

Şehitlikte duygusal anma

BURSA – Bursa Valiliği’nin koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Hamitler ve Pınarbaşı Şehitliklerinde anma töreni düzenlendi.

15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin yedinci yıldönümünde, 15 Temmuz şehitleri Bursa’da da farklı programlarla anılıyor. Bursa Valiliği koordinasyonunda Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Vali Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş başta olmak üzere Bursa protokolü ilk olarak Hamitler Şehitliği’ni ziyaret etti. Burada şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakan protokol üyeleri, şehitleri dualarla andı. Bursa protokolü daha sonra Pınarbaşı Şehitliği’ni ziyaret etti. Burada da tüm şehit mezarlarına kırmızı karanfiller bırakıldı, şehit yakınları ile sohbet edildi. Kuran-ı Kerim okunması ve yapılan duanın ardından şehitlikteki anma töreni sona erdi.
15 Temmuz gecesi yaşanan ihaneti konu alan fotoğraf sergisi de Tarihi Belediye Binası yanındaki UNESCO Meydanı’nda ziyarete açıldı. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının Orkestra Şube Müdürlüğü işbirliğiyle hazırladığı ‘Adım Ömer Halisdemir’ oratoryo gösterisi de beğeniyle izlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7 yıl önce hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını ve büyük bir demokrasi mücadelesi içine girdiklerini hatırlattı. FETÖ tarafından düzenlenen hain darbe girişiminin sonrasında genç-yaşlı, kadın-erkek hatta çocuk olmak üzere her yaştan insanın canlarını ortaya koyarak, vatan için hiç tereddüt etmeden sokağa döküldüğünü söyleyen Başkan Alinur Aktaş, o gece siyasi görüşlerin, etnik kökenlerin bütün önemini kaybettiğini dile getirdi. Türk milletinin Cumhurbaşkanımız öncülüğünde ‘tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet’ kavramları etrafında tek bir yürek olduğunu belirten Başkan Alinur Aktaş, “Dünyada eşine benzerine rastlanmayan bir direnişe imza attığımız 15 Temmuz gecesinde 252 şehit verdik. Onlar, vatan için şehadete yürüyen, demokrasi sevdasını, bayrak aşkını, birlik ve beraberlik ruhunu bizlere miras bırakan kahramanlarımız oldu, ruhları şad olsun. Ülkemizin yakın tarihine kara bir leke olarak yazılan ancak Türkiye’nin müreffeh geleceği adına bir dönüm noktası olan 15 Temmuz günü yaşananlar hafızalarımızdan asla silinmeyecek. Öyle ki o gün yaşananlar gelecek kuşaklara da anlatılarak, birliğimizi, dirliğimizi diri tutmamızı sağlayacak bir bilinç oluşturacak. Bu yüzden 15 Temmuz’u unutmuyor ve unutturmuyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak açtığımız sergi ve şehidimiz Ömer Halisdemir’in gözünden 15 Temmuz gecesini anlatan oratoryo gösterisi, o gün yaşananları bizlere hatırlatması açısından büyük önem taşıyor. Bu anlamlı günde şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Terörün ve hainlerin karşısında dimdik durarak, güzel ülkemizi daha güvenli yarınlara taşıyacağız” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com

Anahtar Kelimeler: şehitlikte duygusal anma

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.