GÜNCEL 12.02.2023 23:11:00 308 0

SİSEV’den Deprem Bölgesi’ne Çifte Yardım

İzmir Sivaslılar Vakfı Başkan Zeki Karaoğlu ve yönetim kurulu ivedilikle toplanarak yaşanan büyük deprem felaketinin yaralarını sarmak için ne yapabileceklerini değerlendirdiler.

SİSEV’den Deprem Bölgesi’ne Çifte Yardım

Yapılan toplantı sonucunda yardım konusu ve nasıl yardım yapılacağının ayrıntısı konuşuldu. Vakıf, ayrıca bu tip ani oluşan doğal afet ve kriz durumlarında daha hızlı hareket edebilmek ve mağdurlara daha hızlı ulaşabilmek için “Acil durum ve doğal afet yönetimi kurulu” oluşturma kararı aldı. Vakıf Kahramanmaraş Merkezli Afet Bölgesine temel ihtiyaç maddeleri desteğinin yanı sıra, ayrıca  deprem bölgesinde, doğal afetten etkilenen ailelerin çocuklarına ve öğrencilere de eğitim gerçleri yardımı ile ayrıca burs vermeyi kararlaştırdılar.

***

İzmir Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikler Vakfı (SİSEV) Yönetim Kurulu başkan vekili Şerafettin Güneyli ve başkan yardımcısı Ahmet Tecer, Kahramanmaraş Merkezli Pazarcık üslü 7.6 büyüklüğündeki depremin sabaha karşı olması ve arkasından 7,7 büyüklüğünde Elbistan’da yeni bir depremin meydana gelmesi sonucunda  10 ilin çok büyük oranda etkilemesi, büyük bir felakete yol açmasının değerlendirildiğini söylediler. Yaraların sarılması konusunda, “Nasıl destek olabiliriz” fikrinin konuşulduğu toplantıda, bir başkan, 2 üye, toplam 3 kişiden oluşacak, “Acil durum ve doğal afet yönetimi kurulu” oluşturma kararı alan SİSEV vakfı , bu kurulun iş yapabilmesi için bütçenin yüzde 40’ına kadar tahsis edilmesi de kararlaştırıldı. Böyle durumlarda vakfın doğal idarecisi  Doğal afet kurulunun başkanı olacak, yönetim kurulu başkanı da dahil tüm üyeler doğal afet  kurulunun idaresinde vazife yapacaklardır. Başkan Yardımcısı Hamit Çelik bundan sonrası içinde, ne olursa olsun, vatandaşlarımızın yanında olmaya devam etmek  bizim vazifemizdir’’ dedi.

ACİL DURUM BÜTÇESİNİN TAHSİSİ

Doğal Afet yönetim kurulu parayı talep ettiği anda SİSEV Yönetiminin bu parayı hemen afet yönetim kurulunun kullanımına vereceğini belirten Yönetim Kurulu Başkan Zeki Karaoğlu, “Böyle durumlarda ilk etapta acilin acili ihtiyaçlar tespit edilecek ve vakit geçirilmeden bölgeye sevk edilecek. Öncelik insanı yaşatmak, yaraların sarılması olacak. Şu günlerde yaşadığımız Kahramanmaraş Merkezli deprem felaketi için ilk olarak bölgede sıkıntısı yaşanan temel gıda, giyim gibi ihtiyaçlar tedarik edilecek” dedi.

Toplantıda temel ihtiyaç maddeleri desteğinin yanı sıra depremden etkilenen belirli sayıda öğrenciye burs verme kararı aldıklarını da söyleyen SİSEV Başkanı Zeki Karaoğlu, “Yüzyılın afeti karşısında herkes üstüne düşeni yapmalı. Bu zor günleri hep beraber, el ele aşacağız dedi.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.